Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Till alla orienteringsföreningar i Sverige


Hej,

I dagarna fick ni faktura för årsavgiften, tillsammans med lite informationsmaterial. Här får ni kompletterande information och några nyheter.

Allemansrätten och orientering

Policyn om Allemansrätten som fanns med i brevet finns även på hemsidan och vi kommer under våren att ta fram lärgruppsplaner utifrån Allemansrätten och orientering. Lärgruppsplanerna är en möjlighet för föreningen att öka kunskapen hos medlemmarna kring markfrågor och säkerställa att föreningens arrangemang genomförs med största möjliga hänsyn till djur och natur.

Antidoping

Med anledning av det senaste dopingsfallet i Hammarby Friidrott undrar jag om ni funderat på om det finns risk för att någon i din idrottsförening skulle kunna dopa sig? Skulle det kunna ske av misstag? Hur skulle ni göra då? Har ni någon antidopingplan att ta hjälp av? Riksidrottsförbundet har tagit fram fyra enkla steg för att vaccinera din klubb mot doping. Läs mer här. Dopingtester genomförs regelbundet även i vår idrott , både test av aktiva och på våra värdetävlingar (från USM och uppåt). Svenska Orienteringsförbundets antidopingprogram finns här.

Förbundsnytt

Nu är reglerna för orientering uppdaterade och omfattar alla våra grenar. Vi söker också arrangörer för SM 2020 samt Swedish League 2018. Läs mer om detta och mycket annat under Förbundsnytt.

Marknadsundersökning

Vi kommer att göra en marknadsundersökning om miljö och hållbarhet. Undersökningen görs av elever på Thoren Business School (en gymnasieskola med inriktning på ekonomi och marknadsföring) i samarbete med Svenska Orienteringsförbundet och Nordic Green Energy. Eleverna har fått kontaktuppgifter till våra föreningar och kommer att ta kontakt med er under de närmaste veckorna för att ställa några frågor om miljö och hållbarhet. Resultatet av undersökningen kommer att bli ett bra material för oss att använda i fortsatt arbete i vår miljö- och hållbarhetsgrupp.

Rabatt på Scandic

Våra medlemmar får bra rabatt på sporthotellen. Som sportmedlem bor spelare, coacher och föräldrar från 265 kr/natt! När du bokar logi eller konferens uppge avtalskod D359109055, bokningar görs på scandichotels.se/sport. Om ni har frågor eller vill ha offert, skicka ett mail till Scandic på orientering@scandichotels.com

Med vänliga orienteringshälsningar
Susanne Söderholm, förbundschef Svenska Orienteringsförbundet



Svenska Orienteringsförbundet www.orientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.