Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Armeka AB

Hej alla ESD-intresserade!

Nya ESD-tag igen!

Vårt senaste nyhetsbrev nr 100 gick ut 28:e juni. Nu hänger vi på igen. Med förhoppning om att ni haft en laddande ledighet och är redo för nya seriösa ESD-ansatser. Dagens nyhetsbrev har två teman. Långsiktighet i skyddsarbetet samt att hela kedjan skall vara intakt. Vi vet att vi tjatar, men det gäller som axiom.

Ett långsiktigt arbete - ofta väldigt långsiktigt - är standardiseringsarbetet. Mer om detta nedan. I det korta perspektivet skall vi säkerställa att hela kedjan hålls intakt. Även det enklaste i form av kontorsutrustning skall vara av rätt stuk. Några exempel av dessa artiklar finner ni nedan i brevet.


1. Utbildningar fortsätter – Patriks tankar.
2. Kontorsutrustning.

3. Standardiseringsarbete framåt! SEK workshop närmar sig.
4. Skyddsprodukter och kvalitet.

Utbildningar fortsätter – Patriks tankar.

Som vanligt så här i slutet på sommaren är det många som ställer frågor om ESD-utbildning och vi försöker planera vår höst så bra som möjligt. Vår utbildare, Patrik Woss säger så här; "Ju tidigare du hör av dig desto lättare blir det för mig att planera resor och därmed hålla ner kostnaden för just ditt företag."

Vårt sätt att föreläsa ger nästan helt utan undantag resultat och höga betyg av såväl deltagare som företag. "Jag berättar inte bara om vad ESD är och hur det påverkar utan försöker att hela tiden prata i form av konsekvenser och enkel praktisk hantering på ett pedagogiskt sätt. Våra utbildningar utgår från det viktiga, motivation och förståelse hos den enskilde operatören", säger Patrik.

Vill du veta mer om hur vi tänker så ring Patrik direkt på 0702-17 22 60 så kan ni bygga den lösning som passar just ert företag.


Kontorsutrustning.

Vår filosofi är att skyddet skall verka fullt ut så även satsningar med begränsad ekonomisk insats bör göras för att ha ett så fullgott skydd som möjligt. De flesta produkter som finns i "vanliga" miljöer går att få i ESD-utförande som t.ex. skrivunderlägg, tejp-dispenser, dokumenthållare, dokumentfickor, pärmar, brevkorgar osv.

Kontakta oss om ni är intresserade av någon/några av ovanstående produkter eller om ni behöver andra produkter till kontoret så hjälper vi er gärna att ta fram dessa.


Standardiseringsarbete framåt! SEK workshop närmar sig.

Som vi tidigare redovisat så hålls en ESD-workshop, arrangerad av SEK, i Kista den 3:e oktober. Ni är välkomna!

Syftet i stort är att förbättra standardiseringsarbetet i TK 101. Troligen under nästa vecka kommer SEK via sin hemsida www.elstandard.se lägga ut programmet för workshopen och hur man anmäler sig till den. Ett gott skäl för Sverige att jacka upp detta arbete är att bland annat vi i Norden har andra förutsättningar än vissa andra delar av världen. En av dessa är den låga utomhustemperaturen vintertid och därmed torrt inomhusklimat. Detta är en av flera faktorer där vi bör kunna öka vår påverkan på det internationella standardiseringsarbetet.


Skyddsprodukter och kvalitet.

Lita inte på att en skyddsprodukt håller krav på kvalitet för att den är testad eller "typgodkänd". Den kanske ändå inte håller måttet. Det kan bero på brister i åldersbeständighet, att producenten ändrar rutiner eller andra orsaker som förändrat förutsättningarna för riktig funktion.

Vi har en lösning! Genom många års mätningar med Armekas mätvagnar har vi en riktigt god bild av många av de produkter som ganska snabbt kan tappa sin funktion. Har ni funderingar om ert skydd kopplat någon specifik skyddsprodukt? Ta då gärna en kontakt med oss. Kanske kan vi hjälpa till med anonymiserad men korrekt information från fältet.


Höstens öppna ESD-utbildningar.

ESD-Koordinatorutbildning

ESD-Grundutbildning

ESD-Repetitionsutbildning


Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätning av all skyddsutrustnings funktion görs regelbundet och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.
Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Atlas Copco Industrial technique AB
Saab Dynamics
Flir Systems
Consilium Marine & Safety
Cabinova
Olsbergs Electronics AB
Fagerhults Belysning AB


homepage

Box 10076, 121 27 Stockholm-Globen
Telefonväxel: 08-645 10 75
www.armeka.se - info@armeka.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.