Problem med att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nettbuss ny huvudpartner


Vi är glada att berätta att Nettbuss har valt att gå in och stötta vår verksamhet som huvudpartner. Vi har pratat med kvalitets- och miljöchef Thomas Hansson. 

Thomas jobbar dagligen med att utveckla verksamheten tillsammans med linjechefer samt som stöd i kvalitets och miljöfrågor för Nettbusskoncernen i Sverige. Thomas har även varit Nettbuss kontaktperson till studentprojekten som Miljöbron har förmedlat. Vi kontaktade honom för att höra deras ambition med det nya samarbetet.

Hur kommer det sig att ni valde att stötta Miljöbrons verksamhet?

- Vi fick kännedom om Miljöbron via ett affärsavtal med Göteborgs universitet. Vi bjöd in Miljöbron för att presentera sin verksamhet. Vi hittade omgående idéer till samarbete vilket nu utvecklats till att Nettbuss tar steget till huvudpartner för att stötta Miljöbron i arbetet att stödja studenter och koppla samman näringsliv och högskola/universitet.

Vad anser du vara de största fördelarna att samarbeta med Miljöbron och ta in ny kompetens från studenter?

- Att stötta Miljöbron är för oss samhällsengagemang i ett vidare perspektiv utifrån Miljöbrons syfte och arbete. Självklart är det också en kontaktväg för oss till högskola/universitet där vi engagera oss i projekt tillsammans med studenter. De stöttar samtidigt oss på Nettbuss genom nya erfarenheter och kunskap som utvecklar vår verksamhet.

Examensarbeten

Uppdrag

Praktikplatser

Kika in på hemsidan för att se aktuella platser.

Behöver ni hjälp att utveckla er verksamhet? 


Under hösten 2016 kan Miljöbron tillsammans med Chalmers, Götebrogs univeristet , Högskolan i Borås och Högskolan Väst presentera dessa möjligheter att samarbeta med våra studenter. 

För mer information om möjligheterna samt hur ni anmäler intresse hittar ni här.

Årsmöte Miljöbron


Den 20/4 kommer Miljöbrons årmsmöte att ägarum. Här kommer verksamhetsåret 2015 att avslutas och året 2016 startas med att den nya styrelsen ska att väljas. Alla medlemar är välkomma till Anders Carlssons gata 7 på Lindholmen den 20/4 kl: 17:00-19:00. Anmälan sker till info@miljobron.se senast den 15/4-2016. 


Miljöbron tipsar


Funderar du på att starta nytt eller vill du utveckla ditt företag?

  Vi bjuder på inspiration och frukost!Du får lyssna till Sofia Johansson, grundare till SKIPAC®-Pac Invention.Onsdagen den 20 april, på Inkubatorn Textile and Fashioncenter i Simonsland. Frukost från 07.30.
Seminariet börjar kl. 08.00 och avslutas 09.00

 Almi, Connect, Coompanion, Drivhuset, Inkubatorn i Borås, Miljöbron

Hur blir Sverige klimatneutralt senast 2045?

Välkommen till ett seminarium där Anders Wijkman presenterar resultatet av Miljömålsberedningens arbete.Efter presentationen blir det en paneldiskussion där åhörarna har möjlighet att ställa frågor. Diskussionen leds av Professor Filip Johnsson, Chalmers.

Tillväxt genom energieffektivisering

Den 26 april bjuder Länsstyrelsen Västra Götaland och Hållbar utveckling Väst in till en dag att inspireras och ta del av möjligheter inom energieffektivisering. För små och medelstora företag genomförs just nu flera satsningar. Denna dag samarrangeras med IDC Skaraborg.

Miljöbrons huvudpartner



Du får detta nyhetsbrev eftersom du är prenumerant. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedininstagramtwitter