Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Maj 2016

Hej!

Våra planer om en ny utbildningsform blev verklighet! Idag fredag avslutade åtta elever SV Kulturcollege tvååriga utbildning. Vi är stolta och glada över resan som vi har gjort tillsammans, vi har skapat en ny modell och en metodbok är under bearbetning.

I maj har vi hunnit med att praktisera, genomföra en slutkonferens, samtala i radion och njuta av en fin avslutningsvecka tillsammans.

Nu tackar vi alla er som följt oss och på olika sätt stöttat vårt arbete för en förändring!


Avslutning med många känslor

Fredag 27 maj var det dags för avslutning. Det har varit en förmiddag med tårta, musik, dans, spex, kramar, ubildningsintyg och många känslor. 

Vi har tillsammans gjort ett fantastiskt arbete och vi önskar David, Anna A, Tommy, Evelina, Anna P, Josefin, Frida och Emil (saknas på bilden) ett stort lycka till! 

Ni kommer alltid vara de första som genomförde utbildningen! :-)


Slutkonferens

Tack arbetsgivare!

Tisdagen 17 maj kunde vi under ledning av Linda Allerth och Göran Tingström genomföra vår avslutningskonferens.

Under ett par timmar hann vi med en kortare teaterpjäs, presentation av utbildningsmodell, frågestund samt ta del av utställningar i samband med fika och mingel.

Bland gästerna fanns representanter från olika verksamheter och myndigheter och lokala, regionala och nationella politiker.

Stort tack till alla er som kom och bidrog till den fina stämningen!

Läs mer om slutkonferensen och se bilder

Eleverna har under sitt andra läsår fått möjlighet att träffa flertalet arbetsgivare och testa olika arbetsuppgifter. Det har varit perioder av både jobtaste och praktik.

Under mars, april och maj har tisdagar, onsdagar och torsdagar ägnats åt just praktik. Det har på många sätt varit en rolig och lärorik vår!

Stort tack till de många arbetsgivare som vi har fått möjligheten att lära känna och besöka!


Vad händer nu?

Den frågan ställde Sveriges Radio Örebro när Maria Östby och Anna Persson besökte dem i mitten av månaden. 

Lyssna till radioinslaget här

Nu ska underlag från utbildningen bli en metodbok. Hösten 2016 kommer SV Örebro län presentera modellen i sin helhet. Arbetet kommer att fortsätta året ut för att få till förändring och kan starta med en ny grupp under 2017.

Följ oss i sociala medier och tipsa oss gärna om kontakter och händelser som kan vara värdefulla för oss! På återseende!Prenumererar du inte redan på vårt nyhetsbrev?

Börja göra det nu

Kontakt SV Kulturcollege

info@svkulturcollege.se,

tfn: 070-62 67 095.


Om projektet SV Kulturcollege

SV Kulturcollege är ett projekt som är finansierat av Arvsfonden och Studieförbundet Vuxenskolan. Huvudman för projektet är Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro län och utbildningen bedrivs i våra lokaler på Fabriksgatan i Örebro.

Läs mer om projektet härDu får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.