Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Armeka AB

Hej alla ESD-intresserade!

Till hösten kommer vårt 100:ade nyhetsbrev.
Men just idag är det 99:an.

1. Golv och skor igen.
2. Sommarerbjudande mätvagn!
3. Sommarerbjudande enkel översyn!
4. Nya kläder i vårt sortiment!
5. ”Spanska rör”. Ny produkt!
6. Höstens öppna ESD-utbildningar.

Golv och skor igen.

Tid efter annan får vi information om att nya fabriker investerar i fel ESD-golv. Försök få fastighetsansvariga att resonera med oss innan val av golv i just er miljö. Det kan spara mycket pengar och väldigt mycket onödigt arbete i efterhand. Som vi nämnt tidigare rekommenderar vi Forbo Flooring produkter men om förhållanden hos er kräver andra lösningar så kan vi föreslå dessa med andra på marknaden förekommande produkter.

Golv och skor hör ihop i system. Redan i vårt nyhetsbrev nr 10 utredde vi detta.

Våra skor från Laitosjalkine har vi sedan länge goda erfarenheter av med bra mätvärden. Men vi får då och då information från verkligheten där vissa mätningar visar att skor försämras efter ett tag eller till och med helt tappar sin funktion. Vårt skosortiment har numera utökats med modeller från Giasco. Vi har över en längre tid testat dessa skor med bra resultat.


Sommarerbjudande mätvagn!

Armeka har nu haft förmånen att under mer än 10 år tid genomföra många mätningar i olika typer av fabriker. I flertalet fall dessutom återkommande. Erfarenheterna är synnerligen goda. Exakt och korrekt dokumentation (elektroniskt), full spårbarhet, det verkliga mätvärdet registreras och tidsåtgången är avsevärt mindre än vid "egen" mätning med konventionella metoder. Mätningarna inkluderar arbetsplatser som bord, hyllor, stolar, golv och jordningspunkter mm. Se även info på vår webshop.

Inte minst försvarsindustrin med deras kunders höga krav på kvalitet har haft stor nytta av konceptet.

Super-rabatt! För att ge möjligheter att se fördelarna för ert företag så erbjuder vi nu möjligheten att till kraftigt reducerat pris få en första mätning med 30% rabatt (reskostnader tillkommer). Rabatten gäller vid utförande under juli månad i år. Vid första mätningen görs även en uppmärkning av samtliga mätobjekt och när mätningen är klar så skickas ett elektroniskt protokoll.

Är du intresserad av att prova konceptet, kontakta Niclas (eller någon annan Armeka-medarbetare).

Armeka Mätvagn

Sommarerbjudande enkel översyn!

Inte kommit igång riktigt? En Översyn kan vara en start. Vi erbjuder nu till er som genomför en översyn i juli månad ett sommarpris, 5000kr exkl reskostnad (moms tillkommer).

Inte sällan får vi nya kunder som en smula oförberedda drabbas av krav på ESD-skydd. Det kan vara kundkrav eller insikt om att Q-arbetet inte håller måttet. En god början kan då vara en Armeka Översyn. Om ni befinner er i denna situation, vänligen se denna länk och hör gärna av er så får vi resonera.

För er som är helt nya i ESD-skyddsarbetet finns en del grundläggande förklaringar i vårt tidigare nyhetsbrev nr 7 och 8. Se "hur man kommer igång med ESD skyddet" del 1 och del 2. Textmassan är pedagogisk och ganska heltäckande tycker vi.


Nya kläder i vårt sortiment!

Vår nyaste leverantör av ESD-kläder har ett stort sortiment och även kul design på ett flertal modeller. Ta gärna en titt på katalogen här.

Vi har tyvärr inte hunnit få in allt i webshoppen ännu men om ni har intresse av något i katalogen så tveka inte att höra av er så ordnar vi fram information så snart som möjligt.


"Spanska rör". Ny produkt!

Avspärrningsband för EPA! Ytterligare en ny produkt i vårt sortiment, avspärrningsband/stolpar för EPA.

Vill man tex inte tejpa golvet med markeringstejp så kan dessa produkter vara ett bra alternativ. Prisvärda kvalitetsprodukter som kan ses här.

Armeka Avspärringsband

Höstens öppna ESD-utbildningar.

ESD-Koordinatorutbildning

ESD-Grundutbildning

ESD-Repetitionsutbildning


Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätning av all skyddsutrustnings funktion regelbundet genomförs. Och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.
Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Atlas Copco Industrial technique AB
Saab Dynamics
Flir Systems
Consilium Marine & Safety
Cabinova
Olsbergs Electronics AB
Fagerhults Belysning AB


homepage

Box 10076, 121 27 Stockholm-Globen
Telefonväxel: 08-645 10 75
www.armeka.se - info@armeka.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.