Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


ÖPPETTIDER I RESTAURANGEN


Tisdag-torsdag 17-23

Fredag 16-24

Lördag 17-24


NY HEMSIDA 15/2


Vi är i full färd med att färdigställa vår nya hemsida och räknar med att den ska lanseras den 15/2. Äntligen.


ONSDAGSAW 17-19 OCH FREDAGSMYS 16-19


Under vår After Workonsdagar och fredagar så ingår en trebitars ostassiett för varje glas vin eller öl ni beställer, fram till klockan 19:00.

Ta chansen att prova en stor mängd olika viner och ostar där vi guidar er genom smakerna.


KOMMANDE VINPROVNINGAR


I samtliga provningar ingår fem olika viner matchade med fem olika ostar. Under ca. 90 minuter reder vi sedan ut begreppen och berättar om stilar och produktionsmetoder.

***

Champagne - stora viner från små producenter

VI HAR TVÅ PLATSER KVAR, BOKA PÅ 08-13 14 20.

Lördagen den 30/1 klockan 17:30, pris 695 kronor per person.

***

Kistler - Bourgogneinspirerat på kaliforniskt vis

Lördagen den 20/2 klockan 17:30, pris 795 kronor per person. Specialprovning med fokus på Kistler Vineyards.

***

Kalifornien idag - kraft kontra elegans

Lördagen den 27/2 klockan 17:30, pris 695 kronor per person.

***

Toscana - tidlösa klassiker

Lördagen den 12/3 klockan 17:30. Vin- och ostprovning, frågesport och varmrätt, 895 kronor per person.

***

Vårens övriga provningar finner ni här.

***

Boka och betala provningen genom att klicka på respektive länk. Där finner ni också mer information.


PRESENTKORT


Vill man köpa presentkort att ge bort så går det utmärkt att göra det på plats i antingen restaurangen eller butiken, till exempel till en vin- och ostprovning i vinkällaren eller på valfritt belopp till ett urval av delikatesser i butiken.


ÖPPETTIDER I BUTIKEN


Måndag-fredag 9-18

Lördag 10-15


@wijnjasgrosshandel

Ni följer väl butiken på Instagram och Facebook?



RESTAURANG | Scheelegatan 3


TACK FÖR 2015!


2015 var för oss ett väldigt händelserikt år som bjöd på massor av aktiviteter kring ost, mat och framför allt vin! Vi har såklart fler idéer i år och tror att det kommer att bli ännu roligare framöver. Hoppas att ni vill följa med på resan!

Vi gick under sommaren igenom en ordentlig ombyggnation där vi uppdaterade vårt kök och kan nu jaga våra gastronomiska drömmar på riktigt. I andra änden av restaurangen moderniserade vi vinkällaren som nu är festvåning och eventlokal. Vill man sitta avskilt har vi plats för upp till 60 sittande middagsgäster. Vi arrangerar regelbundet vin- och ostprovningar, både för små och stora sällskap. Skulle man vilja arrangera konferenser eller möten kan vi skräddarsy det mesta. Våra lokaler är centraltbelägna mitt på Kungsholmen

Under våren så har vi planerat in fler öppna ost- och vinprovningar än någonsin tidigare (plus tre med cider), vinquizar, vinmakarbesök, temakvällar, gästspel, jättesalami, jätte-riesling, jätte-paella och jättetrevliga pop-ups i vinbaren. På hemsidanFacebookInstagram och Twitter hittar ni löpande information.

Varmt välkomna!



KROGVECKAN 29/1-12/2


Vi är med på Krogveckan i år igen och kör två rätter för 300 kronor eller tre rätter för 395 kronor. Läs mer och boka här.

Notera att Krogveckans meny måste förbokas.

Vi vet att det kan vara ett högt tryck under vissa kvällar och framför allt under vissa tider. Om ni inte lyckas boka kan ni även ringa oss på 08-13 14 20, så ska vi försöka hjälpa er.


ALLA HJÄRTANS HELG 13-14/2


I år firar vi Alla hjärtans dag i dagarna två och då är vi extra kärleksfulla och mysiga i vinkällaren. På lördagen öppnar vi klockan 17 och på söndagen redan klockan 16

Vi kommer att servera två olika menyer i tre steg för 495 kronor per person. Vi dukar dessutom upp vår stora ostbuffé med 25 olika ostar under båda kvällarna, som en storslagen avslutning på middagen. Vill man endast äta av ostbuffén, med charkuterier och tillbehör, kostar den 395 kronor per person

Passa på att boka ett bord i tid, det brukar vara populära datum. Menyerna hittar ni här.



BUTIK | Bergsgatan 24


OSTTIPSET: BRILLAT-SAVARIN


Vilken ära kan vara större än att få en ost uppkallad efter sig? Jean-Anthelme Brillat-Savarin var politiker och advokat i Frankrike under 1800-talet, men även gastronom och en stor ostvän. Hans kanske mest kända citat är "Säg mig vad du äter och jag ska säga vem du är."

Osten Brillat-Savarin skapades på 30-talet av Henri Androuët. Det är en färskost med tillsatt grädde, en så kallad triple crème. Ostarna formas till små rundlar och finns både med och utan vitmögel. De har en frisk, lätt syrlig men ändå gräddigt dekadent smak. Mognadstiden är upp till tre veckor.

Till Brillat-Savarin föreslår vi Champagne och ett trevligt sällskap, det mest romantiska vi kan tänka oss.


facebookinstagramtwitter

Följ @wijnjas på Instagram | Facebook Twitter

alternativt besök oss på wijnjas.com för senaste nytt.

Du får detta nyhetsbrev för att du finns i vår maillista. Vill du inte ha nyhetsbrevet ber vi om ursäkt, klicka här om du inte vill ha fler utskick.