Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nr.2 februari 2016


Projekt Kunskapsnätet är nu i full gång

Nu har vi varit igång i några månader och arbetet är i full gång. Organisationen är satt och vi har nu projektets styrgrupp och expertgrupp bemannad. Åtgärdsplanen är också klar och vi rullar på enligt schema.

Styrgruppen för projektet består av förtroendevalda och kansliledning för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft respektive Personskadeförbundet RTP. Det är dessa två organisationer som är huvudansvariga för projektet. Styrgruppen består av

  • Marie-Jeanette Bergvall, projektledare Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft
  • Johan Beckman, förbundssekreterare Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft
  • Sofie Wennberg, styrelseledamot Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft
  • Marina Carlsson, styrelseordförande Personskadeförbundet RTP
  • Katharina Jansson, vice ordförande Personskadeförbundet RTP
  • Agneta Rönnqvist, kanslichef Personskadeförbundet RTP

Styrgruppen hade sitt första möte i januari då vi gick igenom mål, metod, tidsplan och åtgärdsplan. Styrgruppen ansvarar för att projektet håller sig inom ramen för beslut och tid samt att de olika målgruppernas behov beaktas. Styrgruppen är projektets beslutfattare och de kommer att mötas 4 ggr/år. Om ni vill komma i kontakt med någon i styrgruppen så hittar ni kontaktuppgifter på respektive förbunds hemsida.

Expertgruppen består av de organisationer som är samarbetspartners i projektet. Projektets samarbetspartner är

  • RG Aktiv Rehabilitering
  • Akademikerförbundet SSR
  • Arbetarnas bildnings förbund, ABF
  • Fysioterapeuterna
  • Sveriges Arbetsterapeuter

Expertgruppen hade sitt första möte i januari. Expertgruppens funktion är att vara rådgivande i projektet och att de olika målgruppernas behov beaktas. Gruppen kommer att mötas 4 ggr/år. Om ni vill komma i kontakt med expertgruppen kan ni kontakta respektive förbund eller projektgruppen så får ni ett namn på den person ni söker.

Vi ändrar projektet upplägg

Den ursprungliga planen för projektet var att vi skulle arbeta med de olika delarna i Kunskapsnätet i tur och ordning dvs. börja med rekryteringsprocessen sedan utbildningssystemet därefter den digitala plattformen och slutligen implementering och metodbok. Efter att ha varit i gång med projektet ett tag blev det dock tydligt att vi behövde ändra i upplägget så att vi arbetar med alla delarna parallellt. Vi ändrar därför upplägget till att bestå av fyra olika faser:

  • Inhämtande av kunskap och åsikter från målgruppen, expertgruppen och konsulter
  • Produktionsfas av utbildningar, mallar och andra verktyg
  • Driftsättande av den digitala plattformen
  • Implementering

Workshops i Stockholm, Västkusten och Skåne under våren 2016

Den första workshopen i projektet kommer att genomföras helgen den 27 – 28 februari på Bosön på Lidingö i Stockholm. Vi blir 11 personer inklusive alla deltagare, delar av projektgruppen samt workshopledare från ABF, som är projektets pedagogiska resurs.

Vid dessa workshops ska vi diskutera alla metoddelar i Kunskapsnätet. Under två dagar kommer vi att ”brainstorma” tillsammans hur vi bäst hanterar frågor som rekrytering av aktiva deltagare till Kunskapsnätet, certifiering av nätverkskoordinatorer, utbildningssystem och slutligen den mycket viktiga frågan om den digitala plattformen som ligger till grund för all verksamhet i Kunskapsnätet.

Helgen den 23 – 24 april går den andra workshopen av stapeln på Åkersberg Stiftgård i Höör i Skåne och slutligen kommer den tredje workshopen att gå av stapeln 11 – 12 juni på Ljungskile folkhögskola i Ljungskile. Vi söker nu deltagare till dessa workshops. Om du är intresserad av att delta så skicka in din intresseanmälan till kunskapsnatet@rtp.se eller gå in på www.rtp.se/kunskapsnatet och anmäl ditt intresse. Skriv gärna vilken workshop som du är intresserad av. Du behöver inte vara medlem i Personskadeförbundet RTP. Om du känner någon som du tror skulle vara intresserad av att delta så förmedla gärna denna information.

Vi planerar ytterligare en workshop under hösten i norra delen av Sverige. Exakt datum och plats är inte bestämt. Du kan naturligtvis anmäla intresse redan nu även för denna workshop.

Har du tips, tankar och idéer

Att delta i en workshop är inte det enda sättet att dela med sig av sina tips, tankar och idéer hur Kunskapsnätet bör fungera, vilka funktioner som bör finnas och vilka behov som Kunskapsnätet bör uppfylla. Du kan alltid kontakta oss via hemsidan och/eller maila till oss. Antingen skriver du vad du anser eller så lämnar du dina kontaktuppgifter så kommer vi att kontakta dig på det sätt du önskar för att kunna delge dina åsikter. Alla tips, tankar och idéer är välkomna!

Aktuellt från Kunskapsnätet

Vi kommer löpande att informera om aktuella händelser i Kunskapsnätet på Personskadeförbundet RTPs hemsida. Du hittar aktuella händelser på www.rtp.se/kunskapsnatet/aktuellt. Du kan alltid klicka på Kunskapsnätet på RTPs startsidan så kommer du till projektsidan där du kan läsa mer om projektet.

Projektgruppen

Vi som jobbar i projektet är

Gunilla Åhrén (Projektledare)

Helena Tiderman

Jennie Ignberg Eriksson

Robert Brunkener

Stefan Wallin

Våra kontaktuppgifter hittar du på www.rtp.se/om-oss/forbundskansli. Men om du vill komma i kontakt med Kunskapsnätet så gör du det bäst genom att maila till kunskapsnatet@rtp.se.

Innehåll

  • Projekt Kunskapsnätet är nu i full gång

  • Vi ändrar projektet upplägg

  • Workshops i Stockholm, Västkusten och Skåne under våren 2016

  • Har du tips, tankar och idéer

  • Aktuellt från Kunskapsnätet

  • Projektgruppen

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.