Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kumla kommun kommer från och med i år att utge ett månatligt nyhetsbrev. I detta vill vi förmedla nyheter om företag och näringslivet i Kumla.

Detta är vårt fjärde nyhetsbrev 2019.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

För att prenumerera på vårt nyhetsbrev, anmäl dig här.


Sen sist...

I februari månads nyhetsbrev berättade vi att det händer en hel del i Kumla centrum.

Sedan senast kan vi berätta att Apoteket Hjärtat slagit upp sina portar innanför ICA Maxis södra entré. Butikschefen Tatiana Kubincová berättar att de söker ytterligare medarbetare.

I mitten av april öppnade Blomsterboden sin butik som ni hittar mitt på torget, utmed Köpmangatan. Under april månad öppnade också Noza veterinärklinik i lokalerna där det tidigare var båtförsäljning, vid norra utfarten från Kumla mot E20.

I kvarteret Jägaren, utmed Köpmangatan/Kyrkogatan, rivs det för fullt. Husen som just nu rivs kommer att ersättas av ett seniorboende och det är stiftelsen Hem för gamla som bygger detta. Denna rivning syns mycket tydligt medan rivning inne på fängelseområdet inte syns mycket då den sker bakom muren. Muren ska dock öppnas och full fart på rivningen av det så kallade H-huset sker under hösten.


Vi ses väl på företagsmässan!?

Kumla kommun finns på plats för att prata digitalisering. Vi visar bland annat upp våra kameror för webbtillsyn inom hemtjänsten samt vår e-tjänst för att snabbt och enkelt söka bygglov när det passar dig.

Fredag 26 april kl. 13-19 och lördag 27 april kl. 10-16.

Till dags datum har ett 70-tal utställare bokat plats på mässan.

Invigningen förrättas av landshövding Maria Larsson fredagen den 26 april kl 13.00. Efter invigningen utses också årets företag/företagare i Kumla kommun.

Varmt välkommen och hoppas vi ses!


Tyck till om förslaget till ny avfallsplan!

Mellan den 10 maj och 30 juni kan du tycka till om vårt förslag till ny avfallsplan. Vi ser fram emot att få höra vad just du tycker!

Håll utkik på kumla.se för mer information inom kort.


Nu har vi summerat 2018!

Nu när vi har summerat 2018 kan vi se att Kumla kommun även detta år gjort ett bra ekonomiskt resultat. Men inte bara det, vi kan också se att det hänt väldigt mycket för dig som bor och verkar i vår kommun.

Vi har med hjälp av studenter vid Örebro universitet, via så kallat studentuppdrag, tagit fram en film för att visa ett axplock av allt det som skett under 2018.

Kolla gärna in vår film och besök kumla.se för att ta del av hela vår årsredovisning.


Storemore förrådscenter

2018 etablerade sig företaget Storemore i Norra Mos. Företaget erbjuder uthyrning av förråd från ett par kvadratmeter upptill cirka 20 kvadratmeter. Två byggnader har uppförts på tomten vilka rymmer omkring 70 förråd. VD Erik Persson berättar att idag är ungefär 80% av förråden uthyrda.

Under 2019 avser företaget att bygga två ytterligare förrådsbyggnader på området. De långsiktiga planerna är att sammantaget bygga och hantera nio byggnader med totalt 300 förråd. Flertalet förråd hyrs ut till privatpersoner, men cirka 20% hyrs idag av lokala företag. Erik Persson ser mycket positivt på marknaden för förråd. Satsningen i Kumla är företagets första men man avser att satsa på flera orter med motsvarande koncept.

Kumla hotell - nu med ny kökschef

Kumla hotell ligger strategiskt i centrala Kumla med stor närhet till resecentrum. Sedan 2018 är det Lisa Pettersson som ansvarar för driften.

Vid ett besök på hotellet berättar Lisa att besöksantalet sedan hösten 2018 visat uppåtgående siffror. Återkommande gäster kommer från många Kumlaföretag som exempelvis Butikskonsult, Kavat, Orkla Foods Sverige och Kriminalvården.

Från mars månad 2019 har hotellet en ny kökschef som heter Pernilla Rinne. Dagligen serveras luncher och man har flera olika rätter att välja bland. Hotellet kommer framåt att både satsa på att få fler gäster från Kumlas företag såväl som fler privatgäster, avslutar Lisa Pettersson.


Vem är gubben på taket?

Högst upp på Skoindustrimuseets tak på Sveavägen sitter en stor skylt med en skomakargubbe.

Skylten kommer från Örebro och han räddades i sista sekund från förgängligheten. Vid byggnation av SCB-huset i Örebro så revs de gamla husen i kvarteret Tullen år 1975. Högst upp på taket tronade skovarumärket Mäster Masters gubbe. Samma dag huset revs räddades Mastergubben.

Mastergubben har flyttat till Kumla och verkar trivas ypperligt med detta!

Bilden kommer från Kumla kommuns bildarkiv.


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.