Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jouanita Törnström

är Återhämtningskonsult inom psykiatri i psykisk (o)hälsa och utbildar genom föreläsning och kursledarskap med brukarperspektivet i fokus.


Hitta Rätt

Funderar ni på hur ni kan öka Brukarinflytandet inom Er verksamhet inom psykiatrin och inom socialtjänsten? Eller är du en anhörig/närstående, förening eller annan privatperson som bara vill veta mer om Brukarinflytande? Ta del av de Praktiska erfarenheter och forskningsresultat som berör Brukarinflytande. HITTA RÄTT läs mer här.


Ångest är vanligt. Men ångest är inte farligt.

Barn och ungdomsförfattaren Malin Roca Ahlgren har skrivit en bok som främst riktar sig för barn mellan 9-14 år i syfte att de ska veta att de inte är ensamma om att uppleva ångest. Boken "Vad är det med Lisa?", kan du läsa mer om här.


Månadens Boktips

Klicka på boken och läs mer

Boka kurs i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa och få 10% rabatt!

Vi har nu två kurser kvar denna termin i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa med inriktning, vuxna och ungdomar. Vill Du bli Första Hjälpare till Psykisk Hälsa? Boka din plats och ange koden "Första hjälpare" så får Du 10% rabatt på kursavgiften. OBS! Gäller endast Dig som prenumeranter på nyhetsbrevet. Boka kursplats här

Jouanita frågar...

I våra nyhetsbrev tar vi en titt på olika föreningar, forum, organisationer, småföretag samt enskilda personer i vårt avlånga land som på olika sätt jobbar inom ämnet psykisk (o)hälsa eller har unika erfarenheter. I mars månads nyhetsbrev mötte vi Brukarrevisor Anna-Karin Söderberg och i detta nyhetsbrev möter vi...

Brita Modig, utbildare på Riksförbundet Attention

 • Vad är Riksförbundet Attention för förening?
  En intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som tex ADHD, Asperger, Tourettes. Vi arbetar för att för att personer med npf ska bli bemötta med respekt o få det stöd de behöver i skola på arbetsmarknaden o fritid
 • Vilka är målgruppen?
  Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. 
 • Vad innebär ett medlemsskap i Er förening?
  Att man sympatiserar o stödjer det arbete Attention bedriver. Idag har vi cirka 15000 medlemmar. 
 • Fritt sagt om Riksförbundet Attention? 
  Riksförbundet attention är ett ungt o modernt förbund med många goda projekt välutbildad personal o sist men inte minst ett förbund som ökar i medlemstal o driver aktuella frågor. 

Läs mer om Riksförbundet Attention här


Stort intresse för kurserna i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa

Den 19 april hade vi på TÖRNSTRÖM:s Återhämtningskonsult inom psykiatri ett första event för att sprida information om kurserna Första Hjälpen till Psykisk Hälsa i Uppsala med inriktning ungdom, vuxen och äldre. Intresset var stort från åhörarna och vi hoppas på detta sätt sprida kunskap om dessa viktiga kurser som är till för alla som är intresserad och behöver mer kunskap i att känna trygghet i att bemöta någon med svår psykisk ohälsa eller i akut kris. Men också veta vart du som medmänniska kan vägleda honom/henne till professionell hjälp och hur du kan stödja honom/henne till andra hjälpresurser. För mer information om kurserna läs här.


Psykiatriska Akutbilen i Göteborg gör succé

I TÖRNSTRÖM:s Nyhetsbrev nr 001 sept 2015 kunde vi berätta om Psykiatriska Akutmobilen (PAM) som var Sveriges första och enda rullande i Stockholm. Idén med PAM var att ge bättre bemötande och omhändertagande för personer med psykisk ohälsa. Psykiatriska akutmobilen åker ut på bland annat larm som gäller självmordsförsök, psykoser och kriser. Sedan ett halvår tillbaka rullar en psykiatrisk akutmobil även i Göteborg med lyckat resultat.
Läs mer här.


TÖRNSTRÖM:s Återhämtningskonsult inom psykiatris nyhetsbrev erbjuder dig information inom psykisk (o)hälsa och erbjudande om företagets tjänster.

Antal prenumeranter: 197

Nr:009, vecka 17 - 2016 

www.aterhamtningskonsult.se

info@aterhamtningskonsult.se

Du hittar oss även på FaceBook, LinkedIn och på Twitter

facebooklinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter