Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

      Nyhetsbrev 2016-2   

Nu summerar vi

Nu när året går mot sitt slut är det dags för summering. Inflödet av rådgivningar på våra kontor i Katrineholm, Nyköping och Eskilstuna har ökat under året. Vi har deltagit i ett flertal mässor företagsmässor bland annat i Nyköping och Gnesta där vi knutit värdefulla kontakter. I Oxelösund har affärskvinnans nätverk träffats regelbundet och i samband med dessa träffar har Coompanion erbjudit rådgivning på plats i Oxelösund. Även i Vingåker och Flen har vi haft rådgivare på plats regelbundet för att öka inflödet till rådgivningen.

Den 16 december stänger vi våra kontor och finns åter på plats den 9 januari. Vi önskar våra medlemmar och samarbetspartners en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Läs hela summeringen här


Skapas länspris till kooperativ

SKAPA:s utmärkelse till Framtidens Innovatör gick till Eskilstuna kooperativet KDM Group. Priset delades ut på Sörmlandsdagen. Föreningen har fått hjälp av Coompanions rådgivare Marcus Bergh i samband med starten av föreningen. Läs mer om deras resa här


Information om nya lagen för ekonomiska föreningar 13/12

Lagen om ekonomiska föreningar ändrades 1/7. De flesta ekonomiska föreningar behöver därför ändra i sina stadgar. Vi på Coompanion hjälper till! 

Den 13/12 kl 15-16 har vi en kort information om förändringarna i lagen på Trädgårdsgatan 1, Katrineholm (AVA-huset).Anmäl dig till informationen här.

Har du inte möjlighet att komma? Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig!


Projektmedel från Leader

I slutet av november godkände äntligen Jordbruksverket vårt Leaderprojekt Sörmlandsstugan 2.0 - vi bygger attefallshus och säger välkommen till landet. Projektet startar i januari 2017 och ska bidra till ökat byggande av bostäder på landsbygden för bland annat nyanlända. Mer information kommer att publiceras löpande på projektets hemsida.


Lantgård årets kooperativ!

I slutet av november korades Lantgården i Lidköping som Årets kooperativ i Sverige. Priset delas ut av Coompanion tillsammans med arbetsgivar-organisationen KFO. Ur juryns motivering kan man läsa:

"...ett innovativt företag som förädlar landsbygdens resurser till bland annat ren mat, attraktivt besöksmål och rehabilitering i nära samarbete med lokalsamhället. "


Inspirationsträffar under våren

Under våren 2017 planerar vi inom Coompanion Sörmland tre inspirationsträffar kring socialt företagande. Mer infomration om detta kommer i vårt första nyhetsbrev för 2017 så håll utkik.


Starta företag tillsammans?

Bolla idén, formulera gemensamma mål och förväntningar, diskutera organisation, val av företagsform och planera ekonomin. Rådgivningen är kostnadsfri och är ni minst tre personer med en idé tillsammans är ni välkomna. Boka rådgivning på telefon 070-4409818 eller skicka e-post så kontaktar vi er!


Tillväxtsamverkan Västra Sörmland

Coompanion är en av aktörerna som står bakom den ansökan som skickats in till Tillväxtverket för att driva ett kompetens-utvecklingsprojekt i Västra Sörmland. Projektägare är Katrineholms kommun.


Ur kalenderet

December
5/12 Bokad rådgivning i Vingåker kl 12-15
13/12 Information om nya lagen för Ek Förening
          i Katrineholm. (Anmälan)
13/12 Glöggmingel i Katrineholm kl 16 (Anmälan)
19/12 Seminarium - Ekonomisk demokrati i Norrköping

Januari
6/1 Affärskvinnansnätverk i Oxelösund
16/1 Bokad rådgivning i Nyköping
16/1 Bokad rådgivning i Eskilstuna
19/1 Styrelsemöte Coompanion Sörmland
30/1 Bokad rådgivning i Eskilstuna
31/1 Bokad rådgivning i Vingåker 10-15

Februari
2/2 Morgonsoffa i Katrineholm
6/2 Bokad rådgivning i Nyköping
6/2 Bokad rådgivning Flen kl 10-15
15/2 Bokad rådgivning i Eskilstuna
27/2 Bokad rådgivning Vingåker kl 10-15


Filmer


Glöggmingel 13/12

Medlemmar och samarbetspartners inbjuds till glöggmingel på AVA-huset, Trädgårdsgatan 1, Katrineholm den 13/12 kl 16:00. Anmäl dig här.


Föreningsstämma

Coompanion Sörmlands föreningsstämma hålls den kl 14 den 16 maj 2017 på Ekholmens trädgård, Vingåker.


Idécafé i Flen

Den 10 oktober var vi i Flen med konceptet Idécafé.Vi pratade affärsidéer och bjöd på kaffe och bulle tillsammans med ALMI, Nyföretagsarcentrum, Katec, Skatteverket och lokala banker.


Utvecklingscheck

Nu kan du som arbetar i arbetsintegrerande sociala företag söka finansiering till projekt för att utveckla ert företag. Kontakta Skoopi för att göra en intresse-anmälan.


Det finns fortfarande möjlighet att ansöka om innovationscheck från Coompanion för att pröva en god idé som annars inte skulle vidareutvecklas i ert företag.Maxbelopp 100.000 kr. Ni kan läsa mer om checkarna här.


Ny rapport


Dokument


Vår verksamhet


Medlemmar

24 olika organisationer är nu medlemmar i Coompanion Sörmland. De flesta av länets kommuner har nu anslutit sig. En viktig samarbetspartner  och medlem är Samordnings-förbundet RAR som stödjer arbetet med utvecklingen av de arbetsintegrerade sociala företagen (ASF).


Redaktör:
Magnus Eriksson
Ansvarig utgivare:
Gunilla E Magnusson
Webbsida
www.coompanion.se/sormland
E-post redaktion
sormland@coompanion.se
Facebook

facebook

Kontakta oss

Magnus Eriksson, rådgivare
070-6336574

Inger Wickbom, rådgivare
070-2811456

Marcus Bergh, rådgivare
070-4409818

Gunilla E Magnusson, ordförande
070-6250320

Marcus Bergh, Gunilla E Magnusson, Magnus Eriksson och Inger Wickbom

Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag.Vi erbjuder rådgivning – även online. Vi finns på 25 platser i hela landet – i stort sett ett Coompanion i varje län.Vi ger er som vill förverkliga företagsidéer tillsammans skräddarsydd information, företagsrådgivning och utbildning – från idé till framgångsrikt företagande.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter