Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.


God fortsättning på ett spännande år!

Det här digitala nyhetsbrevet är ett brev till dig som finns inom Fritid Helsingborgs verksamhetsområden. 

Vi har startat upp ett nytt spännande år och här i vårt första nyhetsbrev kan ni bland annat läsa om vårt fortsatta arbete med att tillgängliggöra våra anläggningar. Vi har också några nya tjänster på gång inom organisationen, en administratör och en kommunikatör, som vi hoppas ska göra vår service ännu bättre.

Trevlig läsning och god fortsättning på året!

/Hans Egger, fritidschef


Påminnelser från föreningsstöd och ekonomi...

Glöm inte att lämna in periodrapporten för hösten 2015 i APN-systemet senast den 25 februari. Detta gäller även för de föreningar som rapporterar i externa system.

Organisationsrapporten 2016 ska vara inlämnad senast den 1 april. Vid redovisningen av medlemsantalet är det AKTIVA medlemmar som ska anges.

Staden har fått ett nytt ekonomisystem vilket kan innebära att såväl fakturor som föreningsstöd kan bli något försenat. 

...och påminnelse från lokalbokningen

Vi vill påminna alla fotbollsföreningarna att efter serieindelningsmöte/matchplanering hos Skåneboll, återkoppla till lokalbokningen för planering av matchtider/dagar. Detta gäller främst föreningar som har hemmaplan på Norrvalla, Olympiafältet, Filborna, Heden och Rydebäck.

De föreningar som har verksamhet på övriga fotbollsanläggningar i kommunen ska också lämna in sina planerade seriematcher så dessa kan läggas in i lokalbokningens bokningsschema.

Kontakt för lokalbokning samt planering och inlämning av träningsmatcher:

sven-ake.landgren@helsingborg.se

mats.persson@helsingborg.se


Fritidslyftet

Fritid Helsingborg kommer under 2016 att göra en stor satsning på fortbildning för alla medarbetare under rubriken Fritidslyftet.

Utbildningarna ska vara kopplat till medarbetarens specifika uppdrag och kunna anpassas till individuella behov. Det ska även ingå gemensamma delar med fokus på exempelvis Fritid Helsingborg mål och uppdrag, information och kommunikation och värdegrundsarbete.


Grönytor och hallar

Vinterfotbollen på de olika konstgräsplanerna rullar på och snöskottningen sker med blandade framgångar. Vi försöker att prioritera ytorna som spel skall ske på istället för gångar och parkeringsplatser, därför kan det vara snö och halt på ytorna till konstgräset. För att personalen skall hinna göra planerna till bra skick för era aktiviteter, har vi skjutit fram startdatumen till 10.00 alla dagar på konstgräset. Vi hoppas att ni har förståelse för detta och respekterar personalen och maskinerna som jobbar med detta.

Projekt som finns på Grönytorna under 2016:

  • Planeringen inför nybyggnation av omklädningsbyggnader på Filborna IP samt Örby IP
  • Utomhusgym och belyst löpslinga på Norrvalla och Harlyckan
  • Planbelysning i Bårslöv
  • Dränering av Mörarps konstgräsplan

Lycka till med alla aktiviteter under vintern.
/Anders Hammarlund, Chef - Grönytor

Tillgänglighet i hallar och anläggningar

Inom Fritid Helsingborg fortsätter vi arbetet med att tillgänglighetsanpassa våra anläggningar.

Bland annat har vi gjort en översyn för att underlätta parkeringsmöjligheterna för våra besökare, och flera handikappsparkeringsplatser har utformats i direkt anslutning till hallar och anläggningar. Vi har också installerat en ny trapphisspå Idrottens hus.

/Peter Wennberth, chef hallar och anläggningar


Kontroll av bokningar i hallar och anläggningar

Fritid Helsingborg genomför nu regelbundet intern kontroll av våra hallar och anläggningar. Vi kontrollerar vilka föreningar och grupper som tränar på bokade tider. Kontrollen är en del av det faktaunderlag som samlas in och ligger till grund för framtida fördelning av tider i våra hallar. De tider som inte avbokas när de inte används kommer att faktureras.


Rättviseprojekt

I ”Rättviseprojektet” pågår nu ett arbete, i samverkan med HISO, med att samla in information om våra hallar och anläggningar så att de kan användas på rätt sätt. Det görs även en översyn av uppbokade tider i våra olika hallar och salar samt hur fördelningen av dessa ser ut mellan föreningar, idrotter och åldersgrupper.

Inom ramen för projektet håller vi nu även på att ta fram förslag till kriterier och kategorier som kan ligga till grund för en fördelning av tider.

Framtaget underlag kommer att diskuteras med projektgruppen och referensgrupper i februari-mars.


Pulshöjaren

Pulshöjarbiljetter är fribiljetter till vissa evenemang och aktiviteter som vi erbjuder unga i åldern 13-19 år.

Biljetterna släpps olika datum och måste hämtas på olika fritidsgårdar för olika aktiviteter. Syftet är att både få fler att hitta möjligheter i utbudet av aktiviteter i staden, och att hitta våra fritidsgårdar och det som erbjuds där.

Under sportlovet erbjuder vi tre olika Pulshöjaraktiviteter. Har ni som förening frågor om pulshöjaren, hör av er till oss.


Kontakt med Fritid Helsingborg

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg.

Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Har du frågor om vårt gemensamma arbete får du gärna höra av dig till oss.

Fritidschef
Hans Egger hans.egger@helsingborg.se
042-10 73 87

Administrativ chef
Mikael Petersson
mikael.petersson@helsingborg.se
042-10 61 28

Växeln Idrottens Hus
042-10 61 50

Föreningsbidrag
042-10 61 24
lennart.lindkuist@helsingborg.se

Lokalbokning
042-10 61 41
sven-ake.landgren@helsingborg.se
042-10 61 39
mats.persson@helsingborg.se

Chef Hallar och Anläggningar
Peter Wennberth peter.wennberth@helsingborg.se
042-10 61 20

Chef grönytor
Anders Hammarlund anders.hammarlund@helsingborg.se
042-10 61 73

Enhetschef Mötesplatser/Lovverksamhet Bo Hammarqvist bo.hammarqvist@helsingborg.se
042-10 35 50

Enhetschef öppen fritidsverksamhet
Monika Linderos monika.linderos@helsingborg.se
042-10 33 42

Strategisk utvecklare
Lars Olsson
lars.olsson@helsingborg.se
042-10 73 74

Projektledare
Jens Zetterstrand
jens.zetterstrand@helsingborg.se
042-10 76 21

Fler kontakter hittar du på: www.helsingborg.se/fritid

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg. Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en del av Fritid Helsingborg eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.