Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Informationsmöten om den nya gymnasielagen i Stockholm och Göteborg

Med anledning av den osäkerhet som råder kring lagen vill Rådgivningsbyrån bjuda in till informationsmöten i Stockholm och Göteborg där vi berättar om kraven för att omfattas av den nya gymnasielagen, hur man ansöker, vad som kan förberedas innan ansökan samt vad som är viktigt att tänka på efter att ett uppehållstillstånd beviljats.

Läs mer om den nya gymnasielagen:

En tidslinje över vad som hänt sen den nya gymnasielagen börjat gälla»

Ny möjlighet till uppehållstillstånd»


Informationsmöte i Stockholm

Datum och tid: 20 september kl. 13.30-15.00

Plats: Rådgivningsbyrån, Taptogatan 6, 115 26 Stockholm

Anmälan: anmäl er till info@sweref.org, ange namn och organisation som du/ni kommer ifrån


Informationsmöte i Göteborg

Datum och tid: 25 september kl. 16.00-17.30

Plats: Göteborgs stadsmission, Drottninggatan 33, 441 14 Göteborg

Anmälan: anmäl er till siri.sandin@sweref.org, ange namn och organisation som du/ni kommer ifrån


Forum för samarbete inom flykting- och invandringsfrågor i Göteborg

Rådgivningsbyrån har sedan maj 2018 samlat verksamheter som arbetar med flykting- och invandringsfrågor i Göteborg till regelbundna möten. Mötena hålls en gång i månaden och är en plattform för att diskutera rådande rättspraxis och pågående projekt. Nästa möte hålls den 6 september kl. 14:30 på Stadsmissionen, Drottninggatan 33, 411 14 Göteborg. För att delta i något av de kommande möten anmäl intresse till goteborg@sweref.org


Att bli 18 år i asylprocessen

Att fylla 18 år är för många spännande och början på ens självständiga vuxna liv. För personer utan uppehållstillstånd i Sverige kan det dock vara en tid av stora och omvälvande förändringar – från att ha betraktats som barn kan en nu tvingas klara sig helt själv.

Därför har vi skrivit en handbok som riktar sig till dem som kom till Sverige som ensamkommande barn, och blir 18 år under asylprocessen. I handboken har vi sammanställt information som vi tycker att en bör känna till om vad som händer när en blir 18 år och därmed betraktas som vuxen i Sverige.

Läs eller ladda ner handboken»

Kontakt

0200-88 00 66 telefonrådgivning måndag - onsdag kl.09.00-11.00

Maila oss på info@sweref.org


Barnens Asylrättscentrum

0200-75 17 03

telefonrådgivning torsdag kl.9.00-11.00

Maila oss på

barn@sweref.org


Stöd oss

Swish 123 9005794

BG 900-5794

PG 900579-4

 


Inbjudan till samtal

De senaste åren har inneburit en dramatisk utveckling inom asylrättsområdet och även Rådgivningsbyrån har utvecklats betydligt. Vi går från att vara en rådgivningsbyrå för asylsökande och flyktingar till ett asylrättscentrum.

I den här processen vill vi gärna ta del av kloka tankar och synpunkter från de personer vi arbetar för, i första hand asylsökande och flyktingar men även andra som arbetar inom vårt område. Hör gärna av dig till oss om du vill dela med dig av dina tankar info@sweref.org.


Praktik inom kommunikation

Vi söker en driven och engagerad person som vill vara med och hjälpa oss att ta nästa steg i vårt kommunikationsarbete. Är du eller känner någon som är redo för utmaningen? Läs mer och ansök»


Följ oss

twitterfacebook

Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar är ett asylrättscentrum som sedan 1991 verkar för en rättssäker asylprocess. Vi samlar kunskap om svensk asylrätt och asylprocessen och förenar aktörer som är verksamma inom området. Rådgivningsbyrån erbjuder gratis juridisk rådgivning till asylsökande, ombud, gode män och andra berörda via telefon och mail. Vi företräder asylsökande juridiskt både i Sverige och internationellt. Rådgivningsbyrån genomför även enskilda föreläsningar och utbildningsdagar om asylrätt till personer utan tidigare erfarenhet i ämnet såväl som yrkesverksamma på området. Vi är ett kompetenscentrum för asylrätt och med utgångspunkt i enskilda ärenden granskar vi lagstiftning och dess tillämpning.

 

Medlemmar

Samarbetspartner

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kontakt till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.