Tips och tankar om kommunikation och motivation. Problem att visa detta? Se det i webbläsaren

Tankefrön om kommunikationoch motivation


Vänner - nya som gamla

Jag har världens bästa jobb. Så många roliga uppdrag där jag får bidra med mina tips och tankar. Tack!

Den 26e september är det Möteskulturdagen i Göteborg. Jag har 12 VIP-biljetter kvar. Läs mer längre ner.

Men nu en tanke om TV och dess magnetiska dragningskraft...


Ibland är det bra att missa

I vintras blev jag kontaktad av en kvinna som jobbade med casting av programledare på TV. Hon undrade om jag kunde vara intresserad av att bli en av de nya programledarna för Lyxfällan? Jag svarade omgående ”Självklart!” Det lät ju sk-tkul!

Jag har fått höra från kollegor och en del kunder, att jag borde ta klivet in i TV-världen. (Som om det bara var att kliva in på SVT och säga: ” Hej. Här är jag. Nu kör vi”)

Visst finns det likheter med moderator-yrket som är en del av min vardag men jag har alltså aldrig försökt mig på det. Mina mobilfilmer med tipstankar om kommunikation på LinkedIn har varit gott nog.

När nu frågan kom blev jag sugen på att testa. Samtidigt tänkte jag: Jag tittar ju aldrig på det programmet… men sak samma. Jag försöker.

Jag kom i kontakt med producenten. Hon var supertrevlig. Vi hade ett skypemöte, och mitt i började hon filma och sa att vi skulle ha ett rollspel. Jag var nu coach. Hon var en av de skuldsatta. Sagt och gjort. Vi körde på, och det kändes faktiskt rätt bra. Hon var också nöjd. 

Sedan förklarade jag att det var på den här nivån jag ville ha det. Att vara mig själv. Rättfram men också omtänksam. Det kändes viktigt att möta de drabbade som människor och inte ha som mål att få fram tårar eller liknande, utan bara en förståelse att det var tid för förändring. Jag var inte intresserad av att bli en bad cop; en elak jävel. Ok så?

Inte ok. Där föll det. Några veckor senare fick jag höra att jag inte var sträng nog. Och det kändes… riktigt bra!

Jag har varit inne på det här förr. Lista ut vad som är viktigt för dig, vare sig det är i ditt privatliv eller i din roll på jobbet. Följ din inre kompass. Är du i en grupp eller en organisation gäller samma sak.”Vad är viktigt för oss? Hur visar vi det? Vad händer om X inträffar? Hur agerar vi då?”  Att ha en inre kompass hjälper dig att fatta rätt beslut.

Om du själv sett Lyxfällan så vet du att jag inte är där. De som är med är säkert jättebra. Det enda jag nu tycker är synd är att jag inte fått uppleva hur det var att göra TV så nu är jag ännu mer sugen!

Så kanske kliver jag in på någon TV-kanal i framtiden och säger ”Hej. Här är jag. Nu kör vi!”


För dig som läst ända hit


Möteskulturdagen 2018 är här

Jag kan utlova en otroligt bra halvdag till dig som kommer. Det enda du kommer att ångra var att du inte tog med hela kontoret. 

Av mig får du två vip-biljetter (Jag har tolv kvar per ort) som gör att du går utan kostnad. www.möteskulturdagen.se är adressen

Gå in på Biljetter, ort (Göteborg är först den 26e september)och VIP Följ instruktionerna. VOILA


Det kommunikativa ledarskapet

En av mina kunder praktiserar det kommunikativa ledarskapet. De står inför en stor förändring och det fick mig att tänka högt i det här korta filmklippet.


Du får föreläsningen på köpet

Köp 200 ex av den här topplisteboken som jag är medförfattare till så bjuder jag på en kommunikationsföreläsning inklusive reskostnader i Sverige. Du får reda på:

- varför du inte INTE kan kommunicera
- varför du inte kan säga vad du menar
- varför det första intrycket varar
- varför det är bättre att vara intresserad istället för intressant
- varför du får ett effektivare team om ni kommunicerar bra

(och mycket mer) Perfekt för din nästa kick-off. Pris: 180 kr/st


Du kan bli besviken om du misslyckas, men du är dömd för alltid om inte försöker.

Beverly Sills


Vill du ha en föreläsning i din organisation om kommunikation, arbetsglädje och resultat? Eller om hur man sätter rätt sorts mål, eller leder effektfullamöten

Jag föreläser, skriver böcker och utbildar i kommunikation, mål och möten. Dessutom modererar och faciliterar jag konferenser och workshops.

Hör av dig på antoni@lacinai.se eller ring på 0732511420


Koppla ihop oss på

LinkedIn

Twitter

facebook

Om du vill mejla mig så skicka till antoni@lacinai.se.

På www.lacinai.se finns många fler tips och kontaktuppgifter


Vilken av mina böcker ger dig mest nytta?

Du får det här för att vi mötts i olika affärssammanhang. Eller så har du hittat hit via tips från någon. Om du gillar det du läst så tipsa gärna fler. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.