Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.

Deckarhyllnas logga

Nyhetsbrev 3 - september 2018

Hej alla deckarvänner!

Nu har det äntligen blivit dags att presentera två nya deckare i Deckarhyllans klassikerserie, bok nummer 4 och 5.

4. Erle Stanley Gardner: Perry Mason och fallet med den mördade miljonären - Perry Masons andra fall (från 1933).

5. Carter Dickson: De försvunna fotspåren - Sir Henry Merrivale (H. M.) konfronteras med ett "omöjligt" brott på engelska landsbygden (från 1934).

Längre ner här i nyhetsbrevet kan du läsa mer om respektive bok.

Böckerna finns att beställa från och med i dag direkt från Deckarhyllan via vårt Bankgiro 506-2120. Utgivningsdag för internetbokhandlarna Bokus och Adlibris och för alla butiker är inte förrän efter bokmässan i Göteborg i slutet av september. Förresten kommer Deckarhyllan att finnas med på Bokmässan, men mer om det i nästa nyhetsbrev som kommer några dagar innan mässan startar.

Skicka ett mejl till oss med er adress till info@deckarhyllan.com när ni beställer, så skickar vi böckerna omgående.

Böckerna kostar 70:-/st och fram till och med den 30 september bjuder vi på portot om ni beställer båda böckerna (gäller oavsett vilka två böcker av våra fem utgivna som ni beställer).

1 bok kostar alltså 80:- (70:- + 10:- i porto)
2 böcker 140:-
3 böcker 210:-
4 böcker 280:-
osv.


Vänliga deckarhälsningar,


Håkan Andersson & Lennart Guldbrandsson

Följ gärna Deckarhyllan på Facebook och Twitter !

Dela nyhetsbrevet på Facebook

Dela nyhetsbrevet på Twitter

P.S. Vill ni komma i kontakt med oss är e-postadressen: info@deckarhyllan.com


Perry Mason och Fallet med den mördade miljonären av Erle Stanley Gardner

Deckarhyllan fortsätter utgivningen av Perry Mason-böckerna i kronologisk ordning. 2015 gav vi ut den allra första som Erle Stanley Gardner skrev, Fallet med den anklagade advokaten, och nu är det dags för den andra boken som inte heller översatts till svenska tidigare; Fallet med den mördade miljonären från 1933.

Vad gör du om din morbror hotar att ge bort hela ditt miljonarv till välgörenhet? Jo, du anlitar förstås den kände advokaten Perry Mason.

Snart är Mason inblandad i en mordhistoria där det förekommer utpressning, mened och falska ledtrådar. I rättsalen tvingas Mason spela ett högt spel för att den skyldige ska kunna avslöjas.

Extra: Boken avslutas med en extra kortroman med Perry Mason: Fallet med det skrikande svalan från 1947.

Originaltitlar:The Case of the Sulky Girl och The Case of the Screaming Swallow.

Antal sidor: 336

Perry Mason och fallet med den mördade miljonären
Perry Mason och fallet med den mördade miljonären
Erle Stanley Gardner vid skrivmaskinen
Erle Stanley Gardner vid skrivmaskinen

De försvunna fotspåren av Carter Dickson

Vem mördade filmstjärnan och vampen Marcia Tait utan att lämna några fotspår i nysnön? När Scotland Yard behöver hjälp med "omöjliga" brott tillkallar de Sir Henry Merrivale, oftast kallad H. M., som påstås vara modellerad efter Winston Chruchill och är en av de klassiska problemlösarna inom deckargenren. Totalt skrev Carter Dickson tjuotvå romaner om H. M., detta var hans andra framträdande från 1934.

Bakom pseudonymen Carter Dickson dolde sig ingen mindre än den amerikanske deckarförfattaren John Dickson Carr (1906 - 1977), som rankas som en av de tre stora klassiska pusseldeckarförfattarna under genrens guldålder (de andra två anses vara Agatha Christie och Ellery Queen).

Det Carr är mest ihågkommen för idag är alla de oräkneliga sätt han tog död på folk som befann sig i till synes låsta rum, utan möjlighet för mördaren att begå brottet eller ta sig därifrån. De försvunna fotspåren innehåller en variant på ett sådant "impossible crime" - vilket naturligtvis får sin fullt logiska förklaring i slutet.

Boken inleds med ett förord av den svenske Carr-specialisten Per Olaisen.

Extra: Boken avslutas med den en extra novell av Carter Dickson: Mordet på Orientklubben från 1939, där vi får träffa på Överste March vid Scotland Yard.

Originaltitlar: The White Priory Murders och Death in the Dressing Room.

Antal sidor: 320

De försvunna fotspåren
De försvunna fotspåren
John Dickson Carr alias Carter Dickson från 1936
John Dickson Carr alias Carter Dickson från 1936

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.