Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Klicka på bilden och hör vår direktor Sanna Detlefsen

OPINION: Stadsmissionen ställer sig bakom prostesterna mot nya hårdare asylregler. Det är inte anständigt ett land som Sverige att bryta mot barnkonventionen och mänskliga rättigheter. 
Barn får tillfälliga uppehållstillstånd för att utvisas dagen de fyller 18 år. Det är beräknande elakt och förstör möjligheten till framtidstro och hopp för tusentals ungdomar i vårt land.
Nu är tiden då vi, alla som lever i Sverige, måste stå upp för mänskligheten. 


#följmedosstilltornby

Klicka här >> så får du veta mer om kilopris, inlämning av varor m m i vår nyöppnade Second handbutik i Tornby!

Retrospective Fall/Winter 2016

Modevisning i butiken 26/11 kl 11.00 & 14.00

Med kläder från butiken har textileleverna på Ljungstedska skapat en modevisning som illustrerar hur du kan väcka liv i gamla plagg med hjälp av nya inslag och subtila detaljer. 

Låt dig inspireras!


Vent Emotions N Thoughts

I fokus för vårt projekt står asylsökande
och nyanlända ungdomar

Här finns en presentation för dig som

  • vill veta varför vi behövs
  • jobbar med asylsökande och ensamkommande
  • behöver samtal och stöd

Klicka här och läs mer!


Linköpings bästa julbord

Fantastisk atmosfär, centralt läge och fantastiska råvaror. När du äter julbord hos oss hjälper du även till att göra Linköping till en mänskligare stad. Överskottet återinvesteras i verksamheten så att dina medmänniskor får chansen att arbetsträna och många som har det svårt får hjälp till ett bättre liv. Läs mer och boka här >>


Afternoon Tea i advent!

Torsdagar i adventstid: 24/11, 1/12, 8/12, 15/12. Två sittningar 15.00 & 17.00. Endast 85 platser per sittning! Klicka här och boka redan idag >>

PS Du har väl inte missat att vi numera öppnar 9.30 på vardagar. Välkommen!


Du kan rädda julen för en barnfamilj - stöd vår julinsamling

"Jag tror inte alla förstår vilken skillnad en gåva till Stadsmissionen kan göra!"

"För mig är julen tyvärr inte en rolig tid, snarare en orolig och tuff tid för jag vet att barnens förhoppningar, även om de inte är så stora, alltid är större än vad min ekonomi kommer räcka till. Att pengarna ska räcka är en oro hela året, men just inför julen blir det extra svårt. Det blir så tydligt att jag inte har råd. Och så skäms jag för att jag inte kan ge mina barn en riktig jul."

Under julen är många barnfamiljer extra utsatta. Högtiden förknippas med ångest och ensamhet istället för glädje. Därför vill vi göra vad vi kan för att stötta de familjer vi möter under hela året och här behöver vi ditt stöd. Du kan skänka en gåva på flera olika sätt -  läs mer här >>

Din gåva gör skillnad!

Efter 16 år som direktor på Linköpings Stadsmission slutar Lars Linebäck vid årsskiftet. Lars har varit en mycket uppskattad chef och drivande när det gällt att utveckla Stadsmissionen.

Vårt varma tack!

Under hösten har Lars lämnat över till vår nya direktor Sanna Detlefsen som arbetat många år inom Linköpings Stadsmission bl a som områdeschef för stöd och behandling.

Varmt välkommen!


Coca-Cola skänker måltider

Sveriges Stadsmissioner, som Linköpings Stadsmission är en del av, fortsätter sitt samarbete med Coca-Cola i Sverige, där människor i utsatthet uppmärksammas. Varje gång du fotar och laddar upp bilden på din köpta Coca-Cola på www.coke.se/jul skänker Coca-Cola ett bidrag till måltider i Stadsmissionernas verksamheter. Målet är 100.000 måltider.


Jobb istället

Projektet ”EU-migranter som resurs” har under mer än ett år testat olika metoder för att skapa jobb till EU-medborgare med tiggeri som enda försörjning.

Våra erfarenheter sammanställs nu i en praktisk metodbok. I höst åker vi också runt och föreläser om vad vi lärt oss.

Läs mer här >>


Ny på jobbet

Kerstin Ellis är sedan 1/11 ny administrativ chef på vårt kansli. Hon är civilekonom och började sin yrkesbana inom Skatteförvaltningen. Kerstin har sedan arbetat i olika roller som ekonomichef och personalchef samt koncerncontroller inom entreprenad- och servicenäringen.

Hon kommer närmast från Luftfartsverket där hon bl a arbetat med processarbete inom området för ekonomi, HR, lön samt intern styrning och kontroll.


facebookfacebooklinkedinyoutubeinstagram

Vill du inte ha vårt nyhetsbrev? Klicka här