Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Demonstrera i Röd Front på 1 maj

Fira 1 maj tillsammans med Kommunistiska Partiet och våra vänner. På arbetarklassens egen dag reser vi visionen om att man kan organisera samhället på ett annat sätt, på ett solidariskt och rättvist sätt.

I år står frågorna om attackerna på strejkrätten och planerna på höjd pensionsålder i centrum tillsammans med frågan om lika lön för lika arbete, att krav på svenskt kollektivavtal införs och precis som alltid på 1 maj, den internationella solidariteten.
Välkommen till Röd Front!

Demonstration 1 maj – Röd Front
Samling Vattentorget kl 15.00

Möte Speakers corner ca 15.30
Tal av Gabriela Inostroza & Susanna Eriksson

Appell av Kronoberg för Fred & Alliansfrihet
Musik av Miranda Murre Eriksson

Efteråt fika och underhållning i Viktoriasalen på IOGT
Arr: Kommunistiska Partiet & RKU i Växjö
Här kan du läsa 1 majflygbladet som vi sprider i brevlådorna


Fascist sattes som förstanamn på SD:s valsedel i Växjö

Sverigedemokraternas nye ordförande i Växjö har visat sig ha en högerextrem bakgrund, vilket sträckte sig ända fram tills han gick med i partiet för ett år sedan. Efter en snabb politisk karriär blev Nils Sjöqvist Axelson både ordförande och förstanman på valsedeln. Sedan hans högerextrema bakgrund avslöjats har han dragit tillbaka sin kandidatur och sitt politiska engagemang, vilket han inte är ensam om. Här kan du läsa en genomgång av vad Sverigedemokraternas företrädare i Växjö och Kronoberg gjort den senaste mandatperioden. Det är en skrämmande läsning av misshandel, pistoler på möten, avhopp, hot, uteslutningar, bokföringsbrott m.m. Länken innehåller även filmen där Nils Sjöqvist Axelson gör bort sig när han visar var han står politiskt.


Bygg hyresrätter och förvisa Victoria Park!

Växjö kommun växer med tusen personer om året, ändå färdigställdes endast 160 kommunala hyresrätter 2016, samtidigt som 1923 lägenheter såldes ut. En köpare var skandalbolaget Victoria Park, som aviserat hyreshöjningar på 50 %, använt sig av en kriminell underleverantör och illegal ukrainsk arbetskraft samt har fått omfattande kritik från hyresgästerna för bristande underhåll och kraftigt försämrad service. Eftersom det endast finns 24 lediga kommunala hyresrätter anser vi att kommunen borde återta de utsålda lägenheterna och satsa på att bygga nya hyreslägenheter.
Läs vad vi tidigare skrivit om Victoria Park. Vår tidning Proletären har även ett tema kring detta skandalomsusade bolag denna vecka (nr 17).

Regeringen vill inskränka strejkrätten. Det är ett beställningsjobb från Svensk Näringsliv som innebär en kraftig försämring av villkoren och tryggheten för alla som arbetar. 
Vi uppmanar till politisk strejk!

Bygg nya kommunala skolor före ett kommunhus

Skandalerna kring det nya kommunhuset fortsätter, nu visar det sig att det inte finns något bygglov trots att bygget redan påbörjats. Om fem år går det 25% fler elever i Växjös högstadie- och gymnasieskolor. Därför måste nya skolor byggas. Vi säger stoppa bygget av kommunhuset, lägg pengarna på att bygga skolor och hyresrätter!


Rösta på Kommunisterna i höstens kommunval

Växjö behöver ett oppositionsparti. Ett parti som går emot orättvisorna och budgetslaveriet. Ett parti som företräder arbetare och vanligt folk. Ett parti som vågar ställa de obekväma frågorna och som vågar utmana den enda vägens politik. Därför ställer vi upp i kommunvalet.
Här är vår första avsiktsförklaring inför höstens val.


"Det är inte de religiösa friskolorna som är problemet utan friskolesystemet som sådant, då det skapat en ojämlik och segregerad skola i vårt land." Läs vår insändare i debatten om religiösa friskolor, av vår ordförande Jan-Åke Karlsson i SMP 180404


Stöd vår valfond

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot, stora som små. Plusgiro:
54 41 22-5
.


            Vi säljer arbetartidningen Proletären 
            Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
            Systembolaget, Samarkand fredagar kl 16.00 - 17.00
            Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00


Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter