Nyhetsbrev med senaste nytt inom företagsstöd. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nr 5, 2016


Ny utlysning av Affärsutvecklingscheckar Internationalisering 1 – 30 september, missa inte chansen till att få ett stöd på upp till 250 tkr för en internationaliseringssatsning

Checken är till för förberedelse för internationalisering, d v s både export och import. Det kan innebära behovet av att anlita extern specialistkompetens för att lansera en ny eller befintlig produkt eller tjänst på en ny marknad i ett annat land men även för att söka utländska leverantörer. Ett företag som redan är aktiv på en utländsk marknad kan få stöd för att bredda sig till nya länder. Den riktar sig till företag som vill, kan och vågar växa på en internationell marknad och har:

  • 2 – 49 anställda
  • Omsätter 3 – 93 mkr
  • Sitt säte i Kalmar län
  • En ordnad ekonomi

Mer information och kontaktuppgifter finns på vår hemsida: http://rfkl.se/sv/Fstod/affarsutvecling-internationalisering/


Har du funderat på att ställa ut i Smålandsmontern på Elmia Subcontractor i Jönköping?

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa och arrangeras på Elmia i Jönköping den 8 – 11 november 2016. Här samlas årligen runt 1200 utställare från 30 länder och närmare 15 000 besökare och här grundläggs varje år affärer för närmare 18 miljarder kronor!

Det finns fortfarande 4 st små montrar á 31 000 kr lediga och en lite större, nr 2, á 48 000 kr. Är du intresserad skall du kontakta Erik Svensson på Almi Kronoberg som är projektledare, du når honom på erik.svensson@almi.se eller 0470-70 74 01, 0709-88 66 15.

Är det första gången du ställer ut på mässan har du möjlighet att ansöka om en konsultcheck hos oss som kan täcka upp till 50 % av kostnaden. Kontakta Bruno Karlström, 0480-44 83 79, för mer information eller vår hemsida http://rfkl.se/sv/Fstod/

Har du råd att missa denna chans?


Hannover Messe 2017?

Elmia Subcontractor och den tyska underleverantörsmässan Industrial Supply 24-28 april 2017 (Hannover Messe) har inlett ett samarbete. Det skapar möjligheter för svenska leverantörer till att etablera och stärka sin position inte bara på den tyska marknaden utan också globalt. Industrial Supply lockar besökare från hela världen.

Mer information finns på finansieringsportalen.se

http://finansiering.kalmarregion.com/category/aktuellt/

Även här finns möjligheter till att ansöka om en konsultcheck om det är första gången man ställer ut på mässan.


Regiondagarna 6 - 7 oktober

Då var det dags igen för årets regiondagar och temat är "Hur skapar vi hållbar tillväxt i Kalmar län?" och som hålls på Ekerum, Öland.

Hela programmet hittar du här: http://rfkl.se/Verksamheter/konferenser/Regiondagarna-2016/

Änmälan till regiondgarna gör du på: http://www.trippus.net/regiondagar2016

Dag 2 är vikt åt "Digitalisering" och på fredagen 7 oktober 10.30 - 12.00 kommer ett mycket intressant seminarium att hållas:

Hur kan företagen i Kalmar län använda digitalisering för att öka sin tillväxt och lönsamhet?

- John Jeansson, Linnéuniversitetet 

  - Vad är digitalisering samt några exempel på lyckade digitaliseringssatsningar

- Tre exempel på innovativ digitalisering i länet 

   - Timo Trolin, Trackoptic, Högsby: Hur digitalisering kan minska kostnaderna för järnvägsunderhåll

   - Stefan Jakobsson, Jemac, Kalmar: Internet of Things som ett medel för ökad produktivitet och konkurrenskraft

   - Peter Habbe och Frederick Lindström, Skapande Vetande, Västervik: En virtuell läroportal för förbättrade studieresultat

                     

- Digital marknadsföring

  - Marcus Smith, Social View, Kalmar: Hur nå nya målgrupper på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt

 

- Paneldiskussion: Hur skall Kalmar län agera för att vara i framkant i digitaliseringsvågen (och inte hamna på efterkälken)

- Linda Sharp, Maskinteknik i Oskarshamn AB

- John Jeansson, Linnéuniversitetet

- Hans Wester, Yaskawa Nordic AB, Torsås

- Martina Lago, f d Almi och numer på Externa relationer på Linnéuniversitetet

- Marcus Smith, Social View, Kalmar

 

Det finns möjlighet att anmäla sig endast till detta seminarium och det gör du via länken: http://www.trippus.net/sem-digi-tillvaxt7okt


Pension!

Den 2 september är min, Mats Persson, sista arbetsdag på regionförbundet då jag nu kommer att gå i pension. Jag vill passa på att tacka alla för den här tiden, tänk vad 3 år kan gå fort. Det har blivit många trevliga och intressanta företagsbesök och kontakter med entreprenörer och innovatörer samt andra företagsaktörer. Den kraft, kreativitet och engagemang jag mött under årens lopp borgar för en bra bas och spännande framtid för Kalmar läns tillväxt.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du har blivit utvald som en tänkbar prenumerant, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.