Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi verkar för gemensamt lärande och ökad delaktighet i vård och stöd.


Inspirationsdag om ungas inflytande på Mental Health World Day

Jag var på plats och fick förmånen att lyssna till kloka ungdomar. Mellvin, 19 år, med ADD-diagnos gav rådet till andra ungdomar att hitta det som driver dig, (Inte det som andra tycker eller förväntar sig.) Angelica med Asbergerdiagnos berättade att hon i mellanstadiet och högstadiet nästan inte var i skolan alls. Det tog för mycket kraft. Båda menar att om de inte fått diagnos hade de fortsatt att klanka ner på sig själva. Innan diagnos var skolan bara resultatinriktad. Det var krav från lärare och krav från föräldrar. ”Jag blev sedd som respektlös och lat.” Skolan lär inte ut studieteknik, de har de inte fått vare sig före eller efter diagnos. Ett tidigt stöd innan diagnos skulle ha varit eget schema med kortare dagar, mer tid på prov, mer individanpassat och mer förlåtande! Även Mattias Boeryd med ADHD-diagnos talade om hårda prestationskrav som ett hinder för lärande. Hans pappa Johan, med bipolär diagnos, uppmärksammade de fina orden: ”Jag tror på dig, ta din tid, och kom tillbaka.” Med det menade han: 1. Jag tror på dig och din diagnos. 2. Jag tror på dig och din utveckling. Konferensen modererades också mycket skickligt av tre ungdomar med diagnoser. /Anna-Maria

Här kan du läsa mer om dagen på Quality Hotel Globen, den 10 oktober där ungas psykiska hälsa stod i centrum. 


Konsten att rädda liv med Ulla-Karin Nyberg

Tisdagen den 20november infinner sig Ulla-Karin Nyberg på Drakensalen, Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala för att föreläsa om "Konsten att rädda liv - om att förebygga självmord". Ta del av om hur man bryter tystnaden och få konkreta råd och exempel på hur man kan prata om det som är så svårt. Läs mer här.


Psykiatriveckan i Uppsala är här, 12-16 november

Psykisk  hälsa  i  livets  olika  skeden är temat på psykiatriveckan 2018. Kom och lyssna på föreläsningar inom temarubrikerna: Arv och miljö, skola, arbetsliv, senior och strategier för att må bra. Projektledare Anna-Maria Lundberg och kommunikatör JouanitaTörnström från vår verksamhet föreläser under veckan på onsdagen respektive fredagen (se nedan). 


Mer information om psykiatriveckan hitta ni här.

PEER Support - ny yrkesroll inom psykiatri och socialpsykiatri

Projektledaren och PEER Supportutbildaren Anna-MariaLundberg från vår verksamhet berättar på onsdagens föreläsning den 14 november klockan 15.45 i Gunnesalen,  Akademiska, ingång 10, om Hur, Var och Varför PEER Support - om kamratstöd i utvecklad form. 

Konsten att se det ljusa trots den mörka tillvaron

Hur kan man träna sig själv att se det ljusa i den mörkaste tillvaron när man är så djupt nere i sin depression att man inte vill se någon annan utväg än döden själv? Återhämtningskonsult Jouanita Törnström tillsynes även vår kommunikatör delger två utav för henne viktig strategier i sin föreläsning som blev öppningen till att VågagaJatilllivet och att återhämta sig helt från de fyra psykiatriska diagnoserna. Jouanita Törnström föreläser fredagen den 16 november i Gunnesalen klockan 13.25. 


Vi bjuder in Er till ”Inte som andra” med paret Thomas Hedman och Marianne Flynner, tisdagen den 4 december klockan 18:00. Anhörigskap, att hitta kraft i svåra livskriser, humor, värme och musik. Välkommen, vi ses där!


Vi som arbetar på Forum för Brukarinflytande

Anna-Maria

Laila

Anna

Pernilla

Jouanita


 Tillsammans gör vi skillnad!

Forum för Brukarinflytandes nyhetsbrev erbjuder dig information om verksamhetens arbete i att öka delaktighet i vård och stöd.

Hemsida: www.brukarinflytande.se 

E-post: info@brukarinflytande.se 

Tel: 076 - 309 37 12

Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden och vår huvudman är Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län 

Gilla oss på FaceBook och följ oss på Twitter

 

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.