Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

ETT NYHETSBREV FRÅN BLEKINGE LÄNS BILDNINGSFÖRBUND | NR 2 - 2016

Utbuds- och Inspirationsdag

Välkomna till Musik i Blekinges och bildningsförbundets utbud- och inspirationsdag!  
Onsdagen den 27 april 8.50-ca 15.30.
Samling 8.15-8.50
Musik i Blekinge har avtal med samtliga kommuner i Blekinge om ett visst antal konserter till äldreomsorgen. Även i vissa kommuner finns det avtal med funktionsstödsomsorgen. Det planerade utbudet för dessa konserter presenteras här och kulturombuden får en möjlighet att tycka till om vad som kan passa just i deras verksamhet.
Förutom provsmak av utbudet, så bjuds det även på inspiration från olika håll. bl a kommer Anna Andersson från Blekinge Kompetenscentrum att visa och presentera den digitala kultur och hälsa utbildningen.
Mer info och anmälan på www.blb.k.se



Tio knep-genvägar till bra kulturarrangemang inom vård och omsorg


 I samarbete med Teater för Äldre har Bildningsförbundet tagit fram en folder med tio punkter kring vad som kan vara bra att tänka på för att skapa ett bra kulturarrangemang. Bra att använda som en checklista och en inspirationskälla! Foldern kan rekvireras kostnadsfritt från bildningsförbundet. Skicka ett mail med namn och adress till:
ann-christin.bernhardsson.lbf.folkbildning.net

Festival Spezial 2016

En kulturfestival som sätter fokus på kultur och eget skapande för barn, unga och vuxna med särskilda behov.

Läs mer på www.blb.k.se

En viktig anledning till att musik har en rad goda effekter på hälsan tycks vara att musik dämpar stress. Därigenom kan musiken både påverka hur kraftigt vårt immunsystem arbetar mot infektioner, och bromsa inflammationer som bidrar till exempelvis åderförkalkning, depression och reumatiska sjukdomar.

Läs mer
http://www.kulturellahjarnan.se/2015/03/10/musik-stress-immunforsvar-och-halsa/

Musik är också en fantastisk hjälp vid   t ex Alzheimer. Filmen om Henry är ett bra exempel på musikens kraft och hur den väcker till liv.

Möt Henry:

https://www.youtube.com/watch?v=5FWn4JB2YLU&feature=youtu.be

Ann-Christin Bernhardsson
ann-christin.bernhardsson.lbf@folkbildning.net | 0455-30 51 44
Adress: Ronnebygatan 2, 371 32 Karlskrona | Telefon: 0455-30 51 40

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är har ett samarbete med oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter