Veckan Coachtips med Kenth Åkerman. Problem att visa det? Läs på webben.


Veckans Coachtips med Kenth Åkerman
Veckans Coachtips #237 - 1 februari 2016

Hej ##firstname##!

Välkommen till ett nytt uppfräschat Veckans Coachtips.

Mitt år har börjat med nya samarbeten och flera projekt. Har tagit nya pressbilder, startat samarbete med PR-byrå och uppgraderat detta brev. En annan nyhet är att alla som deltagit vid mina föredrag och seminarier kommer att erbjudas bonusmaterial digitalt.

Även du som läsare av Veckans Coachtips kommer få ta del av detta extramaterial, från och med nästa vecka.

- Hur kan du sammanfatta årets första månad?
- Vad har du startat med, slutat med och gjort mer av som ger energi, glädje och för dig framåt på livets stig?

XMina senaste veckor har handlat om sseminarium i professionellt bemötande för IT-support och ett nytt spännande uppdrag med utbildning i klagomålshantering för tandläkare inför en kommande lagändring. På det privata planet har det blivit tillökning med sex små härliga valpar och både teater och biokväll på tu man hand med min käresta.

 

Jag hoppas att du ska gilla den nya utformningen på detta brev som nu blir mer lättläst. Gillar du det du läser sprider du brevet enkelt vidare genom att använda länkar i slutet. Du kommer småningom också få möjlighet att skriva ut brevet.

Även denna vecka har du möjlighet att köpa boken Konsten att få andra att prestera som jag precis släppts i pocket och börjar synas ute i butiken. Boken har sålt över 8000 ex i originalutgåvan, vilket jag är mycket glad över.

Hjälp mig gärna att skapa efterfrågesug i bokhandeln:
Vill du ha ett (eller fler ex!) av pocketen, gå till närmaste bokhandlare och fråga efter den. (Signerat? e-posta mig, så sänder jag boken för endast 100:-/st inkl porto.)

Det hände mig en sak i veckan som gjorde mig skärrad och fick mig att tänka till. Temat denna vecka kommer därför spinna kring "allt har en mening"...

Njut veckan,

Kenth :-)

Kenth Åkerman
kenth@kenthakerman.com
0705-29 21 80 


facebooktwitterinstagramyoutubelinkedin

Motivation - Ledarskap - Arbetsglädje - Bemötande


Boken Konsten att få andra att prestera - Nu i pocket!

Veckans tankar

Har allt en mening?


Teknik och tillgänglighet i all ära. Men varför lägger man "hela sitt liv" i en dator? Känner mig helt "ruinerad" efter att väskan blev stulen på centralen i Stockholm i förra veckan. Bryter inte ihop ofta, men nu var det väldigt, väldigt nära. Tänkte att "Det kommer säkert en skakande fosterställning, primalskrik och krokodiltårar när jag kommer hem på kvällen". Alla mina PPT-presentationer och hela bokmanuset på nya boken), bilder, filer, ja du vet allt man har lagrat digitalt. I mitt fall utan back-up!

- Pucko! tänker jag och vill skrika högt. Pucko,  både den som snodde väskan (och jag själv). Jag och min kollega pratade om att säkerhetskopiera veckan före. Var det en föraning eller bara en klok tanke?

"F-n rent ut sagt. Boken får skrivas ett annat år, tänker jag. Typ minst 100000 tecken är  borta. Har 7 av 19 kapitel på papper. Känns tufft, tungt och rent ut sagt för dj-vligt. Behåll datorn din idiot, men skicka lite filer till mig..."

Först kommer känslorna och sedan blir man många gånger efterklok. Sedan börjar man kanske att anklaga sig själv: - "Varför gjorde jag så här. Tänk om..."

Hjälper det? Knappast. Det är alltid tillåtet att bli arg, förtvivlad, ledsen, förbannad, irriterade, sårad eller vilken känsla som än kommer.

Men att fastna i dessa känslor är aldrig bra, oavsett vad som gäller. Det är helt okej att vara "nere i dalen" en stund, men att börja leta efter hus där nere och bygga bo där är ingen framgångsrik väg.

 

  • Det som hänt går inte att göra ogjort.
  • Det som varit har redan farit.
  • Det finns värre saker, jag lever och överlever.

Märker att jag själv ganska omgående börjar tänka "lösning" istället för "låsning". Hur brukar du själv välja att agera?

  • Vad behöver jag göra nu?
  • Vem kan hjälpa mig?
  • Hur kan "skadan" minskas?
  • Vad är viktigt nu?

 

Har allt en mening?

Kanske har allt en mening, funderar jag.

Jag får nu tillfälle att "börja om" från början. Ny dator, nytt e-post program, kommer bygga mina presentationer i nytt program, sköta fakturering på nytt sätt. Ja, helt enkelt återupptäcka, uppgradera och förfina hur jag arbetar. Visst det kommer kräva extraarbete och merjobb, men jag ser redan fram emot de nya resultaten.

Tror att detta är enda sättet att ta sig vidare. Vet att ni är många som läser detta och har tyngre och svårare saker att hantera i era liv. Men jag vet också att allt sitter i huvudet, oavsett vad det gäller.

Din attityd till all förändring, både skapad av dig själv och "påtvingad", är avgörande för hur väl du kommer klara av förändringen och komma ut någorlunda "hel" på andra sidan.

Förra veckan fick jag ta till min egen mentala medicin:
GLVP - Gilla Läget Var Positiv.
Mental träning i vardagen fungerar!

Slutligen, ett tips från coachen; Gör backup!

 

PS Tack till alla vänner som stöttat, visat empati och gett mig tips via Facebook. Har nog aldrig fått så många kommentarer på ett inlägg tidigare. Från hjärtat, tack för stödet!

 

 


Kontakta Kenth Åkerman

Lyssna

Titta

Ur Bloggen

"Det går inte att att börja om från början, men det är aldrig försent att börja om och skapa ett nytt slut." En liten förändring idag kanske inte gör skillnad idag, men om...

Läs mer i bloggen!

Kenth Åkerman, ledarskapexpert, talare
Kenth Åkerman

Sagt om Kenth

"Kenth är en vitamininjektion med bestående verkan. Hans långa erfarenhet i kombination med nytänkande har gett oss värdefull kunskap för att utveckla vår verksamhet." 
Helén Lövinger, Kontaktcenterchef, Halmstad direkt


Konsten att få andra att prestera

"Med glimten i ögat ger den tydliga råd och sanningar som man behöver som ledare. Läs den!” Maria Stagmo, HR chef, Sparbanken Skåne

"Boken har hjälpt mig med praktiska tips för att ge ny kraft och inspiration till medarbetarna - varje dag."  Merja Wising, Divisionschef Guldfynd

 


Vidaresänd och kopiera gärna!


© Kenth Åkerman, 2005-2016, Relationsbyggarna AB. 
Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk (alltså försäljning).
Ange då gärna källa, exempelvis:
Ur Veckans Coachtips av Kenth Åkerman, www.kenthakerman.com.

Vill du kommentera texten eller ge synpunkter får du gärna göra det direkt till mig eller på Facebook där brevet läggs ut. 

Prenumerera själv på det kostnadsfria veckobrevet - små idéer för förändring och framgångTM.  


Du får Veckans Coachtips eftersom du är en kund eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration gör du det enkelt, klicka här.