Newsletter wtih the latest new. Do you have problems reading it?
Watch it in your browser.


Med bakgrund till publiceringen av testet "Stoppa branden med alla medel" i Praktiskt Båtägande nr9 i September så vill vi göra följande uttalande.


Varning för MAUS - ett skämt.

"Varning för MAUS" går att läsa i Praktiskt Båtägandes test i nr 9, 2018.


"Vi är osäkra på agendan i det här testet",


"Vi är osäkra på vad agendan är med det här testet och vi har bett om mer dokumentation för att säkerställa vad som orsakat det dåliga resultatet. Vi har även bett om kontaktuppgifter till de som utfört testet, men de uppgifterna vill chefredaktör Fredrik Olsson inte lämna ut.

Fredrik Olsson har inte heller varit i kontakt med oss innan publiceringen så vi kunde få möjlighet att bemöta artikelns innehåll. Nu är artikeln publicerad med ett felaktigt test av vår produkt och med felaktiga slutsater. Jag anser att det är väldigt beklagligt för deras trovärdighet som tidsskrift och jag hoppas att deras läsare ställer sig mer kritiska till deras tester framöver.".

ANDREAS C. NORLIN

Grundare & Brand Manager
MAUS


"Tidningens opartiskhet kan ifrågasättas"


Jesper Sundström - Zacco

”Testen som genomförts av MAUS Xtin Klein är missvisande och felaktigt eftersom produkten inte är avsedd att släcka bränder i trä som är det ämne som är föremål för test.

MAUS Xtin Klein är en mångsidig produkt som är effektiv för att släcka bränder i de material produkten är avsedd för. MAUS Xtin Klein har dessutom den fördelen att den släcker med en metod som inte tillför skador som till exempel pulver eller vatten.

Tidningen genomfört testet på felaktiga grunder och utfärdat en fullständigt obefogad varning.

Företrädare för MAUS har dessutom inte beretts tillfälle att kommentera testet och de slutsatser som dras innan publicering.

Genom publiceringen av det felaktiga testet och den ogrundade varningen har tidningen skadat MAUS och agerat på ett sätt som gör att tidningens opartiskhet kan ifrågasättas. Publiceringen gynnar dessutom konkurrerande produkter till MAUS Xtin Klein på ett sätt som inte är acceptabelt.


MAUS Xtin Klein skulle helt enkelt inte ha testats tillsammans med de andra produkterna i ett test som skall visa produkternas förmåga att släcka brand i trä eftersom produkten inte är avsedd för detta.


Mot denna bakgrund borde MAUS Xtin Klein aldrig varit med i detta test och tidningen skulle heller inte utfärdat den felaktiga varningen. Vad tidningen i stället borde ha gjort enligt min uppfattning är att upplysa sina läsare på vikten av att välja rätt brandsläckare utifrån vilken typ av brand som kan tänkas uppstå.”

JESPER SUNDSTRÖM
Senior Partner vid Zacco Sweden

Jurist med specialitet inom marknads- och tryckfrihetsrätt.


VIDEO: MAUS Xtin Klein testas mot släckspray


Nedan finns ett videofilmat test med vår MAUS Xtin Klein och en släckspray från Housegard. Samma släckspray som släckte branden i testet från Praktiskt Båtägande på 4 sekunder, något som vår enhet inte klarade av (enligt testet i Praktiskt Båtägande).Ni får avgöra själva vilken ni vill ha som komplement till er pulversläckare.

Testet i den här filmen är utfört av en brandman och med översyn från chefredaktören på Husbilentest. Testet är från 2015 och MAUS Xtin Klein blev testvinnare. Läs testet här.


Test mellan MAUS & Släckspray



MAUS Xtin Klein släcker mindre bränder med hjälp av kaliumbaserad rök. Inga skador på motor, elektronik eller interiör.

MAUS är CE-märkt, certifierad av internationella organet RINA och granskad av MSB. Innovationen bakom MAUS är hämtad från det ryska aerospaceprogrammet. Enheten har en kastlängd på 3 meter, är 24 cm lång, 5 cm i diameter och väger 480 gram. Funktionsduglig i extrem kyla och extrem värme (-20 - +60).

MAUS används på fältet av bla Nationella Bombstyrkan, Larm Assistans, PostNord, Swedish Match, Kronofogdemyndigheten, Polisen och Anticimex och har vunnit tester i Husvagnstest (2015) och Bobil & Caravan (2016). MAUS är certifierad i brandklasserna 8BC (gas och brinnande vätska), men kan även användas mot mindre bränder i initialfasen i trä, plast, papper, matfett, matolja och el-utrustning. MAUS släcker ej glödbränder (det gör vatten) eller brinnande metall. MAUS skall vara ett komplement till befintligt och godkänt brandskydd där det finns sådana krav.


MAUS är ett registrerat varumärke som ägs av Falkenheim Invest AB.  


facebookinstagram




Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du ingår i en grupp som kan finna våra nyheter av intresse för din bransch. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.