Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tävlingsinformation Night Trail Run 2018

Välkommen till Night Trail Run, loppet för dina sinnen!

I tävlingsinformationen hittar du allt du behöver veta om du ska springa eller vara publik för Night Trail Run 5 och 10 kilometer.

Det är cirka 600 anmälda i år. Kom i god tid!

Arenan

Arenan ligger vid Bögs gård i Sollentuna kommun.

Transport till arenan

Vi rekommenderar dig att åka med SL och sedan promenera till arenan vid Bögs gård.

Om du väljer att åka bil, se gärna till att samåka med andra. Det underlättar för alla. För de som vill cykla kommer det att finnas möjligheter att parkera cykeln vid nummerlappsutdelningen.

Till arenan med SL

Närmaste hållplats är Häggviks station på pendeltågslinjerna 35 och 38. Därifrån är det en fin promenad till tävlingen, ca 1,2 km. Se karta nedan.

Till arenan med bil

Vi har parkeringsvakter som visar dig till rätta när du kommit fram . Beroende på vädret under kommande vecka är det osäkert med exakt vilka parkeringsytor som kan användas.

Du kan använda avfarterna 172 eller 173 på E4:an för att komma till parkeringen. Se karta nedan. Kom i god tid.

Nummerlappsutdelning

Nummerlappsutdelningen sker vid entrén till arean direkt i anslutning till parkeringsplatsen vid Bögs gård.

För att underlätta utdelningen av nummerlappar ber vi dig att ta reda på ditt startnummer. Det hittar du via denna länk där listan kompletteras med startnummer den 26 oktober.

Din nummerlapp hämtar du ut mot uppvisande av ett id-kort. Med nummerlappen får du även ditt tidtagningschip som du fäster på din löparsko. Du får också en klisterlapp som du sätter på den väska som du lämnar in på bag-drop innan starten.

Utdelning av nummerlappar börjar klockan 16:00 på lördagen. Kom i god tid för att undvika köer, vi rekommenderar minst en timme innan start. Du måste ha hämtat ut din nummerlapp senast 17:30.

Efteranmälan

Det går att efteranmäla sig till loppet. Priset är 450 kronor.

I mån av plats går det att anmäla sig vid nummerlappsutdelningen under tävlingskvällen mellan 16:00 och 17:00. Du kan betala med kort eller Swish.

Väskförvaring (”Bag-Drop”)

Du kan lämna in din väska vid ”bag-drop” på arenan, innan start. Förvaringen sker på eget ansvar. Tävlingsarrangören ansvarar inte för de värdesaker du lämnar in.

Märk väskan med den märkningslapp du får vid nummerlappsutdelningen. Väskan återfås mot uppvisande av nummerlappen

Obligatorisk utrustning

Pannlampa, nummerlapp och tidtagningschip. Du hämtar ut din nummerlapp och ditt chip, som ska fästas på en sko, när du anländer till arenan.

Du behöver en ordentlig pannlampa, då blir behållningen av tävlingen större. Prova pannlampan i skogen innan tävlingen. Är du osäker, kontakta Multisportsshopen så kan de hjälpa dig välja en bra lampa.

Tänk på att ladda lampan ordentligt, alternativt ha fräscha batterier. Ta gärna med en liten extra ficklampa som backup i skogen och som går att använda vid arenan och vid promenaden till och från pendeltågsstationen eller parkeringen.

Klädsel

Du bestämmer själv vad som känns bra att springa i, anpassa efter temperatur och väder­förhållanden. Heltäckande klädsel på benen rekommenderas då man passerar många kvistar och grenar i skogen.

Starten

Startlista

Startlistan är publicerad och finns att se här.

Starttid och uppvärmning

Starten går klockan 18.00 i anslutning till arenan. Det tar några minuter att gå från arenan till startgärdet.

Vi bjuder på gemensam uppvärmning inför starten, så var gärna på startgärdet vid 17:30.

Startgrupper och startprocedur

Vi delar upp startfältet i fyra olika startgrupper för att sprida ut löparna från start. Startgrupperna släpps iväg med cirka tre till fyra minuters mellanrum.

Observera att de första tre i mål i respektive klass blir 1:a, 2:a och 3:a (oavsett tid eller startgrupp) och blir pristagare.

Tiden räknas från att du passerar startmattan vid startlinjen och tills du passerar målmattan vid målet. Du väljer startgrupp själv enligt följande:

Av säkerhetsskäl tillåter vi inte start på egen hand i tävlingen efter det att startfältet har sprungit iväg. Kom i tid!

Loppet

Banan

Night Trail Run är ett lopp där upplevelsen av att springa i skogen står i centrum. Räkna inte med att sätta rekord på milen eller halvmilen. Satsa istället på att öppna dina sinnen och njut av känslan att springa i mörkret.

