Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nytt från STUA oktober 2018

Välkommen Monica!

I det fortsatta arbetet med regional destinationsutveckling är vi glada att stärka organisationen med Monica Peña Calderon, som tillträder i januari 2019.
Åsa Malmqvist går på föräldraledighet från februari 2019. 

"Jag har så länge jag kan minnas fascinerats över vad besök på nya ställen kan åstadkomma. Turism för mig vidgar gränser och bjuder in till utbyte mellan människor, något jag anser är viktigt för att skapa förståelse och acceptans i samhället.

Att utbildningsvalet föll på en turismutbildning var därför ingen slump. Jag läste 'Hållbar turismutveckling-programmet' på Halmstad högskola och har sedan examen arbetat på Nyköping kommuns näringslivsenhet med olika näringslivsfrågor. 

Framöver ser jag fram emot att arbeta med besöksnäringsfrågor. Med den kunskap jag skaffat mig genom tidigare erfarenheter hoppas jag kunna bidra till att stärka och utveckla besöksnäringen i Sörmland mot en hållbar framtid." 

Vi hälsar Monica varmt välkommen till STUA!


STUAs aktuella uppdrag och projektinsatser!

City Country Combo

Länsstyrelsen i Södermanland beviljade nyligen STUA:s projekt City Country Combo inom Landsbygds-programmet 2014-2020, vars syfte är att utveckla besöksnäringen längs med Sörmlandsleden för internationella besökare.

Sörmländsk Mat På Bordet

STUA har haft uppstart för projektet Sörmländsk mat på bordet, som ska utveckla en sälj- och distributionsorganisation för ökad försäljning och produktion av sörmländska livsmedel. 
Lyssna på Torbjörn i radio och läs artikel i Besöksliv

Culinary Attractions

Även Culinary Attractions är igång och har haft uppstart för de företag som anmält intresse. Projektet ska skapa fler säljbara mat-, dryck-, och måltidsupplevelser till internationella besökare på en storstadsnära landsbygd.


Turistisk översikts-planering

Flens kommuns projekt "Besöksnäringen i översiktsplanen" går mot sitt slut. STUA har arbetat nära Flen under hela projektet och har, tillsammans med You Are Here bl a tagit fram en ny film. Se den på Youtube

Förstudie internationell destination

På uppdrag av Länsstyrelsen Södermanland har STUA inför arbetet med regionens nya livsmedelsstrategi färdigställt en förstudie kring ”Sörmland som internationell måltidsdestination”.

Badhus-utredning & utveckling

STUA genomför en förstudie kring Strängnäs badhus fortsatta driftsform. STUA är även involverade i kommunens lokala destinationsutveckling & Leaderansökan.


Boka in ett möte på vårt huvudkontor på Forsgränd 6, Nyköping, på vårt kontor i Munktell Science Park eller i Strängnäs och Flens Kommun, där vi även har kontorsplats.

Vill du veta mer om projekt och övriga insatser, hör av dig:
Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se


Följ, gilla, dela STUA på

facebooklinkedinyoutubeinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund eller samarbetspartner till STUA eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, 
klicka här.
STUA:s integritetspolicy.