Välkommen till

Tempelriddaren den 21 september kl. 19.00

På ett samtal kring Värmlandsteaterns

uppsättning av Ringaren i Notre Dame.

Möt regissör och manusförfattare Mattias Walan i ett samtal med moderator Susanne Kielba.Hur får man en nästan 200 år gammal berättelse att kännas aktuell än idag? Vilka paralleller kan vi dra, vilka frågor känner vi igen oss i?

För att garantera din plats ber vi dig anmäla senast 19/9 genom bokaplats@varmlandsteatern.se eller klicka direkt på knappen nedan. 


Mattias Walan, manusförfattare och regissör. Susanne Kielba, kvällens moderator.

"Vi alla behöver influenser när det gäller medmänsklighet och tolerans. Det känns som om samhället blir kallare för varje år och då behöver vi bli påminda om att det finns olika vägar att gå och att vi ständigt måste göra vägval, även när det känns enklare att låta bli. Teater kan vara ett lättillgängligt sätt att ta del av frågeställningar som kan ge upphov till vidare reflektioner. Som en extra bonus får själen en dos kultur och det är heller aldrig fel. För mig var det självklart att tacka ja när jag fick frågan om att samtala med Mattias om hans arbete med Ringaren i Notre Dame. Mattias arbete bygger alltid på en värdegrund och en väg framåt. Vad kan vi göra nu? Han blickar inte bara tillbaka utan ser framåt så att dagens samhälle kan utvecklas med hjälp av hans arbete."

Susanne Kielba, moderator för kvällen


Följ oss i sociala medier!

facebookinstagramhomepageyoutube