Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi verkar för ökad delaktighet och gemensamt lärande i vård och stöd.


Inflytande på plats på Habilitering

Under hösten 2017 har Inflytande på plats (IPP) befunnit sig på Habiliteringen i Uppsala för att ta del av brukarnas, anhörigas och även personalens synpunkter och åsikter om den vård och service som de mottar eller ger på Habiliteringen. 

Exempel på synpunkter som kom in under dessa månader berörde gymmet och badet som har fått goda vitsord bortsett att man önskar att det även hölls öppet under sommaren. Besökare till syncentralen är mycket nöjda och anser att de får positivt bemötande och mycket bra hjälp med det som behövs.

Något som samtliga besökare på Habilitering önskar av brukare, anhöriga som taxipersonal är att få tillbaka det kafé som en gång fanns i huset. Kafét har varit mycket uppskattat och underlättar de stunder när man behöver vänta en längre tid och framför allt ger möjligheten också ett ställe att inta lunchen på om man är i farten.

Akvariet i väntrummet är uppskattat och får gärna vara kvar och hänga med in i nya väntrummet när det är dags till att komma till användning.

Inflytande på plats alltså som metod ger möjlighet för brukare och anhöriga att få sina åsikter att komma fram om hur vården kan bli bättre, vilket är är otroligt viktigt att kunskapen tas tillvara på mer! IPP:n möjliggör att de olika verksamheterna kan ta tillvara på synpunkterna och också göra något åt dessa genom en förändring och genom att ta tillvara på de förslag som personerna som brukar vård och servicetjänsterna har bäst kunskap av och som bör betraktas som ovärderlig för vård-och servicegivare.

Rapport från IPPn på Habiliteringen kommer i slutet av januari.

Peer Support utbildning - planerad start 29 januari

Forum för Brukarinlytande i Uppsala län står till förfogande med Samordnings-och utbildningsteam för den nya yrkesrollen PEER Support. 

Yrkesrollen PEER Support innebär att personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning och återhämtning blir professionellt verksamma inom vård och stöd för att stötta brukare/patienter i deras återhämtningsprocesser. Låter det spännande?

Vi erbjuder en utbildning för 4-6 personer som är villiga att satsa sin tid och sitt engagemang i utbildningen som omfattar fem veckor, varav tre är på heltid och två är fria. 

Vi tänkte starta utbildningen redan 29 januari och avsluta den 2 mars. Första, tredje och femte veckan är studieveckor hos oss på Vaksalagatan 6, 3 tr. Utbildningen och studiematerial är kostnadsfritt.

Vi behöver ett personligt brev per mail eller via länken nedan senast den 28 december från var och en som vill ansöka till utbildningen där man berättar om sig själv och varför man tror att man kommer att passa att arbeta som Peer Supporter. Vi kommer utifrån de breven välja ut personer att kalla till intervjuer 8-9 januari, besked om man blivit antagen får man 11 januari. Gör din anmälan här.


God Jul & Gott Nytt 2018

Vi önskar alla samarbetspartners och intressenter God Jul och ett Gott Nytt År! Vi vill också tacka för förtroende och gott samarbete 2017. Med spänning ser vi fram emot 2018 då Inflytande på plats kommer att prövas i fler verksamheter, de första PEER Supportrarna förhoppningsvis kommer ut arbete i Uppsala län och fler verksamheter ser behov av Brukarspecialister samt starkare samverkan med föreningar och deras valda representanter. Våra kunskaper behövs!

 

Personal på Forumet

Anna-Maria

Anna

Laila

Elsa

Jouanita


 Tillsammans gör vi skillnad!

Forum för Brukarinflytandes nyhetsbrev erbjuder dig information om verksamhetens arbete i att öka delaktighet i vård och stöd.

Hemsida: www.brukarinflytande.se 

E-post: info@brukarinflytande.se 

Tel: 076 - 309 37 12

Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden och vår huvudman är Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län 

Gilla oss på FaceBook och följ oss på Twitter

 

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.