Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi verkar för ökad delaktighet och gemensamt lärande i vård och stöd. Se inbjudan till konferens Barns brukarinflytande nedan.


Vägen till psykisk hälsa

Den 3-5 april bjuder Infoteket om funktionshinder in till tre eftermiddagar med föreläsningar där personer som återhämtat sig berättar utifrån egna erfarenheter.

Föreläsningarna ges i samverkan mellan Hälsa och habilitering, (H)järnkoll och SeSam. 

"Mer än bara lite ångest"

Onsdag 5 april klockan 14.00 - 15.45 föreläser våra medarbetare Petra Rohrer och Jouanita Törnström utifrån egna erfarenheter.

Plats: Infoteket, Kungsgärdets center, Uppsala.

Känner du till att:

  • livstidsrisken för att uppleva ångestsjukdom i livet är 20-25%? 
  • ångestsjukdom tillsammans med depression (livstidsrisk 35 %) är de vanligaste av de psykiska sjukdomarna? 
  • att obehandlad ångest ofta kan leda till annan psykisk sjukdom?

I föreläsningen får du förutom faktakännetecken, symtom, riskfaktorer och behandling också Petras egna erfarenheter av panikångest och PTSD och vad som har varit till hjälp för henne. Båda föreläsarna har gjort en gedigen återhämtningsresa från psykisk ohälsa och har bred kunskap om återhämtning, samsjuklighet, brukarinflytande, patientföreningar och ångestsjukdomar.

Om du har frågor eller vill samverka når du Petra på petra@brukarinflytande.se och Jouanita på info@aterhamtningskonsult.se

För anmälan och fullständigt program för "Vägen till psykisk hälsa" besök Infotekets hemsida här .


Återhämtnings- konferens

Uppsala kommun bjöd den 16.e mars in till en välbesökt konferens på Clarion hotell Gillet kring temat Återhämtning och naturligtvis var vi flera från Forum för Brukarinflytande på plats. Förutom att det bjöds på fantastiskt fika och god lunch denna dag så fick vi ta del av föreläsare, såväl profession som brukare och nya rön från forskning och bjöds på ett gediget program. Vi fick ökad kunskap om hur personal inom socialpsykiatrin kan stödja återhämtning, uppmuntra till delaktighet och vad det skulle innebära att införa delat beslutsfattande. Programmet inkluderade också föreläsningar om *IPS Uppsala, Supported education i Uppsala och om VOSS (Vård och stöd i samverkan)i Uppsala. Mycket lärorik och berikande dag med stor bredd av personal, politiker och representanter från brukarorganisationer. Läs mer om Återhämtning och sammanfattning från  konferensen här.
*Individual placement and support


Människan i diagnosen

Torsdagen den 23 mars klockan 18.00 – 20.30 i Drakensalen på Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala har du möjlighet att ta del av föreläsning och dialog om detta omstridda ämne. 

Huvudtalare är psykiater, psykoterapeut och läroboks-författare Jörgen Herlofson. Han har ensamrätten till svensk översättning av diagnossystemet DSM, men har kraftigt ifrågasatt utvecklingen av diagnosarbetet.

Anmälan görs på oberoende.info@gmail.com

Läs mer här om eventet.


EXTRA EXTRA - INBJUDAN till Konferens om Barns brukarinflytande

Vi har glädjen att hälsa välkommen till en unik konferens. Barns brukarinflytande 

När? Onsdagen den 3:e maj klockan 9.00-16.00

Var? Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, Uppsala

Varför? Barnkonventionen blir lag i Sverige från 1:a januari 2018, vilket innebär att varje barn har rätt till brukarinflytande. Vad innebär detta för oss och våra verksamheter? Här får verksamheter och föreningar ett tillfälle att förbereda sig.

Tillsammans skapar vi en större förståelse för hur barn kan få ökat brukarinflytande i skola, inom kommunala verksamheter och inom landstingsverksamheter.
Klara föreläsare är Karin Alexandersson fil.dr i socialt arbete, Hilde Karlssonpersonligt ombud i Uppsala kommun samt Laila Blideskog, Utvecklingsledare Forum för Brukarinflytande.

Laila Blideskogär kontaktperson för konferensen. Du når henne på laila@brukarinflytande.se

Sprid gärna inbjudan och nyhetsbrevet till andra som kan vara intresserade. 

Anmälan och mer information om konferensen kommer inom kort här.

 


Personal på Forum för Brukarinflytande

Anna-Maria

Eleonor

Laila

Petra

Elsa

Jouanita


 Tillsammans gör vi skillnad!

Forum för Brukarinflytandes nyhetsbrev erbjuder dig information om verksamhetens arbete i att öka delaktighet i vård och stöd.

Hemsida: www.brukarinflytande.se 

E-post: info@brukarinflytande.se 

Tel: 076 - 309 37 12

Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden och vår huvudman är Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län 

Gilla oss på FaceBook och följ oss på Twitter

 

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.