Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kumla kommun kommer från och med i år att utge ett månatligt nyhetsbrev. I detta vill vi förmedla nyheter om företag och näringslivet i Kumla.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

För att prenumerera på vårt nyhetsbrev, anmäl dig här.


Kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren och näringslivsutvecklare Sune Valegren.

Kumla är en expansiv kommun med stark befolkningsutveckling och med en blandning av stora nationella företag och många duktiga småföretagare. För oss är det viktigt att du som verkar i vår kommun ges goda möjligheter att driva och utveckla företag.

Enkät om det lokala företagsklimatet

I början av januari skickade Demoskop, på uppdrag av Svenskt Näringsliv, ut den årliga enkäten om det lokala företagsklimatet.

Resultatet används i arbetet med att förbättra företagsklimatet i Sveriges kommuner. Genom att svara på enkäten ökar förutsättningarna för att skapa en dialog kring de områden som behöver förbättras.

Har du frågor eller synpunkter på hur vi tillsammans kan göra Kumla bättre?

Hör då av dig till vår näringslivsutvecklare Sune Valegren på 072-730 95 15 eller sune.valegren@kumla.se


Väx med oss i Kumla!

Rekryteringsmässa 2019

För andra året i rad arrangerar Kumla kommun, Kumla Promotion och Arbetsförmedlningen en rekryteringsmässa i Kumla.

Dag och tid: måndagen den 4 februari kl. 16.00-18.00
Plats: Folkets Hus, Husaren, i Kumla

Förra året kom närmare 400 personer och vi förväntar oss minst lika många i år. Det är kostnadsfritt att delta så är ni intresserade av att vara med på mässan eller har frågor, kontakta anneli.nilsson@kumlapromotion.se eller 070-999 64 10.


Ny produktionslina hos Nouryon

Nouryon, som under 2018 köpte Akzo Nobel Chemicals, och som har verksamhet i Kvarntorp berättade i dagarna att man startat sin nya produktionslina. Sammantaget har företaget under det senaste året investerat drygt 100 miljoner kronor i Kvarntorp.

I och med denna nya lina mer än fördubblas produktionen och ny personal har anställts.


Kumla kommun kommer från och med 2019 att inrätta ett näringslivsråd som består av tolv personer varav åtta representerar näringslivet och fyra representerar Kumla kommun.

Målet för rådets arbete är att Kumla kommun ska ha ett näringslivsklimat i toppklass och främjar ett framgångsrikt och växande näringsliv.


Upphandlingar

Kumla kommun köper varor och tjänster för cirka 500 miljoner kronor. Årligen genomför vi mellan 25 och 30 upphandlingar och i år kommer bland annat vägbeläggning, inkassotjänster och måleritjänster att annoneras.

För mer information om pågående upphandlingar kolla här.

Kalender

Rekryteringsmässa
4 februari kl. 16.00-18.00 i Kumla Folkets Hus, Husaren.

Företagsmässa
26-27 april i ishallen, ICA Maxi Arena.


Visste du att?

Kvarntorpshögen är drygt 100 meter hög och är en restprodukt från 25 års skifferoljeperiod under åren 1941-1966. Om man skulle göra om högen till en fotbollsplan, i yta 60x100 meter, så skulle den bli drygt 6,5 kilometer hög!

Bilden kommer från Kumla kommuns bildarkiv.


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.