Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Växjölöftet för full sysselsättning Ett tomt ”löfte” eller verkligt mål?

Sedan EU-anpassningen i början av 1990-talet har vi haft massarbetslöshet i vårt land och så även i Växjö kommun. Vid årsskiftet hade vår kommun 3672 heltidsarbetslösa personer, varav 629 är ungdomar under 25 år. Av de 3672 arbetslösa var 1647 öppet arbetslösa och 2025 satta i olika åtgärder. Att kommunen nu efter närmare 30 år initierat ett arbete för full sysselsättning är senkommet men vällovligt. Men när man tittar på detta löfte för full sysselsättning finner vi att det inte är ett löfte om jobb utan en målsättning. Ett förment ”löfte” utan förpliktelser eller sanktioner om kommunen misslyckas att uppnå det man påstår sig lova, vad är det egentligen värt? Om Växjö kommun tillsammans med sina samarbetspartners hade menat allvar med sin vision om full sysselsättning hade de arbetat för att Sverige ska lämna EU. Sveriges medlemskap i EU förhindrar nämligen att vi kan bedriva en politik för full sysselsättning. EU har i sina statuter inskrivet att medlemsländerna måste bekämpa inflation före man bekämpar arbetslöshet.

Här kan du läsa mer om Växjölöftet och de åtgårder vi i Kommunistiska Partiet hävdar måste till om man menar allvar med att uppnå full sysselsättning


Ny logga för Kommunistiska Partiet

Vid vår valupptakt i Varberg 27 januari lanserades partiets nya logotyp - vår partibeteckning K omgiven av en röd fana. Denna logga kommer användas i vårt utårtiktade material, som nu görs enhetligt på flygblad, på webben och i sociala medier


Volvo i Braås har gjort en rekordvinst - låt arbetarna få del av vinsten säger vi!

Volvo gjorde förra året ett rekordår. Försäljningen ökade med 11% och vinsten blev 30 miljarder kronor. 30 miljarder kronor som arbetarna jobbat ihop för att ägarna ska kunna fylla sina fickor. Inom koncernen går det allra bäst för Volvo Construction Equipment där dumperfabriken i Braås ingår. Försäljning där ökade med 30% och vinsten med hela 250%. 

Volvoarbetarna borde få löneökningar på minst 11% och de i Braås ännu mer. Ja, de borde ha löneökningar på 250% så att lönen står i proportion till den rekordvinst de arbetat ihop. På fabriken i Braås arbetar 850 personer, men ett antal av dem är inhyrd personal. Vinsten borde därför förutom att gå till höjda löner för arbetarna gå till att erbjuda den inhyrda personalen fasta jobb.
Läs mer i vårt blogginlägg.

12 miljoner kronor i vinst för Växjös friskolor

Friskolorna i Växjö kommun gick med 12 miljoner kronor i vinst 2016. Pengar som borde gått till elevernas utbildning. 
Läs mer i vår insändare i SMP 180213
om vinsterna, bristen på skolor i Växjö och hur friskolorna roffar åt sig skattepengar.


Likhet inför lagen när kommunalrådet går runt med kniv?

Det moderata kommunalrådet Anna Tenje har fastnat i Riksdagens säkerhetskontroll med en kniv i handväskan. Kniven lyckades hon även otroligt nog få med på flyget upp från Växjö. Men kommer hon behandlas som alla oss andra och dömas för brott mot knivlagen eller undslipper hon påföljd?
Vi tvivlar på att likhet inför lagen råder!
Här kan du läsa mer om denna affär och om sex andra moderata brott och skandaler inom Växjöpolitiken.


Stöd vår valfond

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot, stora som små. Plusgiro:
54 41 22-5
.


            Vi säljer arbetartidningen Proletären 
            Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
            Systembolaget, Samarkand fredagar kl 16.00 - 17.00
            Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00


Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter