Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Litauiskt byggföretag lurar Växjö kommun på skatt

Det litauiska monteringsföretaget Inhus Construction har anlitats till att bygga på Myresjöhus Arena, bussdepån på Hammerdalsvägen, Kungsmadskolan och nu senast Pär Lagerkvistskolan. Företaget har haft 109 arbetare i Sverige, av dem skulle 44 skatta här men inget har betalats. Inte en krona i skatt eller sociala avgifter är betalda sedan företaget startade sin verksamhet i vårt land. Arbetarna har haft bedrövligt låga löner med en timlön på 60 – 70 kr, t.o.m. så låga löner som under 27 kr i timmen har konstaterats. Inhus Construction fuskar och urholkar arbetsrätten, och det med hjälp av Växjö kommuns nonchalans. Följden har blivit lönedumpning för byggarbetare, utkonkurrerade seriösa aktörer och att Växjö kommun gått miste om stora summor skatt.
Vi i Kommunistiska Partiet fortsätter vårt arbete för att införa svenskt kollektivavtal i Växjö kommuns upphandlingar, i enlighet med det medborgarförslag som samltliga partier i kommunfullmäktige skamligt nog röstade emot i november.
Läs mer om Inhus här och läs vårt medborgarförslag här.


Sven Wollter besökte Katedralskolan
Tisdag 13 mars stannade skådespelaren Sven Wollter och Robert Mathiasson, K:s partiordförande till i Växjö under sin omvända valturné för att träffa lärare och elever på Estetiska programmet. De såg även elevernas uppsättning av Bröderna Lejonhjärta på konserthuset. 
Här kan du se ett litet filmklipp från deras turné.


Böneutrop i Växjö – ja eller nej?

Sedan Växjö muslimer ansökte om att få ha böneutrop vid moskén på Dalbo har debatten rasat både i Växjö och på riksplanet. Tonläget har varit högt och islamofobin har frodats. Vi kommunister närmar oss frågan utifrån hur vi kan minska klyftan mellan svenska arbetare och arbetare från andra länder. Hur kan vi få olika kulturer att mötas? De demokratiska rättigheterna som finns i vårt land måste vara lika för alla, det gäller även religionsfriheten. Därför anser vi att ansökan ska beviljas. Frågan är komplex och har flera dimensioner, men du kan läsa en utförligare bakgrund till vårt ställingstagande i detta blogginlägg, där kan du även läsa hur föraktfullt Anna Tenje (M) och Bo Frank (M) uttryckt sig i denna fråga.


Första skandalen vid bygget av stadshuset – stoppa detta drivhus!

Arkitektfirman White hoppar av bygget av det nya kommunhuset (som politikerna föraktfullt kallar stadshus) och den första skandalen kring detta bygge är ett faktum. Tyvärr lär det inte vara den sista. Det stora glashusbygget vid stationen kommer lamslå området för flera år framöver. Redan nu råder kaos på denna stora byggarbetsplats där bussar, fotgängare och arbetsfordon blandas hej vilt. Det är en tidsfråga innan en allvarlig olycka inträffar där. Bygget måste avstyras. Pengarna, som uppgår till 713 miljoner kr, ska i stället användas till att bygga hyresrätter och nya skolor; elevkullarna i vår kommun kommer öka med 25 % under den närmaste femårsperioden. Därför säger vi: Stoppa drivhuset nu!
Läs mer vad vi skrivit i frågan här.

Fira 1 maj i Röd Front

Arbetarklassens egen dag 1 maj högtidlighåller vi med ett demonstrationståg. Samling Vattentorget 15.00.
Möte Speakers corner ca 15.30.
Tal av Gabriela Inostroza, musik av Miranda Murre Eriksson.


Vi kandiderar i kommunvalet!

I höstens val utmanar vi den borgerliga politiken. Vi är kommunens enda oppositionsparti och vi sätter konsekvent arbetarklassens intressen först, ställer de obekväma frågorna och visar att en annan mer rättvis politik är möjlig. Men vi kan inte göra det själva. Stöd oss i valet och stöd vår valfond!

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot
Plusgiro: 
54 41 22-5
.


På besök vid Nordeas stämma

Över 500 000 har sett klippet på Facebook när vår medlem Karl-Gustav Nilsson läser lusen av bankkapitalisterna vid Nordeas stämma. 
Se klippet här på youtube


Träffa oss på gågatan

Snacka politik med oss. Vi är på 
Speakers croner på gågatan, håller tal, delar ut material  och håller bokbord.
Lördag 7/4 från kl 11.30 (Willans Park)
Lördag 21/4 från kl 11.00 
Lördag 28/4 från kl 11.00


            Vi säljer arbetartidningen Proletären 
            Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
            Systembolaget, Samarkand fredagar kl 16.00 - 17.00
            Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00


Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter