Nyhetsbrev från Energikontor Sydost, Energikicken nr 1 2016.  Se det i webbläsaren.

För kommunhus i Uppvidinge, Västervik, Nybro, Lessebo, Mörbylånga, Markaryd och Torsås samt Region Blekinge och Region Kronoberg väntar ett spännande år. För att minska klimatpåverkan och som en del av sitt miljömålsarbete ska de minska sin energianvändning genom att delta i kampanjen Miljökloka kontor.

Från 1 mars 2016 kommer medarbetarna i de deltagande byggnaderna få stöttning, kunskap och pepp i att minska sin energianvändning, genom att ändra vanor, rutiner och beteenden, d.v.s. små förändringar i den egna vardagen. Dessutom ingår att se över och justera drift på värme, ventilation och kyla. Läs mer.


Hållbara ihop med IKEA

Energikontoret Sydost och energi- och klimatrådgivare i Kalmar går ihop med IKEA i nytt hållbarhetsprojekt som genom 100 deltagare ska visa hur vi kan skapa

ett mer hållbart liv hemma. Genom att sänka energi- och vattenförbrukningen samt minska mängden avfall kan projektet lyfta fram hur man kan leva ett mer hälsosamt liv hemma samt förlänga livet på sina möbler. Läs mer.


Nyheter i korthet

Ny utlysning från Energimyndigheten inom energi- och transportområdet kopplat till fysisk planering. Läs mer.

Förhandsvisning av den interaktiva utbildningen i energieffektivt byggande - Energibyggare - 9 mars 2016 i Stockholm. Läs mer.


Den 10  november 2016 - på Netport i Karlshamn

Seminarium om Borgmästar-avtalet
i Tingsryd
4 mars 2016

Seminariet vänder sig till kommuner som funderar på att ansluta sig, eller som nyligen har anslutit sig till avtalet. Läs mer.


Presentation av möjligheter vid utbyggnad av vindkraft vid företagsfrukost i Rävemåla
den 9 mars 2016. Läs mer.


Energikontor Sydost och TCO Development bjuder in till webinarium 6 och 7 april på temat handla upp hållbara IT-produkter.
Anmäl dig till Christel Liljegren.


Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för hållbar utveckling. Här har vi alla en roll att spela för att vi ska kunna uppnå dessa.

Läs mer om de globala målen.Följ oss på Twitter  -  Gilla oss på Facebook  -  Kolla vår YouTube-kanal - info@energikontorsydost
   -   energikontorsydost.se   -   Vårt pressrum


Energikontor Sydost arbetar med förnybar energi och energieffektivisering på uppdrag av sina medlemmar; kommuner, landsting och regioner i sydost.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är intressent inom energi- och klimatområdet eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.