Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kumla kommun kommer från och med i år att utge ett månatligt nyhetsbrev. I detta vill vi förmedla nyheter om företag och näringslivet i Kumla.

Detta är vårt andra nyhetsbrev 2019.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

För att prenumerera på vårt nyhetsbrev, anmäl dig här.


Nytt i centrum!

Det pågår en hel del ombyggnation kring torget i Kumla. Fastighetsägare satsar. Ombyggnationer och nyinflyttningar är på gång.

I slutet av förra året flyttade Subway in i ljusa och öppna lokaler i hörnet Köpmangatan/Hagendahlsvägen. Strax intill pågår ombyggnation där Fastighetsbyrån och Swedbank snart kommer att flytta in i nya lokaler.

Kring torget ska Bikepartner öppna en cykelaffär och en ny blomsteraffär ska flytta in i före detta Gardinias lokaler. Ugglan bokhandel flyttar och blir granne med Pickabo och i bokhandelns nuvarande lokaler kommer Nordic Wellness att starta verksamhet under hösten.

Vid ICA Maxis entré mot parkeringarna håller nya lokaler på att iordningställas och i april slår Apoteket Hjärtat upp sina portar. 

Som sagt, en hel del på gång!


Renovering av järnvägskaj!

Kumla Fastigheter AB renoverar för närvarande den nedslitna järnvägskajen i Kvarntorps industriområde, vars huvudsakliga sträckning varit avstängd sedan en tid tillbaka då det eftersatta skicket utgjort en säkerhetsrisk.

Kajen nyttjas av företaget SPD Örebro Transport som hanterar och distribuerar produktionspapper i stora tunga rullar. En fungerande järnvägslogistik är en viktig förutsättning för denna verksamhet, som i sin tur är en viktig del av Kvarntorpsområdets näringsliv.

Renoveringen består i omläggning av närmare 6 000 m² asfaltsyta samt byte av cirka 200 löpmeter mur som, för att utjämna de stora lasterna, toppas av en kraftig betongplatta med stålskodd kajkant mot spåret.

Arbetet utförs i partnering med Örebroföretaget Brogrund Mark som totalentreprenör och de betongblock som bygger upp kajens stödmur tillverkas av Nybetong i Hällabrottet. Det korta avståndet från fabriken, tillsammans med det faktum att legoblocken gjuts av överskottsbetong som annars hade gått till spillo, gör betongblocken till ett miljöriktigt och ekonomiskt alternativ.


Den 1 mars träffas för första gången det av Kumla kommun nybildade Näringslivsrådet.

Mål för rådets arbete är att Kumla kommun ska ha ett näringslivsklimat i toppklass och främjar ett framgångsrikt och växande näringsliv.

Näringslivsrådets sammansättning

Från Kumla kommun deltar ordförande Katarina Hansson (s), Andreas Brorsson (s), Jan Engman (c) samt kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

Från näringslivet deltar Alf Moberg, Kumla Promotion; Helena Brenkle, Handelsbanken; Marc-Antonio Pauletta, Arbetsförmedlingen; Eva-Lena Jylebäck, Ericsson; Mikael Kihlberg, Melins Fastighetsförvaltning AB; Lisen Felldin, Åbytorp Såg & Hyvleri AB; Joel Hämälä, Fastighetsbyrån och Annica Eklind, Mellansvenska Förvaltning.


Upphandlingar

Kumla kommun köper varor och tjänster för cirka 500 miljoner kronor. Årligen genomför vi mellan 25 och 30 upphandlingar.

Just nu genomför vi upphandlingar av bland annat plåtarbeten och vägbeläggning.

För mer information om pågående upphandlingar kolla här.

Kalender

Promotionfrukost
6 mars kl. 7.30, Orkla Foods Sverige AB, Viagatan 17.

Företagsmässa
26-27 april i ishallen, ICA Maxi Arena.


Visste du att?

Kumlas kelgris är en hund

AB Bandindustri, Bandi, har funnits i Kumla sedan 1938 med i huvudsak bandtillverkning.

Bandi använder sig av en logotyp med en Cocker Spaniel mot röd bakgrund. Logotypen tillkom på 1960-talet då man sålde mycket mjuka band till hemmafixare och konfektionsindustrin. Ett reklamföretag föreslog att man skulle välja hunden med mjukast päls för att associeras till mjuka band.

Vid senaste varumärkesanalysen så framkom att Cocker Spanieln är viktig för kunderna och ska naturligtvis hänga med i framtiden, betonar VD Johan Lindmark. 

Hundtemat finns också hos företaget Skofabriken Kavat AB.

Företaget startade 1945 och på 1970-talet började man tillverka barnskor under det egna märket Kavat. Kavat betyder modig och morsk, vilket företaget vill förknippas med. Men varumärket döptes efter ägarfamiljen Karlssons tax som hette Kavat.

Om fler företag har hund- eller djurassociationer i varumärke eller logotyp – hör gärna av er!


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.