Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Gott nytt år!

I skrivande stund är 2018 just slut och något nytt har tagit sin början! Det gångna året har bjudit på högt och lågt och allt där emellan, själv vill jag mest se framåt just nu och hoppas att vi tillsammans ska få ett riktigt fint år! Men först kommer en bild med de nio mest gillade bilderna från vårt Instagramkonto @nilssonstextil från 2018. 1: Grästorpsgalan där vi fick pris för årets butik tack vare er som röstade på oss. 2: "Årets julklapp", min tröja i återvunnen ull, Luna från Permin! 3: Fototema #fjnine i brunt och grått. 4: Fototema #fjnine i Rött och grönt lagom till julen. 5: Fototema rosa #fjnine. 6: Blågult fototema #fjnine. 7: Grått #fjnine. 8: En alldeles underbar försommareftermiddag med handarbetskafé innan det blev för varmt! 9: Ett av fönstren under julskyltningen!

Ekelunds nya katalog

Ekelunds nya katalog har landat i butiken! Kom gärna in och titta i katalogen så beställer vi hem dina favoriter bland Svensktillverkade ekologiska textilier. En av årets nyheter är Petson och Findus, vem kan motstå dem! I år har man gjort endast en katalog men där har man samlat både kollektionen Classic med mönster som vi känner igen som typiska för Ekelunds och Trends där man har följt trendexperternas råd och plockat fram en serie som som ska tilltala den mest tredkänsliga publiken.

Prishöjningar

Flera av våra leverantörer höjer sina priser i samband med årskiftet. Vi väntar till första februari med våra prishöjningar så det kan vara idé att köpa in exempelvis garn till större projekt innan den 1/2.

Var trendig - tänk hållbart!

Just nu är det trendigt att tänka hållbart men jag tror att det måste bli mycket mer än bara en trend. Det måste bli ett naturligt sätt att tänka. Jag har alltid vurmat för återbruk och mitt mål är att vara betydligt bättre på det när vi går in i 2020 både i min verksamhet och i mitt privatliv. Här kommer därför några av mina tips och jag hoppas du vill dela med dig av dina tips så att vi tillsamman kan bygga upp en kunskapsbank för ett hållbart 2020-tal!

1. Stoppa strumpor! Hur kul det än är att sticka nya strumpor så skadar det verkligen inte att stoppa dem som man sliter ut! Det är ju egentligen verkligen lätt! På 365 saker du kan slöjda hittar du en bra beskrivning på hur du går till väga (och en hel massa andra bra projekt)!

2. Sätt applikationer över hål eller fläckar som inte går bort! Vi har färdiga som du lätt stryker fast. Vissa nöjer sig med att stryka fast dem medan andra följer vår rekomendeation att även sy. 

3. Gör egna applikationer med hjälp av Vliesofix. Iställer för att kassera palgg som känns utom räddning kan su stryka på vliesofix på baksidan på hela bitar och sedan använda som applikationer att laga andra kläder med. Är det mönstrade tyger kan man lätt klippa ut former när skyddspappret sitter kvar och ger lite stadga! Ta av skyddspappret, stryk på över hålet eller fläcken och sicksacka en tät sicksack runt kanterna elle sy för hand med täta kaststygn!

4. När armbågen tittar ut ur ärmen på favorittröjan eller kavajen börjar se nött ut. Sy på armbågslappar! De finns i massor av roliga färger!

5. Att laga synligt och dekorativt är kul! Du kan hitta massor av tips och idéer på nätet men om intresse fins har jag tänkt bjuda hit min vän Slöjdingengörn Sara Tohrn så att hon får hålla en kurs i Sashiko – japanskt broderi.

6. Ta tillvara och skapa nytt! En mästare på detta är Eva Eriksson som du kan följa under namnet @evahanda på Instagram. Kanske även det ett lämpligt kursämne.

Detta var bara en bråkdel av vad man kan göra! Glöm inte att kolla om trasiga dragkedior går att rädda med ZlidOn, en kemtvätt kan ge ytterplagg minnst en sässong till, välj en yllepläd eller en i ekologisk bomull iställer för en fleecepläd som släpper ut en massa microplaster i miljön. Sticka i "bra garner", exepelvis dem som är gjorda av återvunna textilfibrer... Listan kan göras oändlig och ingen kan göra allt men alla kan göra något. Inte minst kan man tänka på att varje krona man spenderar under 2019 är ett val. Ett val om hur du vill ha sammhället i fortsättningen... så stanna och handla i Grästorp när du har möjlighet!

Välkommen till butiken 2019!

Tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev! Gilla oss gärna på Facebook,  Instagram och Pinterest och hör gärna av dig med synpunkter på nålbrevet via e-post.

På gång...

Öppettider

Måndag, onsdag,
torsdag, fredag 10-18
Lördag 10-13

1/1 stängt
4/1 10-15
5/1 10-13
7/1 10-15
8/1 stängt 
9-11/1 10-15
17/1 handarbetskafé, öppet till 19

Från och med 1/2 ändras våra öppettider på grund av kommunens nya tillämpningsregler för barnomsorg. Vi kommer att bli tvungna att stänga klockan 17.30 tills vidare så från februari ser det ut så här:

Måndag 10-17.30
Tisdag stängt 
Onsdag 10-17.30
Torsdag 10-18 jämna veckor / 10-19 ojämna veckor 
Fredag 10-17.30
Lördag 10-13 

Handarbetskafé
Vi fortsätter med handarbetskafé i samarbete med NBV torsdagar i ojämna veckor kl 16—19 med start den 17/1. Motsvarande tid jämna veckor är det stickkafé hos Paulina på Garn och mera och alla måndagseftermiddagar är det Café Nordstan som gäller. 

Kem- och vittvätt

Du har väl inte missat att vi tar emot all slags kem- och vittvätt igen! Calle från Tvättmäster i lidköping kommer förbi vid lunch varje måndag och hämtar och lämnar mattor, dukar, festkläder, jackor och mycket mer! Alla deras tvättmedel är svanenmärkta och genom att lämna exempelvis din jacka på tvätt ger du den ett längre liv!

Stora Grästorpsdukar

Vi har just nu slut på våra stora Grästorpsdukar (150 x 250 cm) och för att kunna beställa nya behöver vi ha ett antal beställningar. De kommer som vanligt att vävas på Ekelunds i Horred och nu av ekologiskt lin och bomull. En fantastiskt fin gåva till den som har anknytning till Grästorpsbygden eller bara är intresserad av jordbruk och runstenar. Hör av dig om du är intresserad och vill veta mer eller göra en beställning! Hjälp oss gärna att sprida information om detta så att de som redan har gjort sin intresseanmälan kan få sina dukar! 

REA

Nu säljer vi kvarvarande julgrejer med 30 - 70% rabatt! Julhandarbeten, Ekelunds julkolletktion, juldukar, handdukar och "pynt" mm. Endel övrig hemtextil och utgående garner finns också med bland de möjliga fynden! 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.