Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev november

Föreläsning om antidoping och kosttillskott

I en tid då det blir allt vanligare med användande av kosttillskott så är det viktigt att sätta sig in i de risker som finns med användandet.

Det finns idag ingen kontrollerande instans för kosttillskott i Sverige. Det finns också flera fall med ungdomar som fällts för doping efter användade av kosttillskott som de inte visste vad de innehöll. Sveriges Radio rapporterade nyligen om kosttillskott som visat sig innehålla spår av kadmium och bly. Läs artikeln här: Giftiga tungmetaller och dopningsklassade ämnen i kosttillskott

Stockholmsidrotten bjuder in till en kväll där vi fokuserar på antidoping och vad man kan göra för att orka träna. Hur får vi ett minskat användande av alla de pulver, piller och vätskor som utlovar både det ena och det andra? Vad finns det för alternativ? Läs mer och anmäl dig här


Omlottning av serier

De regionala serierna håller redan på att lottas om inför fortsättningsserier med mera.

Strax innan jul kommer även U16-serien i Stockholm Hockey Cup att lottas om inför fortsättningsserie och alletta.

Vi ber därför föreningarna att ha sina förbehåll i beredskap och ha lite extra bevakning på kansliets mejl när matcherna ska tidsättas, som ofta sker med kort varsel.


 

 

Höstens ordförandekonferens

Lördag den 12/11 samlades drygt 50 personer från 30 olika föreningar till höstens konferens för ordförande och sportchefer.

Ordförande Göran Tidström inledde konferensen med en nulägesrapport om aktuella frågor som tex den strategiutredning som pågår inom svensk hockey och presenterade också en del fakta om utvecklingen vad gäller antalet spelare och lag.

Huvudfrågorna för dagen var: domarutveckling, sportslig utveckling och ”Den starka föreningen”. Under dagen gästades vi av domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet Joel Hansson som tillsammans med Björn Wettergren och Thord Månberg från Stockholms Ishockeyförbund presenterade möjligheter och utmaningar kring arbetet med domarnas roll och utveckling.

Det blev också högt engagemang och bra dialoger när deltagarna jobbade i mindre grupper med frågor gällande spelarutveckling av våra barn och ungdomar. Genomgående lyftes vikten av att fortsätta arbeta med att inte gå för fort fram i utbildningstakten och att ledarskapet hos våra tränare är centralt för att ge våra spelare bästa förutsättningar.

För att ytterligare utveckla och stärka Stockholmshockeyn behövs stabila och välorganiserade föreningar.

Dagens sista pass ägnades därför till frågan om hur förbund och föreningar tillsammans kan arbeta med föreningsutveckling.
Under våren kommer föreningarna erbjudas utbildning och processtöd för att jobba med verksamhetsutveckling och deltagarnas synpunkter kring önskemål om innehåll är självklart viktiga för utformningen av utbildningen.


Inför jul och nyår 2016

Inför jul och nyår är det viktigt att vara ute i god tid med ärenden som ska hanteras av kansliet.
Om din förening vill söka tillstånd för att spela träningsmatch eller cup under jul och nyår gäller följande:

Tillstånd för spel i Sverige
Om din förening har för avsikt att arrangera cup, turnering eller träningsmatcher under jul, nyår eller trettonhelgen, eller delta i cup/turnering eller träningsmatch utanför Stockholms distrikt under samma period. Då ska ansökan "Tillstånd för match" tillsammans med komplett spelprogram, vara Stockholms Ishockeyförbund tillhanda senast  onsdag den 14 december 2016.
Stockholms Ishockeyförbund fakturerar avgiften för tillståndsansökan

Tillstånd för spel utomlands
Om din förenings lag har för avsikt att åka utomlands under december 2016 eller i början av januari 2017 ska tillståndsansökan tillsammans med kompletterande info om cupen/turneringen vara Stockholms Ishockeyförbund tillhanda senast 4 veckor före nedsläpp för den aktuella Cupen/turneringen.
Glöm ej att betala tillståndsavgiften till Svenska ishockeyförbundet samtidigt som ansökan mailas/skickas in.

Kansliets öppettider
Kansliet har stängt följande dagar:
23 december
30 december
5 januari
Övriga vardagar öppet som vanligt.


"Fair från start till mål" - utbildning inom fair play

"Fair från start till mål" – är vår nya utbildning för alla föreningar som deltar i Stockholm Hockey Cup

Utbildningen har genomförts i föreningarnas samarbetsområden/tårtbitarna och är en ambassadörsutbildning som är tänkt att de närvarande deltagarna tar med sig hem och genomför internt i föreningen.

Ansvarig för projektet är Lars-Gunnar Jansson som kommer att ha med sig ytterligare en instruktör beroende på datum. Instruktörer är Kristoffer Ottosson, K-G Stoppel, Roger Dahlström eller Björn Ferber.

Under hösten kommer har flera utbildningstillfällen genomförts.

Deltagarna har utbildats och verktyg att ta med sig till sin hemförening kommer skickas ut inom kort.

Det återstår ett tillfälle den 22 november i Nacka Ishall. Om du skulle ha missat när utbildningen genomfördes i ditt samarbetsområde så är du förstås välkommen till detta tillfälle.

Mer info och anmälningsförfarande har skickats separat till föreningarna.


Vårens tränarkurser

Nu finns vårens tränarkurser publicerade och öppna för anmälan på vår hemsida.
Du hittar dom här: Vårens kurser 2016-17

Uppföljningen av tränarnas utbildningsnivå har också genomförts och dispensavgifterna för obehöriga tränare kommer att faktureras inom kort. Sista datum för föreningen att inkomma med utbildningsplan är 1 december. Läs mer om utbildningsnivå, dispensavgift och utbildningsplan här: Tränarutbildning

Viktiga datum

14 december
Sista datum att ansöka om tillstånd för träningsmatch eller cup inom Sverige.

15 december
Sista datum att skicka in förbehåll inför omlottning för lag i U16.


Stockholms Ishockeyförbund finns på Facebook och Youtube.

facebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.