Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi verkar för ökad delaktighet i vård och stöd.


Första nyhetsbrevet från oss

Nu har vi äntligen möjlighet att delge Er vårt första nyhetsbrev. En spännande möjlighet att nå ut med det som ligger oss varmt om hjärtat.

Forum för Brukarinflytande i Uppsala län är ett projekt som stöds av Allmänna Arvsfonden.

 Vi som arbetar i projektet har egen erfarenhet av psykisk ohälsa, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller utvecklingsstörning. Vi har också erfarenhet av att arbeta med inflytande via föreningar.

Vi skickar detta nyhetsbrev till dig för att dela med oss av vad som händer inom vår verksamhet och inom ämnet psykisk (o)hälsa. Vi hoppas kunna inspirera Dig i en givande läsning minst en gång i månaden. Har du någon viktig information om brukarinflytande och delaktighet som du vill att vi tar med i kommande nyhetsbrev maila oss detta på info@brukarinflytande.se På vår hemsida hittar du mer information om vårt arbete för att öka brukarinflytande och synliggöra detta.

 


Former för brukarinflytande i verksamheterna

Under februari månad var några av oss från Forum för Brukarinflytande på en föreläsning med Elisabet Alphonce, som pratade om möjliheterna för att öka brukarnas delaktighet och inflytande inom psykiatrins verksamheter. Elisabet pratade under begreppet Brukaren som medskapare om hur viktigt det är med att brukarens egna upplevelser ses som en kunskapskälla som vägs sammans med forskning och beprövad erfarenhet. Elisabet tipsade även om de områden där verksamheterna kan ta in brukare i sina verksamheter. 


Föreläsning Sanktionerat motstånd

Regionförbundet Uppsala län och Forum för Brukarinflytande i Uppsala län inbjuder till ett seminarium om Brukarinflytande som fenomen och praktik. Föreläsare: Erik Eriksson, socionom och disputerad vid Lunds universitet. Seminariet är kostnadsfritt. Varmt välkomna! Läs mer här.

Tid: 24 maj klockan 13.00-16.00

Plats: Drakensalen, Studieförbundet Vuxensklolan Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Målgrupp:Tjänstemän, beslutsfattare, brukare, baspersonal och andra intresserade.

Anmälan senast 13 maj görs här.

Psykiatri


Utvecklingsledare inom psykiatri Elsa Kjellander -  jobbar för att öka brukarinflytande inom de olika verksamheterna som berör psykiatrin men är också aktiv i olika föreningar som Föreningen Balans i Uppsala län och är en del av arbetsutskottet i Brukarnätverket NSPH i Uppsala.

Neuropsykiatri

Utvecklingsledare inom neuropsykiatri Laila Blideskog - jobbar för att barn och unga med neuropsykiatriska diagnoser ska få större inflytande i sina liv. Laila sitter också med i Föreningen Attentions styrelse i Uppsala och är ansvarig för anhörigträffarna i föreningen.


Utvecklingsstörning/LSS

Utvecklingsledare inom Utvecklingsstörning/LSS Eleonor Belin - jobbar för att brukare inom området utvecklingsstörning och LSS ska få ett större inflytande. Eleonor är också aktiv på Radio Fyris som är en daglig verksamhet i Uppsala. 


Samsjuklighet

Utvecklingsledare inom Samsjuklighet Petra Rohrer - jobbar också för att att öka brukarinflytande inom området samsjuklighet men brinner även för frågor som berör missbruksområdet. Petra är även projektledare för brukarmedverkan i RIM och även aktiv i Brukarnätverket NSPH i Uppsala samt sitter i styrelsen i Ångestsyndromsällskapet.


Månadens boktips

Vi får möta den ensamstående mamman Jess, som sliter hur mycket som helst för att få ekonomin att gå runt. Både hennes dotter som är ett matematiskt geni och hennes svartklädda styvson har svårt att passa in i skolan. Läs mer här


Tillsammans gör vi skillnad!

Forum för Brukarinflytandes nyhetsbrev erbjuder dig information om verksamhetens arbete i att öka delaktighet i vård och stöd.

www.brukarinflytande.se 

E-post: info@brukarinflytande.se 

Tel: 076 - 309 37 12

Du hittar oss även på FaceBook

 

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.