Varför kastar vi bort kompetens?

Välkommen att möta PerformancePotential och en spännande panel under Almedalen!


Varför kastar vi bort kompetens och varför är det så svårt att ta tillvara potentialen på arbetsmarknaden?

Frågan är ständigt aktuell och många kämpar med att hitta arbetskraft men också behålla den, samtidigt som flera har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Det finns lösningar och goda idéer och vi vill bjuda in till debatt men också visa på hur olika verksamheter och ledare tagit sig an problematiken.

Tid: Måndag 3 juli klockan 13.30-14.30.

Plats: Strandgatan 30

Tema: Varför kastar vi bort kompetens?

– Hur kan potentialen på arbetsmarknaden tas tillvara bättre?

Välkommen att dela kunskap och delta i samtal om hur dåtidens matchning inte längre fungerar och hur nya sätt kan skapa bättre resultat där preferenser kan vara en vägledande utgångspunkt.

Få inspiration och tips på hur din organisations potential kan tas tillvara konkret med hjälp av vår erfarna och kunniga panel.

Vi kommer också kort presentera vår undersökning Potentialbarometern och i samband med det intervjua Christina Forsberg som är Generaldirektör för CSN om hur hon bedriver konkret arbete och ledarskap kring att ta tillvara potentialen med ett modernt synsätt.


Christina Forsberg, Generaldirektör CSN

Har funnits inom myndighetsvärlden inom olika positioner. Bedriver fokuserat kompetens- och matchningsfrågor inom ledarskap. Utnämnd till Årets Chef 2015.

Välkommen att både lyssna och ta del av debatten med vår erfarna panel:


Marika Skärvik, VD PerformancePotential

Har lång chefserfarenhet kring kompetensfrågor och fördjupar oss i begreppet Potential Management. Utnämnd till Årets Chef 2005.

Azita Shariati, VD Sodexo

Bedriver ett gediget arbete kring kompetensfrågor och har nyligen utkommit med sin bok ”Hela bilden”. Utnämnd till Årets Mäktigaste Affärskvinna 2015 och Direktör 2016.

Magnus Ling, VD för STF – Svenska Turistföreningen

Har både erfarenhet som HR chef och VD och möter dagligen en bred skara av olika kompetenser där alla brinner för sitt uppdrag.

Rikard Josefson, VD Länsförsäkringar Bank

Lång erfarenhet inom bankverksamhet och kompetensmatchning utifrån modern metoder och engagerat sig i mentorskap och ledarskap för att vara med och bidra till att ta hand om och utveckla potential.

Daniel Kruger, HR-direktör Poolia Sverige AB

Tidigare managementkonsult inom organisationsfrågor samt HR-strateg på Lernia.


Klicka här för att se filmen
Klicka för att se filmen från förra årets seminarium

I förra årets panel deltog:

Jörger Kihlgren, Ledarskapsutvecklare, Ledarna

Azita ShariatiVD Sodexo

Lars Fridberg, Koncern HR Chef Swedbank Group

Christina Forsberg, Generaldirektör CSN



Varmt välkomna!

Daniel Brodecki

Affärsutvecklare och rådgivare

0730813047

daniel.brodecki@performancepotential.se

Om PerformancePotential
Vi levererar Potential Management för den professionella världen. Genom vår Preferensanalys™, matchar vi VerksamhetensDNA™ med individers ArbetsrelateratDNA™ för att skapa tydliga förutsättningar för hur en organisation och person kan bli mer framgångsrika och produktiva tillsammans. Vårt verktyg ökar kundnytta, prestation och produktivitet, och används i kretsloppet för Affären, Medarbetarna och Kompetenspusslet. Vi säkerställer att din organisation nyttjar sin potential till fullo.

Mer information på www.performancepotential.se



Svårt att läsa, öppna mailet i webbläsaren

Avsluta konversation klicka här