Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Framgångar för kommunens UF-företag

Strömstad tog hem åtta av elva priser när årets UF-mässa genomfördes i Vänersborg. Bäst i klassen var SeaTea som vann hela sex utmärkelser. Prisregnet slutar inte här, företaget Havet i fokus UF, vann priset Årets monter och företaget Klimatångest UF vann årets samhällsentrepenör.

Läs mer om framgångarna.


Företag allt nöjdare med kommunens handläggning av serveringstillstånd och bygglov

Serveringstillstånd och bygglov, det är två områden där lokala företag redovisar ökad nöjdhet i dialogen med Strömstads kommun. Servicemätningen av hur kommunerna utför sin myndighetsutövning görs årligen av branschorganet Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Läs mer om resultatet.


Inbjudan samverkan för ett attraktivare Strömstad

Urban Platsinnovation, Varumärket Strömstad och Aktivitet Strömstad är tre projekt vi arbetat med under 2017-2018. Nu vill vi knyta samman projekten och gå vidare med handling.
Välkommen till ett möte där vi tillsammans beslutar om vilka projekt vi ska prioritera och hur vi ska jobbar vidare under 2019.

Till inbjudan och anmälan.


Sommarträffen flyttad till den 5 juni då det är student den 12 juni. En separat inbjudan kommer.


Välkommen till Before Work den 26 april

Kom, umgås och nätverka med företagare och andra personer från näringslivet och kommunen och få information om vad som är på gång i Strömstad.

Datum: 26 april
Plats: Strömstad infocenter, Ångbåtskajen 1, Strömstad
Tid: Frukost serveras mellan kl. 7.30-8 och därefter får du lyssna på intressanta föredrag fram till kl. 9.

Turistchef Åsa Massleberg och Turistbyråansvarig Katrin Sjögren presenterar verksamheten och ger tips inför sommarsäsongen 2019.

Speakers Corner är som vanligt öppet för er som vill berätta, informera eller fråga om hjälp med något.

Välkomna till en inspirerande morgon!

Kostnadsfritt


Nya inköpsrutiner för leverantörsfakturor

Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med e-faktura. Observera att det handlar om Svefaktura och inte faktura per mail eller PDF. Svefaktura kallas formatet som är standard för e-fakturor i Sverige. Vi har sett till att det finns enkla metoder och tjänster att tillgå för leverantörer, oavsett storlek på bolag eller tekniska förutsättningar. I upphandlingar kräver vi e-fakturor från våra leverantörer.

Läs mer om nya inköpsrutiner.


Ansvarsfull alkoholservering - utbildning i juni

Utbildningen syftar till att öka kunskapen hos krögare och personal i frågor som har fokus på alkohol och narkotika. Att veta vad som gäller ger en trygghet i yrkesrollen och bidrar till en god krogmiljö.

Datum. 10-11 juni 2019

Tid: 09-16

Plats: Kungshamn

En inbjudan kommer att skickas ut i början av maj, men vill du anmäla dig redan nu kan du göra det till henrik.rorberg@stromstad.se. Telefon 0526-19056.


Informationssäkerhet för små företag

Den digitala utvecklingen har förändrat nästan alla delar av samhället och påverkar också företagens hantering av sin information.

Till stöd för företag finns mängder av it-utrustning, it-program och digitala tjänster för att hantera, lagra och överföra information. Detta skapar möjligheter att arbeta effektivt och kan utveckla företaget, men också risker som du som företagare behöver känna till.

Läs mer om rekommendationer.


Håll dig uppdaterad

Om du vill hålla dig uppdaterad på viktiga händelser och aktuell information som vattenläckor och vägarbeten som påverkar framkomlighet eller vattentillgång i och kring tätorten, så kan du anmäla dig för att få servicemeddelanden.

Anmäl dig här.


Nyhetsbrev från Strömstads kommun, april 2019

Redaktör: Hans Friberg, näringslivsutvecklare Strömstads Kommun, tel 0521-19169, hans.friberg@stromstad.se
Ansvarig utgivare: Mats Brocker, Kommundirektör, Strömstads Kommun, mats.brocker@stromstad.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.