Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV APRIL

Hej alla Kärleksakutare, hoppas att ni har haft en härlig påsk! I Kärleksakuten är det full rulle, både hos lokalorterna och nationellt. Flera lokalorter har nu hållt i sina lokala utbildningar och redan hunnit med att åka på en del utryckningar; och nationellt planeras det både inför NH i Göteborg och utbildningsveckan i sommar (börja tagga redan nu!!). 

Eva Líneik Andradottir och Felicia Killman under en utryckning med KA Göteborg


UTBILDNINGSHELG MED KA SKÅNE

Skåne anordnade en utbildningshelg med, föreläsningar, workshops, sittning och övernattning på en scoutgård i Veberöd utanför Lund. Utöver anatomi och STI, diskuterades bl.a. samtycke, oskuldsbegreppet och ordet "förspel". 

UTBILDNINGSDAG MED KA UPPSALA OCH KA STOCKHOLM

KA Uppsala och KA Stockholm gick tillsammans ihop och höll i en lokal utbildningsdag på BMC i Uppsala. Dagen bjöd på anatomi och STI-föreläsningar, föreläsning om "Vad är kön?", workshop i hur en svarar på frågor, för att bara nämna lite!

SIMULERAD UTRYCKNING MED KA GÖTEBORG

KA Göteborg höll i en simulerad utryckning med, förutom anatomi och STI, mycket värderingsövningar. Även RFSUs spel "Snabbis" användes i en övning för att bli mer medveten om ens egna fördomar, t.ex. angående heteronormativitet.


NECSE I HOLLAND

Nu har NECSE 2016 varit, detta år i Nederländerna.

NECSE hålls varje vår under 1 vecka där sexualupplysare från olika länder i Europa får möjlighet att byta ut idéer, metoder, tankar och åsikter med varandra.

Claes Harrysson från KA Stockholm deltog i år och detta har han att säga om NECSE: 

"NECSE var en fantastisk upplevelse fullt med både kunskap från andra deltagare och föreläsningar blandat med en fantastisk härlig stämning!"

SCORA X-CHANGE

Vill du fördjupa din kunskap inom reproduktiv hälsa och rättigheter, träffa studenter från hela världen och samtidigt uppleva ett annat land denna sommar? Nu är ansökan till sommarens SCORA X-changes ute!

Första application deadline är redan den 4 april, så är du sugen ska du passa på att söka nu direkt!

För mer info, kolla in: SCORA X-changes


NATIONELL HELG I GÖTEBORG 

Tiden går fort och snart är det bara en månad kvar tills NH i Göteborg går av stapeln! Här får du chans att lyssna på spännande föreläsningar, gå på workshops och hänga med på en sjukt rolig sittning! 

Helgen den 13-15 maj kommer NH att hållas på Sahlgrenska Akademin i Göteborg. Schemat håller på att planeras och snart kommer det mer detaljerad info i eventet på Facebook!

För mer info, kolla in Facebook-eventet genom att klicka här


BäSTIs-PRIS!

Vet du någon medlem som engagerat sig lite extra under våren eller gjort något särskilt bra? Nominera då personen men en kort motivering till publicrelations.ka@gmail.com.

Två stycken bäSTIs-priser kommer sedan att delas ut under NH i Göteborg! 

DITT BÄSTA KA-MINNE

Vi i nationella styrelsen arbetar med en upprustning av Kärleksakutens hemsida karleksakuten.se. I samband med det hade vi tänkt att skicka ut en enkät på Facebook där du som KA-medlem har möjlighet att skriva om ditt bästa/ roligaste/ konstigaste/ häftigaste minne.

Dessa minnen kommer sedan att publiceras på Kärleksakutens nya hemsida! 


UTBILDNINGSVECKAN DEN 7-14 AUGUSTI

Kärleksakutengänget och Olle Waller från "Fråga Olle" under utbildningsveckan 2015

Deltagarna fick testa på sumobrottning under utbildningsveckan 2015

Josefin Grände föreläste om våld i nära relationer under utbildningsveckan 2015

Kvällsol en bastukväll vid Hjälmaren under utbildningsveckan 2015


PROFILKLÄDER

Är du sugen på att beställa en supersnygg hoodie, ursköna mjukisbyxor eller din egen KA-t-shirt? Ta kontakt med din lokala styrelse för beställning. I sortimentet finns även ballonger, kylskåpsmagneter, klistermärken och tygmärken. 

@KARLEKSAKUTEN

Visste du att vi har ett instagram-konto? Följ oss på instagram för ta del av allt roligt som händer i Kärleksakuten. Vi vill också uppmana alla medlemmar att hashtagga sin KA-bilder med #karleksakuten så att vi kan följa varandras verksamheter runt om i landet!


facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.