Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi verkar för ökad delaktighet i vård och stöd.


TILLSAMMANS-armbanden

Här är våra fina Tillsammansarmband. De är en symbol för hur patienter/brukare/anhöriga tillsammans med personal och chefer inom kommun- och landstingsverksamheter kan utveckla vård och stöd. Under Akademiskadagarna 8-10 november kommer vi att erbjuda inbjudna studenter och personal på Akademiska sjukhuset att göra ett armband och samtidigt få information om brukarinflytande. Rapport om det kommer i nästa nyhetsbrev.

Projektledare, Anna-Maria Lundberg


Fokus på patientens återhämtning och delaktighet på årets psykiatrivecka den 7-10 november

Måndagen den 7 - 10 november slår vi upp portarna för årets intressanta och kunskapsberikande Psykiatrivecka på Psykiatrins Hus i Uppsala. Gemensamma nämnare för årets föreläsningar är temat "återhämtning" och "delaktighet". Alla föreläsningarna är kostnadsfria och i anslutning till alla pauser har du även möjlighet att träffa representanter för de olika brukarföreningarna, personligt ombud och oss från Forum för Brukarinflytande m.fl. Ta gärna del av programmet här.

FotnotTryckfelsnisse angav fel datum i förra nyhetsbrevet, vi ber om ursäkt för detta.


Stegen i Knivsta

På träffpunkten Stegen i Knivsta som är en verksamhet inom socialpsykiatrin är man nu på gång med att starta upp ett Brukarråd - ett sätt att stödja brukarinflytande i en verksamhet. Ett brukarråd innebär bl.a att personal inom verksamheten och brukare träffas regelbundet för att tillsammans jobba för att möjliggöra en påverkan och förbättring av den hjälp och stöd som ges ut till brukarna inom verksamheten. Detta brukarråd är även för de som mottar hjälp av boendestöd i Knivsta. Vi från forumet är med bl.a som inspiratörer och utifrån den viktiga kunskapen vi har från tidigare brukarråd som vi har deltagit i. Läs mer om brukarråd och andra former för brukarinflytande här.

Funkispodden besöker Forum för Brukarinflytande


Funkispodden är en Podcast om Funktions-hinder som drivs av Radio Fyris och som är en del av Uppsala kommun, Vård & omsorg. Ta gärna del av halvtimmesintervjun med projektledaren Anna-Maria Lundberg och utvecklingsledaren Eleonor Belin där de berättar om projektet och om brukarinflytande rent generellt. Reporter för denna intervju är bl.a Therese Wappsell från Radio Fyris. Lyssna på podden här.

Konferens om Brukarinflytande

Välkommen till höstens kostnadsfria konferens den 18 november i Uppsala om Brukarinflytande. Kom och lyssna på fantastiska föreläsare som Mårten Jansson från NSPH, Rickard Bracken från Uppdrag Psykisk Hälsa och Sonny Wåhlstedt från NSPHiG m.fl.
Föreningen Hjärnkoll Uppsala län står som arrangör med ekonomiskt stöd från Kommunstyrelsen, Uppsala kommun samt Stiftelsen Erik och Carola Tengströms fond. Läs mer här.


HÄRLIG HÖST önskar vi Er från oss på Forum för Brukarinflytande


Månadens boktips

De flesta människor klarar sig bra i livet. De skaffar sig utbildning och jobb, får barn och blir gamla utan större svårigheter. Den här boken handlar inte om dem, utan om de personer för vilka livet innebär hårt arbete. En del av dem får diagnoser som Aspergers syndrom, ADHD eller Tourettes syndrom, en del beskriver vi som ouppfostrade eller psykiskt sårbara. Vad de har gemensamt är att de misslyckas med saker som andra inte har några problem med.

Boken är skriven av Bo Hejlskov Elvén et al. Beställ boken här.

Barn som bråkar, skriker och inte gör som de vuxna säger är svåra att hantera. Eftersom upprörda känslor smittar av sig, är risken stor att du själv snart är lika arg som ditt barn.

Den här boken tar avstamp i vardagliga familjesituationer och visar på praktiska handlingsalternativ för föräldrar att använda sig av när en konflikt seglar upp. Metoden som används utgår från aktuell forskning och ett nytänkande förhållningssätt som kallas lågaffektivt bemötande.
Boken är skriven av Bo Hejlskov Elvén et al. Beställ boken här.

Personal på Forumet

Anna-Maria

Eleonor

Laila

Petra

Elsa

Johanna

Jouanita

           Tillsammans gör vi skillnad!

Forum för Brukarinflytandes nyhetsbrev erbjuder dig information om verksamhetens arbete i att öka delaktighet i vård och stöd.

Projektet finansieras av Allmäna Arvsfonden och vår huvudman är Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län  

Hemsida: www.brukarinflytande.se 

E-post: info@brukarinflytande.se 

Tel: 076 - 309 37 12

Du hittar oss även på FaceBook

 

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.