Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi verkar för gemensamt lärande och ökad delaktighet i vård och stöd.


INBJUDAN till Framtidsseminarium 22 maj!

Anmälan mailas till anna-maria@brukarinflytande.se

Succé på Åland!

Utvecklingsledare Laila Blideskog reste till Åland, Mariehamn för konferensen "Samsjuklighet, psykisk ohälsa och skadligt bruk". 150 personer bestående av profesionella, studenter och brukare inom socialpsykiatrin inklusive personal från polismyndigheten deltog. Laila föreläste kring Brukarinflytande och Bemötande vid kognitiva svårigheter (som ju de flesta brukare har oavsett funktionsnedsättning/problematik/kris-situation!). Mycket uppskattat! 


PSYKISKA OLIKHETER - LIKA RÄTTIGHETER

Under vecka 19 - 25 mars var det Demokrativecka i Uppsala kommun. Sju dagar där temaområden som mänskliga rättigheter, civilkurage och allas lika värdeberördes.Forum för Brukarinflytande, OCD-förbundet Uppsala, IFS Uppsala och (H)järnkoll Uppsala län (huvudarrangör) arrangerade tillsammans arrangemanget PSYKISKA OLIKHETER - LIKA RÄTTIGHETER. Med under denna dag var Projektledare Anna-Maria Lundberg som föreläste om "Brukarinflytande, egenmakt och PEER Support" och UtvecKlingsledare Anna Thalén som föreläste på temat "LSS för personer med psykiska funktionshinder". Kurt Nyberg, ordförande IFS Uppsala föreläste om "Tillgänglighet för mig med psykisk ohälsa" samt tre intressanta Levande böcker fanns på plats för att bli lyssnade på.


Kristina Bromark besökte oss den 12 april.

Uppsalas nya Brukarombud

Kristina Bromark är Uppsala kommuns Brukarombudför personer med erfarenhet av funktionsnedsättning. Kristina har nyligen börjat sin tjänst på halvitid, från maj är tjänsten på heltid. Brukarombudets arbetsuppgifter: 1) arbeta för att stärka egenmakten och inflytandet för invånare med funktionsnedsättning, både på individnivå och på kollektiv nivå, 2) ge information, rådgivning och vägledning, 3) bidra till att öka kommunens kunskap om hur det är att leva med en funktionsnedsättning. 

Kristina kommer att finnas tillgänglig för kontakt via webb, e-post, telefon och personliga möten. Kristina kommer också att kontakta brukarföreningar och träffa dem dem för att få veta mer om deras önskemål och behov.

Forum för Brukarinflytande och Brukarombudet kommer att ha ett ha ett nära samarbete.

 


Läs om PEER Support! Vår hemsidas huvudflik och de tre underfilkarna om PEER Support är nu uppdaterade, fliken om att Anställa en PEER Supporter och fliken om Utbildning för PEER Supporters.

Det finns också möjlighet att ta del av en intressant rapport om PEER Support inom psykiatrin i Västra Götaland. Klicka gärna på länkarna. 


Personal på Forum för Brukarinflytande

Anna-Maria

Laila

Anna

Jouanita


 Tillsammans gör vi skillnad!

Forum för Brukarinflytandes nyhetsbrev erbjuder dig information om verksamhetens arbete i att öka delaktighet i vård och stöd.

Hemsida: www.brukarinflytande.se 

E-post: info@brukarinflytande.se 

Tel: 076 - 309 37 12

Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden och vår huvudman är Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län 

Gilla oss på FaceBook och följ oss på Twitter

 

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.