Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Succé för jobbmässan

Genom att flytta jobbmässan till Gymnasieskolan så ökade antal företag från 20 till 71 stycken. Besökarna gick från 400 personer till 1300 personer. Många företag var nöjda med utfallet och gav mässan ett bra betyg.


Samarbete skola näringsliv

För att anpassa vuxenutbildningen på Gymnasiet till företagens behov så har personal från vuxenskolan träffat olika branscher för att höra efter företagens behov. Först ut var handeln och elföretagen, se bilden. Nu anpassas lärlingsutbildningarna till hösten. Fler branscher kommer träffa vuxengymnasiet så att vi får en bättre kompetensförsörjning i kommunen.Välkommen till Before Work den 29 mars

Kom, umgås och nätverka med företagare och andra personer från näringslivet och kommunen och få information om vad som är på gång i Strömstad.

Datum: 29 mars
Plats: Marin & Fritid, Hasselgatan 6 , 452 33 Strömstad
Tid: Frukost serveras mellan kl. 7.30-8 och därefter får du lyssna på intressanta föredrag fram till kl. 9.

Ulrik Johansson kommer att berätta om hur sortimentet i butiken har tagit form utifrån kundernas behov och önskemål samt erfarenheter som säsongen 2018 lärt dem. Med visionen att alltid kunna erbjuda service och reparationer på alla produkter som säljs i butiken har butiken fyllts med produkter för fritid & arbetsområden, bland annat grönytemaskiner, motorsågar, städ / rengöringsmaskiner, ATV, moped, båt & utombordsmotorer.

Nyttiga tips och inspiration inför våren!

Speakers Corner är som vanligt öppet för er som vill berätta, informera eller fråga om hjälp med något.

Välkomna till en inspirerande morgon!

Kostnadsfritt.
Vid anmälan ange även ev kostavvikelser.

Anmäl dig här.


Nominera Årets företagare i Strömstad 2019

Nu är det dags att nominera Årets Företagare 2019 i Strömstad! Nominera en eller fler företagare som är värda att lyftas fram för sitt stora engagemang. Nominera honom eller henne senast den 31 mars.

Du nominerar här.


Nyföretagandet bland de bästa i Sverige

Strömstad hamnade på plats 30 när Nyföretagarcentrums rapport kom ut om nyföretagandet i Sveriges kommuner. Totalt minskade antal nya företag i Sverige med 7 procent och Strömstad var inget undantag i det hänseendet. Minskningen i Strömstad  beror på högkonjungturen och att Nyföretagarcentrum inte haft någon representant här under mer än ett års tid. En lokal närvaro är viktig för att möta upp och hjälpa en person som vill starta en verksamhet.


Samarbete för Bohusbanan

Onsdag 6 mars, fick riksdagen besök av representanter från tio kommuner från Bohuslän - däribland Strömstads kommun. Tillsammans med övriga kommuner och fem näringslivsorganisationer deltog vi i en hearing för utveckling av Bohusbanan.

Läs mer om samarbetete här.


Nyhetsbrev från Strömstads kommun, mars 2019

Redaktör: Hans Friberg, näringslivsutvecklare Strömstads Kommun, tel 0521-19169, hans.friberg@stromstad.se
Ansvarig utgivare: Mats Brocker, Kommundirektör, Strömstads Kommun, mats.brocker@stromstad.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.