Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Tack för att du besökte oss

-i vår monter på mässan Skydd & Säkerhet Syd Malmö 10-11 februari.

Mässan var välbesökt med strax över 7000 besökare och 260 utställare.
Vi kommer inom den närmsta tiden kontakta dig för uppföljning. 

Team Areff System


AreffBio -en biometrisk lösning

Skärp befintliga passerkontrollsystem med biometrisk säkerhet

-med AreffBio kan du enkelt höja säkerheten i ett existerande passersystem genom att lägga till en biometrisk kontroll. Lösningen är enkel och mycket kostnadseffektiv.

I takt med att verksamheter växer eller förändras, ändras också olika behov och krav. Exempelvis kan ett tidigare utmärkt passerkontrollsystem plötsligt vara otillräckligt eller bristfälligt.

Skälen kan vara många. Det kan vara anställda som rör sig i utrymmen där de egentligen inte behöver eller borde vara. Passerkort kommer på drift, eller lånas ut till obehöriga. Tillgängligheten till vissa lokaler måste kanske minska när de fylls med känslig apparatur. Sist men inte minst kan kunder och klienter kräva bättre säkerhet i serverhallar och journalarkiv där för dem känslig information lagras.

Ökad säkerhet förutsätter i regel en övergång till ett system baserat på biometri. Fördelen är att biometrisk information inte kan avslöjas, delas eller kopieras, i motsats till exempelvis ett magnetkort eller en pin-kod. Men ett teknikskifte betyder också att hela det existerande passerkontrollsystemet måste bytas ut, vilket blir mycket dyrt.

AreffBio tar sig runt problemet. Den biometriska accessläsaren kan anslutas till samtliga förekommande passerkontrollsystem på marknaden. Med AreffBio förhöjer du alltså säkerheten i det befintliga systemet genom att komplettera med biometrisk kontroll. Systemet är skalbart och behöver bara installeras på just den eller de dörrar där behovet finns. Det gör lösningen mycket flexibel och kostnadseffektiv.

En annan fördel med AreffBio är att nödvändig data enbart lagras i det krypterade minnet på användares personliga kort. Vid autentisering matchar läsaren vid dörren den krypterade biometriska informationen på kortet med det verkliga fingeravtrycket i läsaren. Avsaknaden av central datalagring betyder inte bara att systemet har ett väldigt bra integritetsskydd där enbart användare bestämmer om och när kortet ska användas. Att matchningen sker helt och hållet lokalt och inte gentemot en stor databas betyder också att systemet blir snabbt och tillförlitligt.

AreffBio finns installerat på bland annat gym-anläggningar och webbhostingföretag.

Besök oss på Skydd & Säkerhet så visar vi hela systemet på plats. 





Tipsa en vän om Areffs nyhetsbrev!

##firstname##, tipsa en vän om vårt nyhetsbrev!


Areff på LinkedIn

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.