Mars

Mars månad är här och denna månad bjuder vi på föreläsningar, nya kursstarter och musikevenemang. Vi börjar redan tänka på nästa läsår och kursplaneringen står igen för dörren.

I kväll 6.3 kl.18 håller vi en föreläsning Om jämställdhet i samarbete med och på Skafferiet at Ritz, Kyrkoesplanaden 22. Kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren håller i trådarna och Åsa Salvesen från Wasa teater samt Sebastian Holmgård, bloggare och lärare, deltar i en paneldiskussion.

Fortsätt läsa för att ta del av musikevenemang, en presentation av vår nya rektor Fredrik Kullberg samt lediga kursplatser!

Hej!

Mitt namn är Fredrik Kullberg. Jag är uppvuxen i Pargas, nära Åbo, men bor numera i Malax. Till familjen hör min fru Sofia och barnen Ester (4 år) och Adam (8 år). Jag är en aktiv motionsidrottare och tycker mycket om musik. Den här tiden trivs jag bäst i skidspåret, nu är det också så härligt när dagarna blir bara längre och längre.

Som du kanske redan känner till så är jag Vasa Arbis nya rektor. Det är med stor ödmjukhet jag tagit emot mitt nya uppdrag. Jag har en bakgrund som klasslärare och rektor i den grundläggande utbildningen (kl. 1-6). Det är alltså ett helt nytt område för mig och det känns faktiskt lite spännande. Ändå är den fria bildningen inte helt obekant för mig. För lite mer än 10 år sedan så fungerade jag som lärare för LaBandet och jag har också tagit del av Arbis verksamhet som kursdeltagare.

Just nu startar arbetet med att planera nästa läsårs kurser. Vi är väldigt måna om att få fram ett kursutbud som tilltalar så många som möjligt. Därför är din insats viktig! Om du har en kursidé, eller till och med flera, som du går och bär på så ta gärna kontakt med oss. Kanske du också vill fungera som timlärare?

Jag vill önska dig en skön början på våren!

/Fredrik

Lediga kursplatser

Musikevenemang

De glada dragspelen

Måndagen 26.3 kl.19 vid Kuula-institutet i Toivo Kuula salen. Inträdet fritt.

Medverkande är Vasa Arbis dragspelsgrupp och Kuula-institutets dragspelselever.

QuinnTon deltar i Långfredagens gudstjänst 30.3 i Pergolesis Stabat Mater i Trefaldighetskyrkan kl.13.00. I samarbete med Vasa svenska församling.


Du hittar Vasa Arbis på instagram @vasaarbis och på Facebook. Gå in och gilla oss för att ta del av våra nyheter!

instagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.