Banan är markerad med blå reflexer. Vid tvära riktningsändringar finns markeringar som visar vägen. Anpassa farten efter terrängen och ha koll på reflexerna. Början och avslutningen av banan är gemensam för 5- och 10-kilometerslöparna.

Det finns partier med löpning i obanad terräng och däremellan löpning längs stigar och stråk.

På berghällar och på spängerna i slutet av banan kan det vara halt. Anpassa din fart därefter.

Det är trångt på sina ställen i spåret och på några ställen är det lättare att passera löpare. Håll till höger i spåret och passera löpare på den vänstra sidan, det underlättar.

Visa hänsyn, vi är alla här för att få en skön upplevelse!

Längs med banan finns funktionärer som hjälper till. Vi har också funktionärer som springer med i loppet och som kan assistera vid behov. Funktionärerna har gula träningsvästar.

Längst bak i startfältet finns patruller som följer efter sista löparna och ser till att alla kommer tillbaka.

Tidtagning

Tidtagning sker med ett engångschip som fästs på skon. Chipet sitter fast på din nummer­lapp. Se instruktion på baksidan av nummerlappen.

Maxtid

Maxtiden för samtliga löpare är två (2) timmar.

Brutet lopp

Om du av någon anledning måste bryta loppet är det viktigt att du kommer till målet så att vi vet att du är tillbaka.

Arrangören har en nödtelefon som du kan använda vid problem under loppet, telefon 070-531 17 26 (Göran Forsell).

Vid akuta problem, larma själv och ring 112 samt informera tävlingsledningens nödtelefon.

Målgång

Målgång sker när du passerar mållinjen, där finns även mattan som läser av ditt tidtagnings­chip. Efter målgång får du en specialdesignad medalj, vilket är nytt för i år. Hoppas du gillar den!

Vätska

Vätska finns efter målgång. På 10-kilometersbanan finns vätska efter ungefär 6 kilometer. Vår sponsor Vitamin Well och Ica Nära Järvastaden bidrar med sportdryck och vatten.

Sjukvård

Det finns sjukvårdskunnig personal som kan hjälpa till vid behov. Du hittar dem på arenan, vid huset bakom målet.

Resultat

Resultat publiceras fortlöpande under kvällen via nighttrailrun.se

Prisutdelning

Alla deltagare som går i mål får Night Trail Runs specialdesignade medalj.

De tre bästa i varje klass får pris. Prisutdelning sker cirka klockan 19:15 och annonseras av speakern. Tävlingsklasserna är:

Damer 5 kilometer

Damer 10 kilometer

Herrar 5 kilometer

Herrar 10 kilometer

 

Night Trail Run 30 km duo

Night Trail Run 30 km singel

 

Priserna kommer från Multisportshopen och Lumonite. Stort tack för det!

Dusch

Det finns ingen möjlighet till dusch på arenan. Tänk på att ta med dig extra ombyte så att du får på dig torra och varma kläder efter loppet. Det blir kallt på kvällen.

Toaletter

Toaletter finns uppställda i anslutning till arenan vid startgärdets södra del. Det finns även några toaletter i närheten av nummerlappsutlämning.

Service

Nytt för i år är att Night Trail Run har ett samarbete med Helenas Café. Servering, som ligger i nära anslutning av nummerlappsutdelningen, kommer vara öppen under eftermiddagen och kvällen. Dessutom kommer det finnas varma drycker och bananer, grillkorv till försäljning uppe vid arenan.

Vi har ett rappt speakerteam som underhåller publiken, i väntan på löparna, med uppsnack och musik.

 

Publik

Som publik följer du enklast loppet från arenan. Du kan gå och se den maffiga starten för att sedan vänta på löparna vid målet.

Överlåtelse av startplats

Om du blir sjuk, eller av annan anledning inte kan delta, kan du överlåta din startplats till en annan person, enligt följande:

Längden kan inte ändras. Däremot kan man byta mellan dam- och herrklass.

Ändringen måste meddelas till arrangören i god tid via e-post och allra senast klockan 17:00 på arenan.

Vid ändring behöver du uppge den nya löparens mobilnummer och e-postadress.

Försäkring

Du springer på egen risk och behöver därför se till att du har en egen olycksfallsförsäkring.

Övrigt

Är det någon information du saknar? Skicka ett mail till nighttrailrun@gmail.com

#nighttrailrun #reclaimthedarkness

Tagga bilderna du tar i samband med tävlingen med #nighttrailrun och #reclaimthedarkness så fångar vår webbsajt upp dem. Delad glädje är dubbel glädje.

Välkommen till Night Trail Run!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.