Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV MARS 2016

Det finns allt hopp om att våren är på gång nu när solen äntligen visar sig redan när man åker till jobbet tidigt på morgonen. Chicago har också en hel del härliga ljusglimtar att bjuda på så här i månaden mars. Vad sägs om kursstarter, öppet hus, swingdanskvällar, Syltklubben och inte att förglömma Påskläger. Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


KURSOMGÅNG 2

Kursomgång 2 drar i gång redan nu på söndag. Du har väl inte missat erbjudandet att det endast är halva priset på steppkursen ifall att du också går någon annan av våra kurser under samma kursomgång? Kursschemat ser ut som tidigare. Läs mer om anmälan och kurser här.


ÖPPET HUS - PROVA VÅRA DANSER GRATIS

Tipsa arbetskamrater, vänner och familj om att komma på öppet hus på Chicago!

Onsdag 2/3

18.45 - 20.00 Lindy hop

Lördag 5/3
13.00 - 13.30 Stepp
13.30 - 14.00 Charleston/Autentisk Jazz
14.00 - 15.00 Lindy hop 


WORKSHOP - PÅSKLÄGRET

I år infaller påsken redan nu i mars och därmed vankas det även Påskläger och diverse festligheter här på Chicago!

I år har vi engagerat fantastiska instruktörer, Peter Loggins med ursprung i USA (men numera gårdsägare på Österlen) och Katja Završnik från Slovenien, kommer tillsammans med Jenny Shirar och ChristianFrommelt båda hemmahörande i USA att stå för undervisningen hela helgen. Det blir workshops, socialdans, liveorkestrar, grymma DJs och såklart det årliga Stockholm Open Swing Dance Contest!

Detta får helt enkelt inte missas. Se till att boka en plats NU! Mer information samt anmälan här >>


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll rullar envist på om vanligt. Våra swingjockeys står för musiken de flesta av dessa socialdanskvällar men åtminstånde en gång i månaden intas etablissemanget av livs levande jazzmusiker. Den 30/3 kommer Tommy Löbel Swing band och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


SYLTKLUBBEN 6 MARS

Den 6 mars är det vårpremiär för Syltklubben. Chicago tar som vanligt ingen entréavgift den här kvällen och husbandet står till allas förfogande. Datum här >>


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

I mars kommer lördagarna att vara hetare än vanligt. Bland annat firar vi att Savoy Ballroom, det episka danshaket i Harlem NY där allt en gång begav sig, nu skulle ha blivit 90 år! Detta hedrar vi genom att showgruppen the Harlem Hot Shots står för musiken och man kan nog vänta sig ett och annat shownummer denna kväll. Mer om alla teman här >>

5/3 Imperial Club
12/3 Savoy 90 år!
19/3 Elevdans
26/3 Live på Chicago (Påskläger)


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-22.00) vigs åt temaklasser av olika karaktär. Här ges möjlighet att grotta in sig lite extra i olika dansrelaterade ämnen. Läs mer om temaklasserna här >>

6/3 Ingen temaklass - Syltklubben
13/3 Snabb Lindy Hop
20/3 Autentisk Jazz i Lindy Hop
27/3 Ingen temaklass - Påskläger


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagarna mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Vårens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan.

UNGDOMSKURS!
SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.