Nyhetsbrev från Folkhögskolornas serviceorganisation. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev från Folkhögskolornas serviceorganisation. Vi består av Folkhögskolornas informationstjänst, Folkbildningsnätet och FOLAC. Här berättar vi om senaste nytt från organisationen. 


Inläst kursmaterial

FSO och Myndigheten för Tillgängliga Medier (MTM) har tecknat avtal om ett samarbete kring inläsning av litteratur som används i kurser för studerande på folkhögskolor. beställningar görs genom FSO och gäller titlar som inte finns inlässta sedan tidigare. Avtalet säger max 40 titlar per år. De titlar som har lästs in efter önskemål från folkhögskolorna publiceras på Legimus. Tjänsten är gratis för folkhögskolorna. För mer information kontakta: ronny.schueler@folkbildning.net

FSO har också tecknat avtal med Mecenat- och Studentkortet. Mer information kommer inom kort.

 

 

Nätverkande på SETT-mässan


Hur blir vi digitalt kompetenta folkhögskolor?

I samband med SETT-mässan i Kista bjuder FSO in till nätverksmöte 27-28 april. Den ena dagen för rektorer och den andra för pedagoger inom folkhögskolan. Temat för de två eftermiddagarna är: Hur blir vi digitalt kompetenta folkhögskolor? Vi kommer bland annat att presentera och diskutera digital utveckling, Schoolsoft, fortbildning och Folkbildningsnätet.

Onsdag 27 april kl 13-17          

Nätverksmöte för folkhögskolans rektorer och ledningsnivå

Program: lunch, intro och WorkLab

Torsdag 28 april kl 13-17

Nätverksmöte för folkhögskolans pedagoger

Program: lunch, intro och WorkLab

Plats: Kista Noden Institutionen för data- och systemvetenskap på Stockholms Universitet, Borgarfjordsgatan 12 i Kista,  900 m promenad från SETT-mässan. 

Våra nätverksmöten sker i anslutning till SETT-mässan – Sverige största mässa för digital utveckling i skolan. FSOs Nätverksmöte bidrar med folkhögskolans perspektiv och frågor inför framtiden för folkhögskolor samt WorkLab i grupper om plattformar, digital pedagogik och digital utveckling i folkhögskolorna.

Deltagandet är gratis. Anmäl dig senast senast 20 april 2016. Välkommen!

Läs mer om Nätverksmötena och gör din anmälan här »


Folkhögskolans dag 2016

Ni glömmer väl inte bort Folkhögskolans dag? Den 15-16 april är det återigen dags att gemensamt hylla vår unika utbildningsform. Tillsammans kan vi se till att folkhögskolan får den uppmärksamhet den förtjänar!

Lägg upp era aktiviteter på folkhögskola.nu
På vår gemensamma webbplats folkhögskola.nu kommer det att finnas information om vad olika skolor har för aktiviteter på Folkhögskolans dag. Informationen lägger ni in via folkhögskola.nu/admin och allt samlas i aktivitetskalendern på folkhögskola.nu.

Mer information
Ni hittar mer information om Folkhögskolans dag här »

Har ni frågar, funderingar eller vill bolla idéer?
Hör av er till 
Matilda Hedlund, matilda.hedlund@folkhogskola.nu

 

Folkhögskolornas serviceorganisation, Box 380 74, 100 64 Stockholm 
Tel: 08-412 48 00 E-post: fso@folkbildning.net

Vill du inte ha fler nyhetsbrev kan du avanmäla dig här »