Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kumla kommun kommer från och med i år att utge ett månatligt nyhetsbrev. I detta vill vi förmedla nyheter om företag och näringslivet i Kumla.

Detta är vårt tredje nyhetsbrev 2019.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

För att prenumerera på vårt nyhetsbrev, anmäl dig här.


På besök hos Ericsson

I början av mars månad var kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren och näringslivsutvecklare Sune Valegren på besök hos Ericsson i Kumla.

Jonas Brattström, Manager Test Development och Ewa Lena Jylebäck, Facility & Security Manager berättade bland annat att företaget de senaste 18 månaderna har utvecklats mycket positivt.

Företagets fokus har förändrats från produktion till mera forskning och utveckling. Verksamheten i Kumla har flyttats från det produktionsorienterade ”Supply” till området ”Research and development”.

För närvarande är inriktningen av verksamheten mot avancerat utvecklingsarbete av 5G-produkter. Sedan hösten 2017 till idag har antalet anställda ökat med närmare 50% till att idag vara drygt 120 anställda. Ericsson i Kumla har också avknoppat kretskorttillverkningen till företaget Syntronic, med tillverkning i Kumla. Ett företag som också visar stark tillväxt.


A-Återvinning

A-Återvinning i Kvarntorp bedriver materialåtervinning och förädling av material. Företaget utökar nu sitt produktionsområde norrut för att kunna ta emot ökande volymer. De har också förvärvat ytterligare mark för expansion.

Sedan starten 2014 har företaget vuxit till att idag ha 10 anställda, berättar VD Robert Ljunggren.


Logistikläget 2019

I listan över Sveriges 25 bästa logistiklägen 2019 hamnar Örebroregionen på en mycket framstående andraplats. Med en bättre placering är bland annat regionerna Helsingborg, Östergötland och Jönköping.

Bästa läget, enligt rankingen, är Storgöteborg.

Avgörande för Örebroregionens framgång är naturligtvis ett mycket gott läge tillsammans med att det investeras mycket i lager och logistik.

Med Örebroregionen avses kommunerna Kumla, Hallsberg, Örebro och Arboga. Om du vill ha mer information om rankingen, se intelligentlogistik.com/logistiklagen/


Upphandlingar

Kumla kommun köper varor och tjänster för cirka 500 miljoner kronor. Årligen genomför vi mellan 25 och 30 upphandlingar.

Just nu genomför vi upphandlingar av bland annat maskintjänster och ballastmaterial. Upphandlingen avser grävmaskintjänster, grus, transporter m.m. Sista dag att lämna in anbud är den 5 april.

För mer information om pågående upphandlingar kolla här.

Kalender

Företagsmässa
26-27 april i ishallen, ICA Maxi Arena.

Landshövding Maria Larsson inviger mässan och årets företag/företagare i Kumla kommun kommer att delas ut på mässan.


Kumla - semlans huvudstad?

Den 5 mars var dagen som många längtat till, nämligen Fettisdagen. Här i Kumla pågick en intensiv produktion av semlor hos Sveas, Lill-Annas, ICA-Maxi, Landahls och Café till Salu. Semlor från Kumla säljs på många ställen i regionen så kanske är det inte helt fel att utnämna Kumla till semlans huvudstad.

Men här görs inte bara semlor i massor, utan även mandelmassa.

I tätorten Ekeby finns företaget Örebro Bagerivaror som främst tillverkar marsipan med specialitet på kavelbar marsipan. Men man har också mycket bråda dagar till Fettisdagen eftersom man också tillverkar mandelmassa.

Från redaktionen är vi mycket imponerade av detta företag som med enbart produkterna marsipan och mandelmassa har en omsättning på nästan 30 miljoner kronor per år!

Å slutligen, hur många semlor åt du på Fettisdagen? Vi i redaktionen kom upp i 5 st...på två personer. Mums!


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.