Nyhetsbrev från Enskedespelet med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


VIKTIGT MEDDELANDE:

SPELET FLYTTAS FRAM TILL HÖSTEN

Hej kära Enskedespelsensemble och föräldrar,

Igår träffades produktionsteamet tillsammans med Johanna och hade långa diskussioner. Johannas hälsa är inte så bra och vi har nu, tillsammans med Enskedespelets styrelse, beslutat att ge Johanna möjlighet att på ett bra sätt kunna göra den fantastiska föreställning som både hon och vi andra vill göra tillsammans med Er. Med mer tid till att kunna skriva klart ett roligt och inspirerande manus samt hinna med att repetera alla scener så att de kan bli så bra som möjligt, har vi beslutat att ge oss själva mer tid.

Vi har därför beslutat att vi flyttar fram hela spelet till hösten. Tänkt premiär blir det då den 1:a alt 8:e september, beroende på hur det går nu under våren, och en spelperiod i september till första veckan i oktober. Tältresning preliminärt 11-12 augusti.

Det här innebär så klart både besvikelser för en del men också möjligheter!

Vi kommer att hinna med att repetera utan kniven mot strupen men med lusten och glädjen i behåll. Vi kan nu istället lägga extra krut på fantastiska koreografier, körsång och att göra roliga och spännande scenerier under våren för att sedan kunna briljera i september.

Vi tänker oss att vi repar vidare i april - maj som planerat, men i ett mer kontrollerat och acceptabelt tempo och utifrån ett ganska fast schema. Vi hoppas då också hinna med mycket av arbetet med kostym, mask och rekvisita under våren och ha en ganska klar och detaljerad skiss att bara damma av i augusti. I så fall klarar vi oss med bara ett par veckors rep i augusti/september.

Kostymtillverkningen sker alltså som planerat nu i vår men vi kommer att få mer tid till provningar och finlir.

Vi fattar om det här kan kännas tråkigt för er och era barn men hoppas på förståelse för att vi måste se till att Johanna får de förutsättningar som behövs för göra en riktigt bra föreställning. Det är så viktigt att hon ”håller” eftersom så mycket ligger på att hon orkar dra ”hela lasset”.

 

INFOMÖTE

På onsdag den 11 april kl 18.30 håller vi infomöte som planerat (i Enskede skolas matsal) och då kommer vi bland annat att titta på scenografimodell och kostymskisser och prata om den ändrade planeringen. Då finns också tid för frågor och diskussion kring detta.

Pga den uppståndna situationen kommer vi inte att ha några repetitioner under veckan som kommer då vi behöver omformera våra ”trupper” och göra en smart och hållbar planering som funkar för alla.

Johanna hälsar att hon är väldigt lättad över om det går att lösa på det här sättet och att hon är otroligt taggad och peppad på att göra en fantastisk föreställning tillsammans med ER till hösten och med en massa kul arbete tillsammans fortsatt under våren! Hon hoppas också på överseende med den uppkomna situationen och vill att ni känner tillförsikt, det gör nämligen hon.

Om ni känner att ni inte vill vara med i och med de nya förutsättningarna så får ni mejla men annars ser vi fram emot att se er alla på onsdag!

 

Hör gärna av er direkt till mig om ni vill prata innan dess. 

Vänliga hälsningar

Kajsa, producent 070-4610940 eller på mail till kajsa@enskedespelet.sewww.enskedespelet.se

facebookinstagramyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du varit i kontakt med oss tidigare.
Vill du inte ha mer information från Enskedespelet, klicka här.