Nyhetsbrev från Folkbildningsnätet med senaste nytt.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev för nätaktiva folkbildare

Februari 2016

Välkommen att ta del av Folkbildningsnätets nyhetsbrev. Här kan du läsa senaste nytt om våra tjänster och om mycket annat spännande som händer på Folkbildningsnätet. 


Hur tillgängliga vill vi vara?

Folkbildningsnätet i samarbete med tillgänglighetsexperterna ETU och webbyrån Raket bjuder in till en halvdag om digital tillgänglighet.

Göteborg den 16 mars 13.00
Stockholm den 6 april 13.00

Läs mer och anmäl dig här


Ny podd från Karlsson&Schueler

I avsnitt 8 hör vi folkhögskolelärare Theresia Hägglund och Anders Ohlsson berätta om hur de arbetar med hållbarhets- och miljöfrågor i sin undervisning.

Lyssna på podden här


Temasida med fokus på hållbarhetsmålen i Agenda 2030

Vi har sammanställt studiematerial för att sprida och fördjupa kunskapen om Agenda 2030 och för att inspirera folkhögskolornas pedagogiska arbete med hållbarhetsfrågorna.  

Se temasidan här


Reportage från Workspace

I en Workspace på Tollare folkhögskola i februari 2016 samlades ett gäng lärare från hela landet för att arbeta med egna studiematerial. Denna gång var temat Hållbarhet och särskilt fokus kom att hamna på de nyligen antagna hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Se videoreportage


Logga in - bara en gång

Ju färre inloggningar desto bättre. Nu har vi skapat möjlighet att gå från Folkbildningsnätets hemsida, folkbildning.net, direkt till FirstClass på webben eller till FirstClass-klienten.

Eftersom webbläsarna använder olika standarder kan  funktionaliteten skilja sig. Här hittar du en kort handledning som beskriver hur de största webbläsarna klarar av att ta dig från folkbildning.net till FirstClass.

Till handledningen


Folkbildningsnätet - möten och lärande
Box 380 74, 100 64 Stockholm, tel: 08-412 48 00

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet, klicka här