Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi verkar för gemensamt lärande och ökad delaktighet i vård och stöd.


Nu finns Uppsalas första nättidning om psykisk ohälsa

Den 28 augusti invigdes Uppsalas fösta nättidning Vox Vigor. Nättidningen vänder sig till brukare, anhöriga, vårdpersonal, politiker och allmänheten för erfarenhetsbyte dessa emellan.

Vox betyder röst och Vigor kraft. Tidningen vill ge personer som inte mår så bra en starkare röst. 

Nättidningen är en del av Arvfondsprojekt som drivs av Studiefrämjandet Uppsalaregionen. Läs mer här.

Återträff med PEER Supportrarna

Den 30 augusti bjöd vi in Uppsalas PEER Supportrar till höstens första återträff för avstämning om tiden efter utbildningen och för att dela information  om vad som händer i psykiatri, socialpsykiatri och habilitering kring Peer Support. 
De två utbildningsgrupperna fick också chans att lära känna varandra. De hade alla mycket att berätta om sin utveckling efter utbildningen, bl a berättade Zandra om sitt arbete på Uppsalas kommunala träffpunkter.

Vill du veta mer om Peer Support eller anställa en Peer Support till din verksamhet? Läs mer här.

Tips! Träffa Uppsala kommuns Brukarombud


Uppsala Ångestsyndromsällskap bjuder in till ÖPPET HUS torsdag 25 oktober kl. 18.00-20.00.                 ÅSS Uppsala har öppet hus/medlemsmöte med Kristina Bromark, Uppsala kommuns nya Brukarombud som inbjuden gäst. Alla som är intresserade och vill veta mer om föreningen och dess verksamhet eller som vill veta mer om Kristinas roll som brukarombud är varmt välkomna denna kväll. Medlemskap i föreningen är inget krav!

Vi pratar, umgås och bjuder på tilltugg. Ta gärna med din vän eller närstående. 

Lokal: HSO, Kungsgatan 64, Uppsala.


Tips! Nationella Anhörigdagen den 6 oktober


Vad gör vi nu?

Projektledaren Anna-Maria Lundberg har ordet:

Projektet har nu haft sina 6 månaders övertid och går nu in på allra sista tre månaderna med anstånd. Vi har efter sommaren fått presentera oss på HSVOs tjänstemannaledning (hälso- och sjukvårdsdirektören, chefer för de olika verksamhetsområdena inom Region Uppsala, samt chefer från de olika kommunerna) och väntar spänt på om det kommer att leda till utökad samverkan.

Vi har också gjort presentationen för chefer och handläggare i Knivsta, Enköping och Håbo kommun. Övriga kommuner ska vi också träffa. Uppsala kommun är såklart viktig och där väntar vi på ett möte om IOP, Idéburet Offentligt Partnerskap.

Vi erbjuder ingen PEER Support-utbildning i höst, men vi jobbar på för att fler PEERar ska utbildas och anställas. Två av de elva vi utbildat är nu anställda. Båda inom socialpsykiatri. Under 2019 planerar Psykiatrin tillsammans med oss ett pilotprojekt med PEER Support.

Rapporten från Inflytande på plats, IPP på Socialtjänsten barn och unga arbetas det med för full medt. Anna och Laila gör också en del uppdrag som AICKO Brukarspecialister och hjälper familjer att låsa upp en fastlåst situation med en hemmasittare. Plus att vi får uppdrag som föreläsare, Laila hade nyligen föreläsning och workshop för Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle. Parallelt jobbar vi också på en ny Arvsfondsansökan, en ny hemsida, delaktighetsfrågor i biståndshandläggning och via Personligt ombud samt med anhörigstödsfrågor.

Nästa nyhetsbrev november. Tills dess - må gott!


Personal på Forumet

Anna-Maria

Laila

Anna


Pernilla

Jouanita

 Tillsammans gör vi skillnad!

Forum för Brukarinflytandes nyhetsbrev erbjuder dig information om verksamhetens arbete i att öka delaktighet i vård och stöd.

Hemsida: www.brukarinflytande.se 

E-post: info@brukarinflytande.se 

Tel: 076 - 309 37 12

Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden och vår huvudman är Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län 

Gilla oss på FaceBook och följ oss på Twitter

 

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.