Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jouanita Törnström

är Återhämtningskonsult inom psykiatri i psykisk (o)hälsa och utbildar genom föreläsning och kursledarskap med brukarperspektivet i fokus.

Kulturnatten på Forum för Brukarinflytande i Uppsala

Våga prata om psykisk ohälsa! Kvällen den 10 september har Uppsala sin årliga Kulturnatt. Då har du möjlighet att bl.a stanna till på Forum för Brukarinflytande för fika, pärlande av armband och ta del av vad de menar med samverkan "Tillsammans". Missa inte detta! Läs mer här.


SIP i Dalsland

Intresset för workshopen SIP - ur ett brukarperspektiv dvs kunskap om Samordnad Individuell Plan sprider sig i landet. I novermber utbildar vi personal på Dals-Ed kommun i Dalsland där de får ta del av denna kunskap ur just ett brukarperspektiv. Läs mer om workshopen här.


Skolinformation i Solna

RSMH-utbildning har blivit beviljad medel från Allmäna arvsfonden i ett projekt att utbilda brukare till att gå ut på skolor som Skolinformatörer och informera/prata om psykisk ohälsa. Första paret av brukare var ute i Solna på Psykologigymnasiet fredagen den 19 augusti, där de mötte närmare 100 intresserade elever och pratade om psykisk (o)hälsa med eleverna. Ett mycket värdefullt och givande arbete.


Boktips - Våga vara rädd - En bok om utmattningssyndrom

Klicka på boken och läs mer

Sensommar med glädje

Slutet av sommaren är här och värmen är tillbaks. Och så är även vi på företaget. Vi har haft en härlig tid av återhämtning, en tid för reflektion och att umgås med familj, bad och att njuta av vad naturen har att ge. Men nu tar vi nya tag. Företagskalendern börjar fyllas på med inplanerade föreläsningar, kurser och andra konsultuppdrag. 
Vi hoppas också att nu under kommande månad kunna släppa releasen av Föreläsning - online på företagets hemsida, där du har möjlighet att ta del av föreläsningar med fokus på psykisk ohälsa, bemötande och återhämtning utifrån brukarperspektiv. Läs mer här.


Södra Sveriges mötesplats

I sommar damp det ner ett mail med rubriken Föreläsare hos Funka för livet". En sådan rubrik ville jag inte missa att läsa trots semesterledigheten. Det visar sig att: "Funka för livet arbetar på olika sätt för att öka förståelsen, underlätta vardagen och höja livskvaliteten för människor med olika former av funktionsnedsättningar. Som ett led i det arbetet arrangerar de utbildningar för yrkesverksamma inom området. Det kan vara för arbetsterapeuter, sjukgymnaster, specialpedagoger, personliga assistenter men även beslutsfattare av olika slag och andra yrkesroller som arbetar med målgruppen. Funka för livet arrangerar mässor med olika föreläsningar i Södra Sverige och det var där jag kom in i bilden. Vidare gick att läsa... Vi söker efter föreläsare som är intresserade av att ingå i Funka för livets utbud gentemot kommuner, landsting och företag. Självklart tackade jag Ja och är nu en del av deras föreläsningsportal. Läs mer här .


Psykologipodden med MIND

Psykologipodden drivs av psykologstudenten Jacqueline Levi och blandar intervjuer, samtal och faktapresentation med experter, organisationer och andra framstående personer för att tillgängliggöra psykologisk kunskap, hur och var man kan söka hjälp samt statistik kring hälsa och ohälsa. Det pratas om allt från stress och ångest till ätstörningar och självmord. På hemsidan om Psykologipodden går vidare att läsa: Förhoppningen är att podden kan bidra till en ökad förståelse av oss själva och vår omgivning, och därigenom även en minskad stigmatisering av psykisk ohälsa! 

I bland annat avsnitt 4 kan du lyssna på Selene Cortes från organisationen Mind. Det talas om frågorna som måste ställas, om ansvar och att bli tagen på allvar, om tabu och om att kunna prata om döden - med livet som förhållningssätt.
Psykologipodden hittar du här.


TÖRNSTRÖM Återhämtningskonsult inom psykiatris nyhetsbrev erbjuder dig information inom psykisk (o)hälsa och erbjudande om företagets tjänster.

Antal prenumeranter: 215

Nr:012, vecka 35 - 2016 

www.aterhamtningskonsult.se www.forstahjalpenpsykiskohalsa.se
info@aterhamtningskonsult.se

Du hittar oss även på FaceBook, LinkedIn och på Twitter

facebooklinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter