Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

2019-01-24 | Föreningsinformation

Nu är det dags att komma igång med Produkt-sök!

Vi har idag publicerat en nyhet på Rötter om att den nya databasen Produkt-sök finns att tillgå i Rötters faktabank. Tyvärr är det inte många föreningar som har publicerat sitt material ännu, men vi hoppas att databasen kommer att växa fort.

Missa inte möjligheten att få ökat spridning- och försäljning av föreningens material, fyll på Produkt-sök nu!

Om Produkt-sök

Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar har tagit fram hundratals unika databaser och andra släktforskningsresurser som till exempel lokala födda-vigda-döda för en ort, bouppteckningsregister till klipparkiv, folklivsuppteckningar, fotosamlingar och kyrkogårdshandlingar. Många av dessa finns dessutom utgivna på skiva, USB eller publicerats online. 

I nya Produkt-sök är det tänkt att släktforskare enkelt ska kunna hitta lokalt material utifrån landskap eller sitt intresseområde. Det kan handla om produkter som finns till försäljning hos föreningen, men också sådant som föreningen tillhandahåller gratis eller som ingår i medlemsavgiften.

Alla Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar som är intresserade av möjligheten att få bättre spridning på sitt material, registrerar och uppdaterar själva sina produkter genom sin inloggning på ”Mina sidor” på Rötter.


Registrera och uppdatera produkter

Så här gör ni när ni vill registrera och/eller uppdatera era produkter i Produkt-sök

1. Logga in som er förening högst upp till höger och gå in på "Mina sidor"

2. Här hittar ni Produkt-sök och kan själva lägga till produkter genom att trycka på "Hantera mina produkter"


Påminnelse: Anmälan medlemsantal

Senast 31 januari ska alla föreningar ha rapporterat in sitt medlemsantal till Sveriges Släktforskarförbund. Förbundsavgiften för 2019 baseras på det antal medlemmar föreningen har den 31 december 2018. Ni som redan rapporterat in era medlemsantal kan bortse från detta mail. 

Påminnelseavgift enligt stämmobeslut
Vi vill göra er uppmärksamma på att enligt stämmobeslut 2013 skall en påminnelseavgift om 300 kr påföras de föreningar som inte inkommit med sina medlemsantal i tid. Vi hoppas att vi inte ska behöva debitera någon förening detta och uppmanar därför alla att bidra till en effektiv administration av förbundsavgiften.

Så anmäler ni ert medlemsantal:

Maila till: medlem@genealogi.se

- Uppgift om föreningens namn
- Antalet medlemmar per 31 dec 2018


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.